התכנית בהפרעות רגשיות ובעיות התנהגות

ראש התוכנית: ד"ר יפית גבאי

ההרשמה לשנת הלימודים תשפ׳׳ה תחל ב-11.02.2024 ותסתיים בתאריך 16.05.2024

להרשמה  יש להיכנס לאתר אוניברסיטת חיפה – לשונית מועמדים – הרשמה לאוניברסיטה https://applicants.haifa.ac.il/adm/#/

למדריך לנרשם לתואר השני לחץ כאן (בחלון חדש)

תוכנית זו מכינה את הסטודנטים לחקור את האוכלוסיות השייכות להפרעות נפשיות והתנהגותיות במטרה להבין אוכלוסיות אלו, ולפתח דרכי חינוך, טיפול, התערבות ועבודה איתן ובכך להגדיל את סיכוייהן להשתלב בחברה כאזרחים תורמים. בבסיסה, זוהי תוכנית ליבה אקדמית המתמקדת בהבנה מעמיקה של המאפיינים: ההתנהגותיים, הרגשיים, החברתיים והקוגניטיביים של אוכלוסיות אלו ובחשיבה ביקורתית בהתייחס לתוכניות התערבות מבוססות מחקר עבור אוכלוסיות אלו. תוכנית זו חושפת את הסטודנט לגישות, מודלים ואסטרטגיות חינוכיות וטיפוליות מבוססות מחקר, לרבות התנסות מעשית בעבודה עם אוכלוסייה במגוון מסגרות פורמאליות ובלתי פורמאליות בטווח גילאים של 0-21.

תוכנית הלימודים כוללת קורסים בנושאים הבאים:

• תיאוריות מתקדמות בהפרעות נפשיות והפרעות התנהגות.

• סוגיות מתקדמות בהערכה של הפרעות נפשיות והתנהגותיות.

• שיטות התערבות מבוססות מחקר.

• מן התיאוריה לשדה (פרקטיקום)- 100 שעות שנתיות לפחות- ביום נוסף ליום הלימודים בשנה השנייה ללימודים.

המסלולים הקיימים בתוכנית זו:

במסלול עם תזה יש ללמוד 36 שש"ס בשנתיים (זה כולל הגשת 2 סמינריונים). שנה שלישית מיועדת לכתיבת התזה. בכפוף לתוכנית בשנתון.

במסלול ללא תזה יש ללמוד 44 שש"ס בשנתיים (זה כולל הגשת 2 סמינריונים) ובתום הלימודים מתקיים מבחן גמר. בכפוף לתוכנית בשנתון.

למי מיועדת התוכנית:

• בוגרי תואר ראשון בחינוך מיוחד, פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, ריפוי בעיסוק, עבודה סוציאלית, פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת, מדעי החיים.
  • אנשי מחקר, מורים, מחנכים ומטפלים המתמחים בתחום ההפרעות הנפשיות ו/או הפרעות התנהגות.*

* מומחים המעורים במחקר ומסוגלים לשלב בין פרקטיקה ומחקר.

• תלמידי תעודת הוראה בחינוך מיוחד המעוניינים להתמחות בהפרעות רגשיות והפרעות התנהגות.

אפשרויות תעסוקה:

מקום התעסוקה הטבעי של בוגרי החוג וההתמחות בהפרעות נפשיות והתנהגותיות הוא במסגרת החינוך המיוחד (בתי ספר וכיתות קטנות בבתי ספר משלבים). עם זאת, הבוגרים עשויים למצוא תעסוקה מתאימה בכל מקום בו נמצאים ילדים עם הפרעות התנהגות והפרעות וקשיים רגשיים הזקוקים לתמיכה של חינוך מיוחד.

ניתן ללמוד במקביל לתואר שני תעודת הוראה בחינוך מיוחד במסלול דו שנתי. פרטים ניתן לקבל במזכירות החוג

דרישות קבלה:

בוגרי תואר ראשון, ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, בעלי ממוצע של 85 לפחות וראיון אישי.

להשלמת המועמדות ,יש למלא את הטפסים למועמדים תואר שני הנמצאים בלשונית "אודות החוג"- טפסים ונהלים. ניתן לפנות למזכירות לשליחת הטפסים

בכל אחת מהתכניות לתואר שני.

מצ"ב קורסי ההשלמה בתוכנית, יש לסיימם בציון 80 לפחות בכל קורס.

מספרקורסי השלמות כלליים ותוכנית ספציפייםנקודות
 השלמות כלליות
319.1008מבוא לחינוך מיוחד4

התפתחות הילד: גורמים, תהליכים ותוצרים חלק א'+ב'4