סטודנטיות שנה ב' במגמה לחקר החינוך האלטרנטיבי המשיכו את מסורת המגמה ב"משתה קטן"

תמונה מהאירוענושא "המשתה הקטן" היה "אוטונומיה בחינוך- הגות, גורמים מעכבים, וגורמים מקדמי אוטונומיה במערכת החינוך".עוד תמונה מהמשתה

למשתה הקטן (להבדיל מהמשתה הגדול של אפלטון) שהתקיים ב-22.1.20, הוזמנו שני אורחים: אריק מנדלבאום - מנהל בית הספר 'משעולים' בעתלית, שאכן מנהל בית-ספר על פי העקרונות הפרוגרסיביים, ומקיים את עקרונות האוטונומיה (תוך משא ומתן עם הפיקוח מעת לעת), ואריק ברנס - בוגר המגמה, מורה, מנהל ואיש חינוך שליווה מנהלי בתי ספר וצוותים מטעם אגף המו"פ במשרד החינוך, בין היתר סביב קידום נושא האוטונומיה.

בשיח ניסינו להבין מה עומד מאחורי הפער בין המילים הנכתבות ע"י משרד החינוך בזכות קידום האוטונומיה למנהלים, מורים ותלמידים, לבין  מה שקורה בפועל בבתי הספר, שרחוק למדי מיישום הרעיונות והערכים הכתובים. הבנו שבקיאות בחוזרי מנכ"ל ובחוק חינוך חובה, ובעיקר אומץ ומצפן אישי חזק יכולים לסלול את הדרך ליישום עקרונות אוטונומיים בחינוך.