אריה קיזלברכות לד"ר אריה קיזל ראש המגמה לפיתוח מערכות חינוך בחוג ללמידה, הוראה והדרכה על בחירתו לכהונה נוספת כנשיא האגודה הבינלאומית לפילוסופיה עם ילדים ICPIC.
ד"ר קיזל מכהן כנשיא האגודה מאז 2017 ובבחירות שהתקיימו השבוע בחרו בו שוב חברי האגודה מכל רחבי העולם לכהונה שנייה עד 2021.
סיגל רותםברכות חמות לסיגל רותם, דוקטורנטית בחוג לחינוך מתמטי, בהנחייתן של פרופ' רוזה לייקין וד"ר מיכל איילון, לרגל זכייתה במלגת עזריאלי.

לטם פרי חזןד"ר לטם פרי-חזן, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, פרסמה לאחרונה מחקר המשווה את שיטת המימון לחינוך דתי בישראל לזו הנהוגה בשלושה ריכוזים חרדיים גדולים אחרים: ארצות הברית, אנגליה ובלגיה. כאמור, בארצות הברית הדרך להגביל חינוך ללא ליבה היא בכך שאין כמעט מימון לחינוך פרטי. בחלק מהמדינות בארצות הברית נהוג לדרוש כתנאי לרישיון לבית הספר פיקוח על תוכני הלימוד ויש דרישות ליבה, למרות שאין מימון. החוק במדינת ניו יורק, שבה הריכוז החרדי הגדול ביותר, קובע כי על תוכנית הלימודים בבתי הספר הפרטיים להיות דומה באופן מהותי לתוכנית הלימודים המחייבת.

מחקר זה צוטט בהרחבה בכתבה באתר ׳כלכליסט׳.

קישור לכתבה ב׳כלכליסט׳ (בחלון חדש)

ד״ר מיה בניש ויסמןהפקולטה לחינוך מברכת את ד׳׳ר מיה בניש-וייסמן, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, לרגל זכייתה במענק מחקר BSF, בשותפות עם פרופסור סט שוורץ מביה׳׳ס לרפואה באוניברסיטת מיאמי.
שם ההצעה הזוכה הוא:

Mom, that`s not how things work here: Parent-youth acculturation discrepancies and their effects on family functioning and adjustment among immigrant families in the US and Israel

מאחלים לכם עבודה פורייה, מהנה ותובנות מרתקות וחשובות.
יישר כוח!