ברכות חמות לזוכות ולזוכים במלגה ובציון לשבח על שם יעקב דון ז"ל

מדליהאנחנו שמחים לבשר על תלמידות ותלמידי המגמה לטכנולוגיות בחינוך, אשר זכו במלגה ובציון לשבח על שם יעקב דון ז"ל לשנת תש"ף:יעקב דון ז״ל

רות אדרי ושירן מלמן זכו במלגה ע"ש יעקב דון ז"ל על פרוייקט הגמר שעיצבו: "קלקלון קל לי בחשבון" - סביבה דיגיטלית שמיועדת לילדים בעלי מוגבלות שכלית התפתחותית בתפקוד גבוה בגילאי 10-21, אשר מטרתה לפתח מיומנויות חשבון בסיסיות ובעזרתן לפתח עצמאות אישית בפעילויות הכרוכות במיומנויות אלו בחיי היומיום.

מדה וולטר, ליאור וייסבלום ורינת אלטאוז זכו בציון לשבח על הפרוייקט - אמפטיה 2.0. מטרת סביבת הלמידה המקוונת לטפח אמפתיה בקרב תלמידי חטיבה. סביבת הלמידה מבוססת על המודל של אמפתיה של זיסמן העוסק בהדהוד אמפתי, הסקה אמפתית ותגובה אמפתית.

יעקב דון ז"ל היה מורה ואיש משפחה מסור, תלמיד לקראת דוקטורט בפקולטה לחינוך, אוניברסיטת חיפה, במגמה לחינוך, חברה ותרבות, בהנחייתו של ד"ר אורן גולן. יעקב נרצח בפיגוע ירי ב ח' בכסלו תשע"ו (19.11.2015).
קרן דון, לזכרו של יעקב דון ז"ל הוקמה בשנת 2017 במטרה להנציח את יעקב דון ז"ל, ולבטא את רוחו של יעקב, שהיה איש חינוך בכל רמ״ח איבריו. אהב חינוך ומעל לכל אהב את תלמידיו. "איש של חינוך וחיוך", כפי שמתארים אותו חבריו..

טקס הענקת המלגה והציון לשבח יתקיים עם ביום רביעי, 10.6.2020 במסגרת סמינר המגמה של המגמה לטכנולוגיות בחינוך. הזוכות והזוכים ישתפו את הקהל בפרוייקטי הגמר שעיצבו.

ברכות לזוכות ולזוכים.