תמונה נוספת של פולפרופ' פול מילר, מהחוג לחינוך מיוחד, היה חוקר יצירתי, איכותי ואמיץ. עבודתו המוקפדת והיסודית נקטה עמדה מקורית בהתפתחות האוריינות אצל כבדי שמיעה. פול היה לא רק חוקר של שפה וקריאה בקרב כבדי השמיעה, אלא גם יוצר של דרכי התערבות בקהילה.

תרומתו לחקר כבדות שמיעה עד חרשות משמעותית ביותר ואף תרמה לקידום אוכלוסייה זאת במובנים רבים.

פול כיהן כראש החוג לחינוך מיוחד בין השנים 2013-2019 ופעילותו רבת השנים בחוג הייתה מבורכת.

יהי זכרו ברוך

לקריאת הכתבה על מותו של פרופ׳ פול מילר מאתר כלבו (בחלון חדש)

חברים מהפקולטה זוכרים את פול

נרות נשמה על רקע שחור

״פול - שמחתי כל כך שהמקהלה הקמרית של טיבעון הסכימה להופיע בהתנדבות בערב סיום השנה של הפקולטה לחינוך שערכתי בביתי.  זה הייה מזמן - בשנת 1998 אם אני זוכרת נכון. והינה, חברי המקהלה שהוזמנה על ידי יורדים אט אט במדרגות גינת הביית שלי בטיבעון - ופתאום אני רואה אותך ביניהם. איזו הפתעה נעימה. ומאז, לאורך כל הדרך, תמיד הפתעת בשקט שלך -  איש מוסיקה, תמיד חבר, תמיד אמין, תמיד מדען ותמיד בעל קול מיוחד - בכל תחום - צליל קולך מלווה אותי פול - כבר בגעגועים״

פרופ׳ רות לין

ד״ר שרית ברזליברכות לד׳׳ר שרית ברזלי (המגמה לטכנולוגיות בחינוך, החוג ללמידה, הוראה והדרכה), שערכה ביחד עם קלרק צ'ין (Rutgers University, USA) גיליון מיוחד של כתב העת היוקרתי Educational Psychologist בנושא חינוך בעידן של "פוסט-אמת". מטרת הגיליון היא להציע גישות חינוכיות מגוונות להתמודדות עם אתגרי העידן הזה, בדגש של סוגיות מדעיות וסוציו-מדעיות.

המאמרים בגיליון מתמודדים עם בעיות שונות כגון הפצה של מידע כוזב, הכחשה של המדע, "תאי הד", התנגשויות בין גישות אפיסטמולוגיות, ועוד. במאמר המבוא, העורכים סוקרים ומנתחים את התגובה החינוכית לבעיות "פוסט-אמת" כפי שהיא משתקפת במאמרי הגיליון ובספרות החינוכית בשנים האחרונות.

כל המאמרים זמינים להורדה חופשית עד ה-25 בספטמבר.

אריה קיזלפרופ' אריה קיזל, ראש ההתמחות לתואר שני בפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך בחוג ללמידה הוראה והדרכה התראיין בתכניתו של דודו ארז ב"כאן תרבות (בחלון חדש)" ביום שלישי 1/9/2020 לרגל פתיחת שנת הלימודים. הוא שוחח על ההבדל בין מה שמכונה "העברת חומר והערכים" ל"למידה שמכוונת לרכישת מיומנויות". כמו כן, על האפשרויות הגלומות הלמידה מחוץ לכותלי בית הספר.

תחילת דבריו של פרופ׳ קיזל החל מהדקה 01:02:00

שירי לבויאלקראת פתיחת שנת הלימודים, ד"ר שירי לביא מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך (המגמה לניהול מערכות חינוך) התראיינה במספר כלי תקשורת:

כאן להאזנה לראיון (בחלון חדש) בתכנית הבוקר של קלמן ליברמן ברשת ב', בנושא פתיחת שנת הלימודים בעולם בצל משבר הקורונה. על הפתרונות, המשמעויות, השונות - והדמיון בין מדינות.

לחץ כאן לצפיה בראיון ב-Ynet (בחלון חדש) בנושא החזרה ללימודים בעולם - בדגש על דנמרק, אוסטרליה וארה"ב.