סמינר לסטודנטיות מהמגמה לפיתוח מערכות חינוך וסטודנטיות מגרמניה

תמונה ממפגש הסמינרהמגמה לפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך בחוג ללמידה, הוראה והדרכה בראשות ד"ר אריה קיזל קיימה סמינר אקדמי משותף בנושא למידה רב תרבותית במערכת החינוך הישראלי בשותפות עם התכנית לתואר שני באוניברסיטת וורצבורג שגרמניה. סמינר אקדמי זה נערך כחלק משיתוף פעולה שנחתם בשנה שעברה בין אוניברסיטת חיפה לבין אוניברסיטת וורצבורג. לקראת סמינר בארץ זומן ד"ר קיזל לשמש מרצה אורח בגרמניה ובמהלך שהותו לימד את הסטודנטיות הגרמניות אודות מערכת החינוך הישראלית, הגיוון שלה במגזרים השונים והסוגיות שעומדות בימים אלה במרכז העיסוק שלה והמחלוקות סביבה.
הסמינר האקדמי בישראל כלל סיורים בבתי ספר ישראלים תוך התמקדות על הגיוון הרב תרבותי, על ההוראה בשפות שונות ועל הממדים השונים המוענקים לחינוך הדתי או התרבותי בכל אחת ממסגרות החינוך. הסטודנטיות סיירו בין היתר בבית הספר סנט ג'ון בואדי ניסנאס בחיפה, בבית הספר התיכון "רעות לאומנויות" בחיפה, בחטיבת הביניים ע"ש כופתאן חלבי בדלית אל-כרמל ובמרכז החינוך ליאו בק בחיפה. בכל אחד מבתי הספר שמעו התלמידים הרצאות ממנהלי בתי הספר, מורים ונפגשו לשיחות עם תלמידות ותלמידים.
בבית הספר סנט ג'ון צפו הסטודנטיות בהתכנסות בוקר בכנסיית בית הספר ונחשפו לתוכנית הלימודים המיוחדת בתחום מיומנויות למידה וחינוך לשלום ולסובלנות תוך הבנת המרקם הרב תרבותי (הנוצרי והמוסלמי) של תלמידי בית הספר. בבית הספר "רעות לאומנויות" התקיימה למידה סביב תוכנית הלימודים הייחודית במגמות האומנות הייחודיות לבתי הספר ובהן תיאטרון, אמנות פלסטית, מחול, מוזיקה ועיצוב אופנה. מנכ"לית בית הספר, גב' גלית גרנות, הציגה לסטודנטיות הגרמניות את החזון הייחודי של בית הספר ואת המקום המיוחד שהוא תופס בפסיפס הרב תרבותי החיפאי. בחטיבת הביניים כופתאן חלבי נפגשו הסטודנטיות עם תלמידי בית הספר העוסקים בלמידת האנגלית בדרכים יצירתיות ונחשפו לתכנית הניהולית שקידמה את ההישגים הלימודיים של בית הספר. בשיחות עם המורים והתלמידים עלו הממדים הרב תרבותיים השונים והאתגרים בפני החינוך במגזר הדרוזי בישראלי. במרכז החינוך ליאו בק נפגשו הסטודנטיות עם מנהלת החטיבה העליונה, צוות המורים ומנהלת מערך הכיתות התקשורתיות מירב דרור שהציגה את העשייה המגוונת בתחום זה. שיאו של הביקור היה פאנל תלמידים מהכיתות התקשורתיות ששוחחו על השילוב שלהם בבית הספר, על תכנית הלימודים הייחודית וכל זאת באנגלית רהוטה ובהומור יוצא דופן. הסטודנטיות הגרמניות נפעמו מהביקורים והפרופסורים שליוו אותם ציינו את העשייה הרבה. את סיורי השדה ארגנה ד"ר נאוה בר.
במהלך הביקור התארחו הסטודנטיות במגמה לפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך בפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה ובמהלכו שמעו הרצאות מפי הסטודנטיות לתואר שני חן מילר, לינה סלימאן-חלילה, ערין אבו סאלח, רבעאה חאטר ורותם ספרים. במהלך היום התקיימו פעילויות נוספות בין הסטודנטיות משתי המדינות. בסיומו של הביקור נארח מעגל משוב שבו ציינו הסטודנטיות הגרמניות והפרופסורים שליוו אותם את הלמידה המעמיקה שקיימו גם במהלך הביקורים שלהם בצפון הארץ. שבוע הסמינר שהחל בביקור בתל אביב כלל גם סיורים בראש הנקרה, בעכו, בעיר חיפה, בירושלים ובים המלח.
שיתוף הפעולה בין המגמה לפיתוח מערכות חינוך ואוניברסיטת וורצבורג צפוי להתרחב במהלך השנה הקרובה.

לצפייה בתמונות מהסמינר ומהביקור לחץ כאן (חלון חדש)