יום שיא

ביום א' ה- 23.2.14 קיימה המחלקה ללימודי המשך והתפתחות מקצועית בחינוך "יום שיא מדעי" לתלמידי חטיבה עליונה המשתתפים בתוכנית "מצוינות במדעים" מטעם עיריית חיפה.

ביום זה השתתפו כ – 350 תלמידי כיתות י' – י"א, מורים ומנהלי בתי ספר מהעיר חיפה.

יום זה הוא פרי של שיתוף פעולה בין הפקולטה לחינוך, המחלקה ללימודי המשך והתפתחות מקצועית בחינוך לבין המחלקה להעצמה חינוכית בעיריית חיפה.

יום השיא נפתח במושב מליאה באולם הכט, בברכות של מר שמואל גנץ, מנכ"ל עיריית חיפה, מר שי אבוחצירא, סגן ראש עיריית חיפה ומחזיק תיק הנוער והצעירים, מר פיני וגמן, מנהל מערכת החינוך והרווחה בעיריית חיפה וד"ר ורדה טלמון, ראש המחלקה ללימודי המשך והתפתחות מקצועית בחינוך.

שתי הרצאות המליאה ניתנו על ידי מר איליון תירוש, יו"ר ומייסד עמותת "יובלים",  בנושא "מהייטק לאחריות חברתית" וד"ר רועי צזנה, ד"ר לננו-טכנולוגיה בנושא "עידן העצמה אישית: ממחשבים לבני אדם ובחזרה".

בהמשך נחשפו התלמידים לעשייה האקדמית באוניברסיטה בתחומי המדעים השונים. כל תלמיד השתתף בשתיים מהסדנאות הבאות: חקר הזיכרון, הכימיה שבהתאהבות, מסע אל המוח, ביומי מקרי, תופעות גיאולוגיות בכדור הארץ, תעלומת הניטרינו והקשר של מיקרובים בטיפות מי ים להתחממות כדור הארץ.

את הסדנאות העבירו אנשי סגל ודוקטורנטים מחוגים שונים באוניברסיטה.

ניתן להתרשם מהאווירה הנעימה ומהתעניינות התלמידים במצגת הבאה.

יום זה הוא חלק מפעילות המתקיימת במהלך השנה כולה של ימי מדע לתלמידים בחטיבות הביניים ובחטיבות העליונות מכל רחבי הארץ.