ברכות חמות לזוכות ולזוכים במלגה ובציון לשבח על שם יעקב דון ז"ל

מדליהאנחנו שמחים לבשר על תלמידות ותלמידי המגמה לטכנולוגיות בחינוך, אשר זכו במלגה ובציון לשבח על שם יעקב דון ז"ל לשנת תשע"ט:

אינה מטלה, טניה גרינקו ועדי רחמים זכו במלגה ע"ש יעקב דון ז"ל על פרוייקט הגמר שעיצבו: "ליגת העל". מטרת הפרוייקט היא לעודד למידה עצמית בקרב תלמידים דרך פרוייקט חקר בתחום המדעים בנושא מערכות גוף האדם.

צ'לסי דאגלס חוטימסקי זכתה בציון לשבח על הפרוייקט "עט לוג - pen log" שעיצבה. הפרוייקט מקשר בין שתי קהילות - בארץ ובפיטסבורג, מחזק את הקשר בין ישראל לתפוצות ומאפשר חשיפה תרבותית והתנסות בפרקטיקה לשונית.

טל לן, חוסיין גדבאן ורוני אלון זכו בציון לשבח על הפרוייקט "עיצוב חדר בריחה ללימוד אנגלית". הפרוייקט בעיצובם מאפשר התנסות בעיצוב חדר בריחה והפעלתו בכדי לעודד תלמידים ללמוד אנגלית מתוך סקרנות ומוטיבציה פנימית.

יעקב דון ז״ליעקב דון ז"ל היה מורה ואיש משפחה מסור, תלמיד לקראת דוקטורט בפקולטה לחינוך, אוניברסיטת חיפה, במגמה לחינוך, חברה ותרבות, בהנחייתו של ד"ר אורן גולן. יעקב נרצח בפיגוע ירי ב ח' בכסלו תשע"ו (19.11.2015).
קרן דון, לזכרו של יעקב דון ז"ל הוקמה בשנת 2017 במטרה להנציח את יעקב דון ז"ל, ולבטא את רוחו של יעקב, שהיה איש חינוך בכל רמ״ח איבריו. אהב חינוך ומעל לכל אהב את תלמידיו. "איש של חינוך וחיוך", כפי שמתארים אותו חבריו.

טקס הענקת המלגה והציון לשבח יתקיים עם ביום רביעי, 5.6.2019 במסגרת סמינר המגמה של המגמה לטכנולוגיות בחינוך. הזוכות ישתפו את הקהל פרוייקט הגמר שעיצבו בקצרה.