מידע לסטודנטים - לימודי תעודת הוראה במסלול דו–שנתי וחד-שנתי

מידע כללי על תעודת הוראה

תעודת ההוראה היא הזדמנות לשינוי מסלול, ולבחירה בקריירה שהיא גם ייעוד וגם הזדמנות להפוך תואר אקדמי למסלול מקצועי.

התוכנית שלנו מאפשרת לכם להיות חלק מקהילת למידה, המלווה ע"י חוקרים בעלי שם בינלאומי ומומחים המקנים ללומדים בסיס תיאורטי ומעשי וחשיפה לטכנולוגיות חדשניות ולתיאוריות חינוכיות מגוונות המאפשר פרקטיקה והתנסויות מבוססות מחקר.

התנסות מעשית - התוכנית משלבת בין רף אקדמי גבוה ובין התנסות מעשית בבית הספר שהיא חלק בלתי נפרד וחשוב בתהליך הכשרת המורה לעתיד. ההכשרה מתקיימת בתיכונים מהטובים באזור חיפה במגזר היהודי, הערבי  והדרוזי בדגם "אקדמיה-כתה" המבטיח התנסות עומק בבית הספר. למידע נוסף על ההכשרה המעשית

בסיום הלימודים תוכלו להשתלב במערכות חינוך פורמאליות ואלטרנטיביות.

מסלולי הלימוד

מיועד לבוגרי תואר ראשון מתחומי הדעת הבאים: אזרחות (מדעי המדינה ומשפטים), אמנות, אנגלית, גיאוגרפיה, היסטוריה, לשון עברית, מוזיקה, מקרא, ספרות, ערבית שפת אם, תיאטרון.

מסלול חד שנתי - סיום תעודת הוראה בשנה אחת, ביומיים אינטנסיביים בשבוע.
מסלול דו שנתי - סיום תעודת הוראה בשנתיים, ביומיים בשבוע.

שכר לימוד תעודות הוראה

למידע לגבי שכר לימוד של תעודות ההוראה ניתן ללחוץ על הקישור הבא:

שכר לימוד תעודות הוראה

סטאז' (התמחות בהוראה לאחר סיום תעודת הוראה)

לאחר סיום לימודיהם בחוג ללמידה, הוראה והדרכה ולצורך הנפקת רשיון הוראה ממשרד החינוך, בוגרי התואר מחויבים בשנה של התמחות בבית-ספר (סטאז'). תהליך הסטאז' מתנהל במחלקה ללימודי המשך.
מידע נוסף ניתן למצוא בקישור כאן.

________________________________________________________________________________

מערכות תעודת הוראה

להורדת מערכת הלימודים תעודת הוראה חד שנתי - תשפ״א לחצו כאן (קובץ PDF בחלון חדש)

חוברת השלמות ללימודי תעודת הוראה – שנה"ל תשפ״א (קובץ PDF בחלון חדש)

לצפייה בהוראות רישום בפורטל (תשפ״א) לחצו כאן (בחלון חדש)

לשנתון החוג ללמידה הוראה והדרכה - תשפ״א - לחץ כאן (בחלון חדש)

לצפייה באיגרת לתלמיד תשפ״א לחצו כאן (בחלון חדש)

להורדת מערכת שעות ריקה לחצו כאן (קובץ PDF בחלון חדש)

נהלים ותקנונים

קבצים כלליים

להורדת מערכת שעות ריקה לחצו כאן (קובץ PDF בחלון חדש)

נוהל הגשת בקשת פטור מקורס

כדי לקבל פטור מקורס יש להגיש בקשה על גבי הטופס – טופס בקשה לפטור

א.      למלא את הטופס

ב.      לצרף גיליון ציונים (עם הקורסים הרלוונטים.

ג.       לצרף סילבוסים רלוונטים.

נוהל הגשת בקשה לאישור בחינה במועד חריג

נא להגיש את הבקשה על גבי טופס בקשה למועד חריג -  טופס בקשה לאישור בחינה במועד חריג
תנאי הזכאות להגשת בקשה למועד חריג מפורטים בתקנון תואר ראשון - קישור לתקנון תואר ראשון

תנאי מעבר משנה לשנה בתעודת הוראה דו-שנתית

1. ממוצע ציוניו של התלמיד בחוג ללמידה, הוראה והדרכה ובחוג הדיסציפלינארי בכל שנות לימודיו חייב להיות 78 לפחות, למעט במתמטיקה - 75 לפחות.

2. ציון המעבר בדידקטיקה - הוראת המקצוע א' ו- ב' ובאימונים בהוראה בשדה הוא 78 לפחות (במתמטיקה- הציון המינימאלי בדידקטיקה הוא 70 לפחות ובאימונים בהוראה בשדה 78 לפחות).

3. סיום הקורס מיומנויות מחשב בהצלחה.

הפסקת לימודים והתיישנות

1. הקבלה לתוכניות הלימוד בחוג הינה בתוקף באותה שנה בלבד. אם הפסיק התלמיד לימודיו, הוא יתבקש לעמוד שוב בתהליך הקבלה.
  2. תלמיד המבקש לחזור ללימודים לאחר הפסקה, יוכל לעשות זאת רק אם קיים בידו אישור על הפסקת לימודים והוא יהיה חייב לעבור הליכי הרשמה רגילים.
  3. תלמידים, אשר הפסקת לימודיהם התמשכה שש שנים או יותר, יתבקשו לחזור על כל לימודיהם, ללא כל התחשבות בנסיבות הפסקת הלימודים.
  4. במקרה של הפסקת לימודים מעבר לשנתיים, רשאי החוג לשקול בחיוב חידוש לימודים של התלמיד, אולם הדבר יהיה מותנה בחזרה על קורסים מסוימים ובהכרה חלקית בלבד בקורסים אחרים.
  5. התיישנות: אם קיים פער של למעלה משש שנים בין לימודי התלמיד לתעודת הוראה, או אף בין סיום החובות בלימודי ההוראה וסיום החובות בחוג הדיסציפלינארי שבו התמחה, זכאותו לתעודת הוראה או הקורסים שלמד בטלים.
  6. התואר הראשון ותעודת ההוראה לבתי הספר העל-יסודיים יוענקו לתלמידים רק לאחר סיום החוג ללמידה, הוראה והדרכה בממוצע של 78 לפחות וסיום החוג הדיסציפלינארי בממוצע של 78 לפחות (במתמטיקה ממוצע 75 לפחות).