יום עיון לסיכום תכניות הכשרת המורים: המורה החדש והמפגש החינוכי עם פגיעות מיניות

יוpds-end-year-2013-montajם העיון השנתי של מסלול הכשרת המורים בחוג ללמידה, הוראה והדרכה בפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה לסיכום שנת האימונים בהוראה בדגם ה-PDS  (PROFESSIONAL DEVELOPMENT SCHOOL) הוקדש השנה לנושא "המורה החדש והמפגש החינוכי והאישי עם פגיעות מיניות". יום העיון התקיים ב-28 במאי בשיתוף עם מרכז הסיוע לנפגעות אונס ותקיפה מינית חיפה והצפון.

בשנים האחרונות מוקדש יום העיון השנתי של תוכניות הכשרת המורים בדגם ה-PDS לאתגרים הניצבים בפני המורים החדשים עם קליטתם במערכת החינוך על כל שלביה ומגזריה. השנה הוחלט במסלול להכשרת מורים לטפל בנושא הרגיש והחשוב של עבודת המחנך והמורה בישראל בסביבה שבה תופעת הפגיעות המיניות בבית הספר ומחוצה לו הפכו למציאות יום יומית.

את יום העיון פתחו ראש החוג ללמידה, הוראה והדרכה, פרופ' בילי עילם וראש מסלול BA והכשרת מורים, ד"ר אריה קיזל. הם הודו למנהלי בתי הספר במגזר היהודי ובמגזר הערבי ולמורים המאמנים אשר מסייעים בקליטתם של פרחי ההוראה במהלך תקופת האימונים בהוראה. נאוה בר, רכזת תוכניות האימונים בהוראה הודתה לסטודנט איתי יהודאי אשר בסיועו התאפשר שיתוף הפעולה עם מרכז הסיוע לנפגעות אונס ותקיפה מינית בחיפה והצפון.

תכנית יום העיון כללה הרצאות בנושא תופעת הפגיעות המיניות בבית הספר ומחוצה לו, הבניות מגדריות והקשה שלהן עם תופעת הפגיעה המינית וכן סדנאות אשר עסקו במפגש המקצועי-חינוכי עם תופעת הפגיעה המינית, בדרכים להעלאת המודעות לתופעה בקרב מורים ותלמידים ובדרכי ההתמודדות של איש החינוך עמה. בהובלת הסדנאות נטלו חלק רכזי ה-PDS המלווים את הסטודנטים להוראה בבתי הספר.