סטודנטיות לומדות

מטרת הלימודים

תלמידי החוג ירכשו ידע עשיר בהוראת תחום הדעת לצד ראיה רחבה בין-תחומית של תהליכי הוראה, תכנון, פיתוח ועיצוב סביבות למידה, תהליכי הדרכה והתפתחות מקצועית. החוג משלב תכנים בהוראה, למידה והדרכה תוך דגש על הקשר בין תיאוריה, מחקר ומעשה, פדגוגיות חדשניות, והתפתחות אישית ומקצועית של אנשי חינוך.

ב"א בלמידה, הוראה והדרכה ותעודת הוראה בתחום דיסציפלינארי

החוג ללמידה, הוראה והדרכה מציע תכנית לימודים לב"א הכוללת תעודת הוראה בשלוש שנים.

מבנה הלימודים

הלימודים לב"א בלמידה, הוראה והדרכה מאפשרים קבלת תעודת הוראה בתחום דעת. התוכנית מיועדת לתלמידים במסלול דו-חוגי, שהחוג השני שלהם הוא תחום דעת הנלמד בבית הספר העל-יסודי. תלמיד הלומד בתוכנית ירכוש ידע מעמיק ומקיף בתחומים המהווים בסיס לכל העוסק בחינוך, כמו היבטים פסיכולוגיים, פילוסופיים וסוציולוגיים של החינוך, ותחומים כלליים של הוראה, הכוללים הכרות עם התפתחותו המקצועית של מורה בנוסף לכך יקבל הכשרה תיאורטית ומעשית להוראה בתחום הדעת הספציפי, המקנה לו תעודת הוראה בתחום הדעת אותו הוא לומד כחוג השני שלו.

משך הלימודים במסלול ב"א הוא שלוש שנים.

סטאז' (התמחות בהוראה לאחר סיום תעודת הוראה)

משנה"ל תשס"ג ואילך בוגרי הב"א ותעודת ההוראה מחויבים בשנה של התמחות בבית-ספר (סטאז'), שכוללת הדרכה צמודה לאחר סיום לימודיהם בחוג ללמידה, הוראה והדרכה. ניתן להירשם לסטאז' במחלקה ללימודי המשך בפקולטה לחינוך: בטלפון 04-8240208/868. אתר המחלקה ללימודי המשך:http://www.edu.haifa.ac.il/continue-ed .