נפתח המחזור הרביעי של תכנית חותם להכשרת מורים בפקולטה לחינוך

המחזור הרביעי של תכנית חותם Teach First Israel להכשרת מורים נפתח בתחילת יולי בחוג ללמידה, הוראה והדרכה. hotam-opening
את מאה וחמישה המשתתפים החדשים, במסלולים לבית הספר היסודי ובמסלולים לבית הספר העל-יסודי ברכו ראש החוג ללמידה, הוראה והדרכה, פרופ' בילי עילם וראש מסלול BA והכשרת מורים בחוג, ד"ר אריה קיזל.

ד"ר קיזל, המרכז האקדמי של סמסטר קיץ של חותם, הדגיש כי משתתפי התוכנית בחרו להיענות לזימון להגיע לשדה החינוך ולתרום תרומה משמעותית בבתי הספר שאליהם ייקלטו בתחילת שנת הלימודים תשע"ד בכל רחבי הארץ. במשך חמישה שבועות ילמדו הסטודנטים בסמסטר קיץ עשיר בתכנים פדגוגיים וחינוכיים ובהם סטודיו ללמידה והוראה, דידקטיקה של הוראת המקצוע ותחומי הפסיכולוגיה לגיל בית הספר היסודי ולגיל הנעורים.

תוכנית חותם משותפת למשרד החינוך, לג'וינט, לתנועת "הכל חינוך" ולתנועת Teach First העולמית. את הכשרת המשתתפים שלה – בוגרים מצטיינים של אוניברסיטאות בישראל שעברו מיון כדי להיות מורים – עושה הפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה בשיתוף המכללה האקדמית בית ברל.

יו"ר חותם, גב' שלומית עמיחי, הודתה לפקולטה לחינוך על השותפות לכל אורך ארבע השנים האחרונות ועל האירוח החם והלבבי בסמסטר הקיץ מאז היווסדה של התכנית וכן על התרומה במהלך כל השנים בעיצוב תוכנית הכשרת המורים היחודית.