מה מספרים סטודנטים ובוגרים בחוג למדעי הלמידה וההוראה?

תואר שני בטכנולוגיות בחינוך

אינה מטלה

סיימתי את לימודיי במגמה כמעט לפני שנתיים, ואני שמחה על כל רגע שהחלטתי להגיע וללמוד במגמה. הלימודים במגמה הרגישו לי כמו משפחה – בכל שבוע נהניתי מאוד להגיע ולפגוש את חבריי ללימודים. הלימודים במגמה היו מרתקים ומעניינים מאוד! הם העשירו מאוד את הידע שלי ופתחו את נקודות המבט שלי כלפי תחומים ונושאים שונים.
המרצים איתם למדתי הינם מדהימים – שמחה מאוד שיצא לי ללמוד עם כל אחד ואחת מהם!
במהלך הוראתי בתור מחנכת כיתה אני עושה מאמצים לשלב את מה שלמדתי במגמה, וכן שואפת להמשיך ולהתפתח בתחום טכנולוגיות הלמידה.
כל מה שנותר להגיד זה תודה רבה על ההזדמנות להיות חלק מהמגמה המדהימה הזו!

פרויקט הגמר שלי ושל שותפותי עדי רחמים וטניה גרינקו, היה: "ליגת העל". מטרת הפרויקט הייתה להעלות את הרגולציה העצמית והמשותפת של התלמידים באמצעות למידת חקר.

רות אדרי

"מכשולים הם הדברים המפחידים שאתה רואה כשאתה מוריד את העיניים מהמטרה שלך" הנרי פורד

הייתה לי התלבטות גדולה לגבי תחילת הלימודים שלי לתואר שני, לא ידעתי איך אצליח לתמרן בין כל התפקידים החשובים בחיי (רעיה, אם, מנהלת במשרה מלאה…).  מאוד חששתי. כבר בקורס הראשון התמודדתי, יחד עם חברי לכיתה, עם הפחדים הללו ולמדתי לשלוט בהם. מאותו הרגע נפתח בפניי עולם חדש של חינוך והוראה שלא הכרתי.

נחשפתי לדרכי הוראה ולמידה חדשים תוך כדי התנסות , מה שתרם להתפתחותי המקצועית והאישית כאחד. הצוות (החל מהמזכירות, מרצים וצוות ההנהלה), מתחם הלימודים המיוחד והקורסים המעניינים והחדשניים היוו עבורי מקור השראה ולמידה.  

אני חייבת לציין כי הלימודים בתוכנית לטכנולוגיות בחינוך שינתה את הדרך בה אני רואה איך שיעור אמור להיות ,את הדרך בה אני רואה את תלמידיי ובכלל את הדרך בה אני רואה את עצמי כמשפיעה על דור העתיד.

במסגרת הפרויקט "קלקלון – קל לי בחשבון" שעיצבתי עם שירן מלמן, פיתחנו אפליקציה "קלקלון" ואתר מלווה למורה עבור הוראת תלמידים עם מוגבלות שכלית התפתחותית.

האפליקציה כוללת פעילויות המקנות הזדמנויות לתרגול בטוח והכנה לפעילות חוץ בית ספרית בחיים האמתיים ומורכבות מאלמנטים הקרובים לעולמם ומוצגות כמשחק מהנה.

שירן מלמן

הלימודים במגמה "טכנולוגיות בחינוך" באוניברסיטת חיפה, הרגישו לי כמו רכבת הרים משומנת היטב. כמו בכל מסע, גם כאן ידעתי עליות ומורדות, כאשר היה לי ברור שמטרתה של כל "נפילה" היא לכוון ולדייק את האני המקצועית. במהלך התואר נחשפתי לדרכים רבות לשילוב הדבר המופלא שנקרא "טכנולוגיה", בכל מקצוע ותחום לימוד. דוגמה לכך היא הלמידה שלנו במתחם ה-FLS. בעקבות החוויה הטובה, החלטתי לנסות להטמיע את מרחב למידה העתידי בבית ספר בו אני עובדת, הפרויקט עבר אישור בימים אלו, ובתחילת שנה"ל הקרובה תלמידיי ותלמידותיי יוכלו להפיק את המירב מלמידה חדשנית ומאתגרת. במקביל לפרויקט זה, אני עומדת בראש מיזם שנקרא "מסע מהכיתה"- לימודי השואה בתיכונים באמצעות משקפי VR, אשר זכה להכרה ותמיכה במסגרת תחרות יזמות של אוניברסיטת חיפה ו-HIL Fund.

את פרויקט הגמר ביצעתי וכתבתי ביחד עם הסטודנטית המבריקה, רות אדרי, ושמו היה "קלקלון-קל לי בחשבון!". קלקלון הוא יישומון שפיתחנו עבור ילדים ומבוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ברמה קלה, שעיקרו תרגול חשבון שימושי (שימוש בכסף), בו מבצעים המשתמשים סימולציות קנייה בחנויות שונות.

ליאור אלגד

הלימודים בתוכנית לטכנולוגיות בחינוך פתחו בפני צוהר לעולם מרתק של חקר וגילוי, העשירו אותי מאוד מבחינה אישית וסייעו לי להתפתח ולצמוח מבחינה מקצועית ואקדמית. לאורך כל הדרך למדתי וקיבלתי השראה מעמיתיי ללימודים ומסגל המרצים האיכותי של התוכנית, שהציגו השקפות שונות אודות התכנים בהם עסקנו, הגבירו את רצוני להעמיק בהבנה של התכנים השונים אליהם נחשפתי בלימודיי, ובעיקר הפכו את חווית הלמידה שלי לחוויה מהנה ומשמעותית עבורי. אט אט, בתהליך מדורג, בניתי את הידע שלי בתחום מדעי הלמידה, דייקתי את תחומי העניין שלי וגיבשתי את זהותי המקצועית בפן החינוכי פדגוגי.
בעקבות לימודיי זכיתי להתקדם ולהשתלב במגוון משרות ותפקידים מעניינים, ביניהם: ריכוז תחום הפדגוגיה בבית ספרי, משרת הוראה והנחייה במחלקה ללימודי המשך של הפקלוטה לחינוך באוניברסיטת חיפה, ומשרת הדרכה בתחום הטכנו-פדגוגי במחוז חיפה.
אני מוקירה תודה על ההזדמנות והזכות לקחת חלק בקהילת הלומדים של התוכנית לטכנולוגיות בחינוך, אין ספק שהלימודים תרמו לי מאוד בהיבט המקצועי!

את עבודת התזה שלי כתבתי בהנחייתם של פרופ' דני בן- צבי מהחוג למדעי הלמידה וההוראה ופרופ' תמר וייס מהחוג לריפוי בעיסוק.
העבודה עסקה בבחינת הקשר בין מיומנות מוטוריקה גסה, הבאה לידי ביטוי בסביבת למידה של משחק וירטואלי, ובין מיומנות של מוטוריקה עדינה ותפקודי קשב של ילדים עם התפתחות טיפוסית.
העיסוק בבחינת שאלה מחקר זו נבעה מתוך רצון להבין האם קיים קשר בין שלושת מיומנויות הבסיס הללו, שמהוות חלק בלתי נפרד מתפקודו של לומד ומשפיעות על קיום של תהליכי למידה משמעותיים. בחינת שאלת המחקר התבצעה בסביבה של משחק וירטואלי שפותח במיוחד עבור המחקר, וייצג סביבת למידה חדשנית אשר מגוונת את תהליכי הלמידה ומגרה לומדים לפעולה.

אורנה וקנין

במסגרת לימודי בתוכנית לטכנולוגיות בחינוך נחשפתי לתיאוריות ולדרכי הוראה ולמידה חדשניות. תיאוריות ושיטות אלו יושמו בתהליכי הלמידה, הלכה למעשה ובאופן אותנטי, בסביבת למידה עתידית. עקרונות ללמידה מיטבית נלמדו תוך עריכת תהליכים רפלקטיבים מעמיקים והתנסות במודלים מגוונים ללמידה אשר אפשרו לי להכיר את עצמי כלומדת.

המציאות בשנתיים האחרונות זימנה עבורי, במסגרת תפקידי כמורה וכרכזת תקשוב במוסדות חינוך, התמודדות עם צרכים אמיתיים שעלו מהשטח בנושאים כגון: למידה הברידית, למידה בסביבה שיתופית, למידה מקוונת  מיטבית ועוד. לימודי בתוכנית לטכנולוגיות בחינוך, אפשרו לי להפוך מושגים תאורטיים אלו לתובנות אמיתיות אשר התגבשו במהלך התנסות אישית בלמידה.

בהיבט האישי הייתה הלמידה בתוכנית חוויה מאתגרת מאוד. פסעתי במהלכה בשבילים שלא הכרתי לפני כן. עמדו בפני משימות מרובות ומורכבות. אולם, מעולם לא הרגשתי לבד. בכל תהליך הלמידה היו איתי חברי ללימודים, עוזרי הוראה תומכים ומכוונים ומרצים מקצועיים ומסורים אשר היו עבורי מקור להשראה. הודות לכל אלו זכיתי בשנים מבורכות של התפתחות והעצמה אישית.

עבודת התזה שכתבתי בהנחיית פרופ' דני בן-צבי, עוסקת בביטויי אי-ודאות של תלמידים צעירים במהלך הסקה סטטיסטית בלתי פורמלית ומידול. מחקר התזה מציע מסגרת תאורטית לאפיון מעמיק של רמות חשיבה עם אי-ודאות של ילדים צעירים העוסקים בחקר סטטיסטי ובמידול. אפיון זה עשוי לסייע בזיהוי והבנה של דפוסים ומגמות בהתפתחות החשיבה הסטטיסטית של ילדים צעירים ובפרט החשיבה שלהם עם אי וודאות. במישור הפדגוגי, המחקר תורם להבנת הקשר בין פדגוגיות המשלבות מידול ובין התפתחות החשיבה הסטטיסטית של הילדים.

חשוב לי להודות באופן מיוחד לפרופ' דני בן צבי על הנחיה תומכת בתהליך כתיבת עבודת התיזה ועל מקצועיות ללא פשרות ולמיכל דביר על השותפות והתמיכה בתהליך הכתיבה.

ניר נחום

שמי ניר נחום, כיום אני ראש תחום אפליקציות ואינטרנט במכללת אורנים ואחראי על פיתוח טכנולוגיות הלמידה במערכות מידע במכללה. ב- 20 שנה האחרונות אני חי ונושם את תחום מערכות המידע והאינטרנט.

את לימודי בתוכנית התחלתי במקביל לעבודתי במכללת אורנים, הרגשתי שאני צריך להתפתח בכיוונים של טכנולוגיות למידה אשר ישלימו את הידע שלי במערכות מידע ויקרבו אותי לשטח. נחשפתי בתוכנית לסגל מדהים שממש הרגיש כמו משפחה וללימודים בתוך קהילה למידה משמעותית שעיצבה אותי ברמה האישית והמקצועית.

למדתי שיש צורות שונות ללמידה, למדתי לחקור ולשאול שאלות. הלמידה הייתה מאתגרת בכל פעם מחדש, הפרויקטים היו מעניינים ומגוונים והרגשתי שיש משמעות לעשייה ושאני באמת יכול לקחת את את מה שאני לומד לשטח וליישם את השיטות והטכניקות. כיום במסגרת עבודתי אני מרגיש שהכלים שקיבלתי עוזרים לי בצורה משמעותית לשיפור תהליכים בארגון, לפיתוח יזמויות חדשות, קבלת החלטות והקמה של פרויקטים מקצה לקצה. החיבור בין תחום מערכות המידע לתחום טכנולוגיות הלמידה שינה עבורי את החיים ונתן לי את האפשרות לחבר את התחומים ולתת מענה לפדגוגיה באמצעות טכנולוגיה. חלק חשוב הוא הקשרים שנוצרו בין חברי התוכנית אשר נשמרים גם היום לאחר סיום התואר ותורמים אחד לשני באפיקים שונים.אני שמח על החלטתי להצטרף לתוכנית ולהיות חלק ממוביל שינוי אמיתי. תודה על ההזדמנות להיות חלק מהקהילה המדהימה הזו!ו

סוזנה גלנטה

סיימתי את לימודי בתוכנית בהצטיינות בשנת 2015.

נהנתי מאוד מהם וחוויתי צמיחה עצומה בפן המקצועי וגם האישי. למעשה, הלימודים הוסיפו לי עומק וקיבלתי כלים רבי ערך ששידרגו את העבודה שלי בצורה משמעותית ביותר.

במקור אני מורה לאנגלית ואני בעלת ניסיון של של כ-30 שנה.  מאז 2009 הובלתי פרויקטים אינטרנטים שיתופיים עם כיתות מחו"ל לצורך למידה אוטנתית של השפה וחיבור תלמידיי לעולם שמחוץ לכותלי הכיתה, ועל כן זכיתי בפרס נחמה שני ז"ל ליישום תקשוב בחינוך. ב-2011 נבחרתי להיות באקדמיה למורים הראשונה של גוגל וכך הפכתי ל-Google Certified Innovator.  הגעתי ללימודים בתוכנית עם רצון להמשיך להתפתח וללמוד. ובכן, לאחר לימודיי מצאתי את עצמי פותחת בדרך חדשה מחוץ לבי"ס תיכון שבו עבדתי כמורה. מאז היו לי תפקידים שונים ועסקתי בפרויקטים מגוונים וחדשנים. בשנות 2015-2016 הייתי מנהלת פרוייקט רב תרבותי שחיבר בין בני נוער ערבי ויהודי בשישה בתי ספר ברשת אורט ישראל, שכונה "Hangouts for Negotiation", בשיתוף עם שגרירות ארה"ב וחברת גוגל. הייתי גם אחראית על עיצוב סביבת הלמידה והכשרת המורים בפרויקט.  לאחר מכן, הייתי מדריכה פדגוגית בפרקטיקום ומרצה בדידקטיקה לסטודנטים להוראת אנגלית במכללת בית ברל. שם הובלתי פרויקט רב תרבותי "Shared Education" בשיתוף עם מט"ח. כיום אני מרצה בקורסים על שילוב טכנולוגיות בהוראה במכללת סמינר הקיבוצים (במסלול של הוראת אנגלית) ובמכללת גורדון (במסלול של הוראת ספרדית). בנוסף, אני עובדת בתיכון הווירטואלי של מט"ח ושם אני מפתחת תוכן ומלמדת קבוצה שמורכבת מתלמידות מרקעים ומקומות שונים בארץ. בחודש אוקטובר אחרון הייתי אחד הדוברים מה-LTSIG strand של ה-IATEFL בכנס בינלאומי במלטה  –"English for 21st Century Skills"– ובו דיברתי על "Preparing for Life in a Multicultural and Interconnected World".

ניר תדהר

שמי ניר תדהר, כיום מנהל למידה גלובלי בחברת סטרטסיס – החברה המובילה בעולם בתחום ההדפסה בתלת מימד. אב לשלושה בנים שובבים, נשוי לסוניה, גר ברחובות. כיום אני אחראי על עיצוב תפיסת הלמידה בארגון, פיתוח וניהול תהליכי למידה והכשרות משלב הכניסה לארגון, הכשרות מקצועיות לעובדים ומנהלים ועד פתרונות למידה מותאמים ללומד לפיתוח אישי ומקצועי. סטרטסיס מונה כ 2500 עובדים על פני כ 30 מדינות. 600 עובדים בישראל, כ 1500 ברחבי ארה"ב והשאר ברחבי העולם. לפני סטרטסיס עבדתי כיועץ פיתוח הדרכה עצמאי, מנהל צוות פיתוח הדרכה בפלאפון ומנהל מחלקת הדרכה וטכנולוגיות למידה בפלאפון.בנוסף, אני עובד כיועץ לתהליכי למידה וניהול וכמרצה על עולם הלמידה בכלל ותהליכי הדרכה ולמידה בארגונים בעידן המידע בפרט.

הלימודים בתוכנית פתחו לי אופק חדש על המקצוע וגרמו לי להתאהב מחדש בעולם הלמידה (אני בתחום כבר 17 שנה, כמו בנישואין ארוכים צריך מדי פעם למצוא סיבות להתאהב מחדש): חוויתי על בשרי חווית למידה משמעותית, עמוקה, מרגשת וקהילתית. הבנתי כמה חווית למידה משמעותית יכולה להיות מעוררת ומעצבת ברמה האישית והמקצועית.  נחשפתי ועבדתי מקרוב עם סגל התוכנית שהקנה לי ידע רב, עומק ואושר מקצועי אבל בעיקר איתגר אותי וגרם לי להתפתח ולפתח יכולות ומיומנויות חדשות שלא היו מפותחות מספיק- דרך האינטראקציות האישיות, המטלות בקורסים, סמינריונים ועבודת קבוצתיות ובעיקר בתהליך כתיבת התיזה בהנחייתה של יעל קלי המדהימה! למדתי רבות ובצורה עמוקה על תיאריות למידה, שיטות, כלים וטכניקות ועל למידה בחינוך והעמקתי את הידע התיאורטי שלי. למדתי מיומנויות למידה חדשות- למדתי לחקור, השתפרתי בחיפוש בכתיבה ובקריאה,  והתאהבתי בעולם המחקר האקדמי, אליו אני מקווה לחזור בעתיד. והכי חשוב- למדתי ללמוד ונהניתי מאוד!

מור קאשי

שמי מור, אני בוגרת תואר ראשון בחינוך מיוחד ותואר שני בטכנולוגיות בחינוך.  התחלתי את הלימודים במקביל לעבודתי כמורה, מפני שהרגשתי שאני רוצה ללמוד ולהתפתח.

הלימודים בתוכנית היו שונים מכל מה שהכרתי וחוויתי בעבר! המרצים לא העבירו לנו את הידע וסיכמו עבורנו את המאמרים. לראשונה- האחריות על הלמידה הייתה שלי (לקרוא את המאמר ולבצע משימות שונות בבית ביחד או לבד) ובכיתה עשינו הרבה דברים שהם לא לסכם את המאמר או לקרוא אותו (מעגלי רפלקציה על תהליך הלמידה, דיוני עומק על נושאים שעולים מהמאמרים, העמקה והבנייה של המאמר בכיתה, עבודה בקבוצות וכו). תהליך הלמידה היה מרתק ומשמעותי עבורי!!  עם סיום לימודי התואר השני, יצאתי לדרך חדשה וכעת אני עובדת בעמותת תפוח. במסגרת התפקיד שלי אני מייעצת למורים כיצד לעצב שיעורים המותאמים לחיים בחברת המידע בשילוב טכנולוגיות וכלים דיגיטליים. אני מרגישה שבזכות הלימודים בתוכנית, יש לי את היכולת, הידע והכלים לבצע את התפקיד בהצלחה. אני נעזרת על בסיס יום יומי במאמרים שקראנו ושואבת המון השראה ורעיונות מהאופן שבו חוויתי את תהליך הלמידה בתוכנית ומהדרך שבה המרצים עצבו את סביבות הלמידה עבורנו. בנוסף, התקבלתי לתוכנית העמיתים של MindCET (תוכנית יזמות למורים). הפרויקט שלי עוסק בנושא של 'אוריינות דיגיטלית' וכמובן שההשראה הגיעה מהקורס של ד"ר שרית ברזלי בנושא 'אוריינות דיגיטלית' שהיה משמעותי במיוחד עבורי. אין לי ספק שלולא הלימודים בתוכנית לא הייתי נמצאת במקום שאני בו היום. תודה רבה!

ד"ר יקי (יעקב) דיין

לתוכנית לטכנולוגיות בחינוך הגעתי מתוך רצון עז להבין לעומק את הקשר בין טכנולוגיות לבין חינוך, למידה, הנעה והנאה. לרכוש עבורי את הכלים להבחין בין טפל ועיקר, בין פופוליזם ודעות לבין עובדות ותיאוריות למידה שונות. אני לא מגיע מרקע ״רגיל״ של חינוך. מהנדס אלקטרוניקה (טכניון), עם הרבה מאוד שנים בהייטק, בית ש״נושם״ חינוך, ושנים של התנדבות בתחום החינוך הא-פורמלי ועשיה חינוכית בתנועת הצופים.

למרות (ואולי בזכות) רקע זה, פרופ׳ יעל קלי הסכימה להנחות אותי בדרכי במסלול הישיר לדוקטורט. את ההמלצה הטובה ביותר קיבלתי ביום הראשון להגעתי לאוניברסיטה מפרופ׳ דני בן-צבי. הוא יעץ לי לא להסתכל על כותרות הקורסים – אלא על מי שמעביר אותם. לקחת מכל אחד מהם לא רק את מה שהוא מלמד, אלא גם להכיר את אישיותו, דעותיו ועשייתו. המלצה מעולה זו אני מעביר בחום הלאה – עבורי זה הפך את תקופת הלימודים והמחקר בתוכנית למשמעותית, מאתגרת אינטלקטואלית, ומהנה.  כשהתחלתי את דרכי בתוכנית כלל לא היה לי ברור מה אעשה עם זה בסוף הדרך. בשבוע שבו קיבלתי את ההודעה שהדוקטורט אושר סופית – נהיה לי ברור שמה שאני רוצה לעשות ״כשאהיה גדול״ זה ליצור שינוי משמעותי בשטח. חיבור בין יזמויות בתחום טכנולוגיות בחינוך לבין מערכות החינוך השונות ברמה הלאומית. כאיש עסקים, ״הצלחה״ נחשבת בעיני מעבר ליישום מחקרי על מספר קטן של תלמידים. הצלחה בעיני משלבת הצלחה עיסקית עם מצוינות ושילוב נכון של טכנולוגיות לקידום הלמידה.  לכן יזמתי והקמתי את ״אדטק ישראל״ – גוף עסקי המאגד בתוכו את כל היזמים, הסטארטאפים, והחברות בתחום טכנולוגיות בחינוך. (http://edtech.org.il). ישנם בארץ כ- 120 סטארטאפים וחברות בתחום, ולחלקם מוצרים מעולים שזוכים גם להצלחה בינלאומית. לעשיה שלי הצטרפו רבים וטובים – שמאמינים שלישראל יש את היכולה להיות בחוד החנית של תחום החינוך בעולם, ושחיזוק משמעותי של הסקטור העסקי הזה יוביל למגוון רחב של רעיונות חדשניים וטכנולוגיות מתקדמות שישפיעו על מערכת החינוך הישראלית הצמאה לשינוי.  בחודש יוני 2016 יתקיים כנס האדטק הישראלי הראשון, אותו יזמתי. בכנס זה תציג תעשית האדטק הישראלית את מיטב מוצריה בפני אנשי חינוך, משלחות בינלאומיות,  מובילי דיעה ויזמי אדטק מרחבי העולם. http://www.edtechsummit.org.il. אני מאמין שכנס כזה הינו עוד נדבך חשוב בקידום הטכנולוגיות בחינוך ברמה הלאומית. נתראה שם!

טלי בן ארוש

רציתי לעדכן אתכם שהתחלתי דרך חדשה בחברת משחקי המחשב. אני לוקחת חלק בפרויקט העוסק בפיתוח עברית כשפה שנייה ב- 300 בתי ספר בעולם. מטרת הפרויקט היא לעשות דיגיטציה מושכלת לכל תוכנית הלימודים ולהתאימה למאה ה-21.
חלק ניכר מתפקידי הוא לחקור טכנולוגיות, כמו למשל: משחקים חינוכיים, אפליקציות, ספרים דיגיטליים, עולמות וירטואליים וכמובן משחקת המון. על בסיס חקירה זו, אני מאפיינת את המוצרים ומשלבת את הטכנולוגיה המתאימה בפרויקט.
רציתי להגיד המון תודה על הידע שרכשתי בתוכנית! אחת הסיבות שהתקבלתי לתפקיד היא העובדה שאני בוגרת תואר שני בטכנולוגיות בחינוך. התואר פותח לי דלתות רבות והזדמנויות להתפתח, לפתח ולהוביל פרויקטים פורצי דרך!

תודה רבה על קורסים מעשירים, יחס נעים ואכפתי, דלת פתוחה.

תעודת הוראה

עופר אלקובי

לפני כשש שנים החלטתי לחזור לחינוך ולהוראה. נרשמתי ללימודי תעודת הוראה באוניברסיטת חיפה החוג ללמידה , הדרכה והוראה. הקורסים היו מעניינים, אך בעיקר שירתו אותי ברמה הפרקטית של לימוד " ניהול כיתה נכון" במסגרת הקורס של  ד"ר אריה קיזל ודגשים בשיטות הוראה חדשות והתפתחות פדגוגית מידי הד"ר צפריר גולדברג ומרצים אחרים. המסגרות הללו ושיתוף הפעולה עם בית הספר הראלי הכווינו אותי בדרכי החדשה ואף סייעו בידי לפסוע ולהבין את הצרכים הפדגוגיים הדרושים להוראת הדור החדש של התלמידים והנה היום בזכות הבסיס הפדגוגי החדשני שרכשתי בלימודי, אני מורה להיסטוריה ומוביל  אשכול המקצועות ההומניים בבית הספר הראלי העברי ,תיכון הדר . נרשמתי ללימודי תואר שני במסלול של תיזה בנושא  של פיתוח מערכות פדגוגיות.
אני ממליץ בחום. הירשמו עכשיו!

שני סוויסה

לאחר השלמת לימודי ת' הוראה באנגלית באוניברסיטת חיפה אני יכולה להמליץ בחום על המסלול הזה. אני יכולה לומר שהמרצים בחוג הם אנשים מקצועיים מאוד שנולדו להדריך את דור ההמשך. עם לא מעט מהם אני בקשר עד היום. תכנית הPDS הייחודית של האוניברסיטה היא פלטפורמת הורדת לחצים, למידה והכנה משמעותית לקראת תחילת קריירת ההוראה.
תודות למסלול ואנשי המקצוע המלווים שלו הצלחתי להשתלב ללא עיכובים בבית ספר שש שנתי כמורה מן המניין.
אני מודה לצוות שליווה אותי וממליצה לכל סטודנט שמעוניין להיות מורה בישראל להרשם למסלול ההוראה של האוניברסיטה.

יעל ניסלבאום-עמית

למדתי במסלול הדו-שנתי להסבת אקדמאים להוראת
אנגלית באוניברסיטת חיפה בין השנים 2014-2016. הלימודים במסלול היו מעניינים ומעשירים ובעיקר נתנו לי כלים לבחון את עצמי כמורה ואת עבודת ההוראה באופן ביקורתי. לא עוד הוראה בתפיסת המורה כבעל הידע המוחלט, אלא הוראה יצירתית וחדשנית יותר. השיבוץ להתנסות המעשית בבית הספר היה נוח מבחינת הקירבה למקום מגוריי והצוות בבית הספר בו שובצתי היה מקצועי ותומך מאוד. המשכתי לעבוד בבית הספר כמורה לאנגלית עם סיום לימודי התעודה. אני ממליצה בחום על המסלול באוניברסיטת חיפה למעוניינים ברכישת כלים תיאורטיים ופרקטיים איכותיים, מעשירים ושימושיים.

דיאנה בהאאלדין
שלום, שמי דיאנה בהאאלדין מדאלית אל-כרמל.
בעלת תואר ראשון ושני לשפה וספרות ערבית אוניברסיטת חיפה, ותעודת הוראה והתמחות בהוראה גם מאוניברסיטת חיפה.
ותק שלי בהוראה 5 שנים.
אני מלמדת בבית ספר תיכון עתיד דאלית אל-כרמל, כאשר הייתי האחרונה שנכנסה למערכת אבל הראשונה שקבלה קידום משמעותי.
עד הרגע הזה אני בטוחה שמורה מצויין הוא נולד להיות מורה מהלידה מצויין אבל יש גורמים שמסייעים לנו בהתחלת הדרך ומעצבים לנו את ההתחלה בכך שתהיה התחלה עצומה עבור עצמנו או המערכת.
הבחירה שלי ללמוד אצל האנשים הכי מקצועיים בחוג ללמידה והדרכה הייתה הכי נכונה עבורי, הרווחתי הרבה דברים כמו:
כלים להוראה, אסטרטיגיות למידה, בניית מערכי שיעורים הכי מתאימים לעולם התלמיד המודירני, עמידה מול תלמידים ועוד המון דברים..
תוך כדי הלמידה שלי בחוג להוראה הגשתי מועמודות לתיכון בכפר שלי ובאותה שנה התקבלתי על סמך האמונה במקום תעודת ההוראה שלי וגם התואר הראשון שלי אז.
התחלתי בשליש מסרה אבל ההתחלה שלי הרשימה כל ההנהלה כולל המנהלת בבית הספר.
שנה שנייה שלי קיבלתי משרה מלאה כולל חינוך כיתה.
שנה שלישית שלי משרה מלאה, חינוך כיתה ורכזת פרוייקט תפנית.
שנה רביעית שלי משרה מלאה, חינוך כיתה, רכזת תפנית וחלק מצוות חינוך חברתי.
השנה החמישית שלי מורה, מחנכת כיתה, חלק מצוות חינוך חברתי ורכזת שכבת י'.
בסוף אני אומרת לכולם התחלות טובות הן התחלות בעלות עוצמה, מודה לאל שההתחלה שלי בהוראה התחילה מהחוג ללמידה והדרכה.