סמל זכייהאנחנו שמחים לבשר על תלמידות ותלמידי המגמה לטכנולוגיות בחינוך, אשר זכו במלגת סילבר לשנת תשע"ט:

ליאור אלגד הקשר בין יכולת של מוטוריקה גסה הבאה לידי ביטוי בסביבת למידה של משחק וירטואלי, ובין יכולת של מוטוריקה עדינה ויכולת קשב של ילדים עם התפתחות טיפוסית
אסנת אטיאס חיזוק החינוך המדעי באמצעות מדע אזרחי :בנייה של שותפויות הדדיות בין בתי ספר למדענים
עקיבא ברגר הבניית סמכות דתית באינטרנט: למידה דתית אפיסטמית בקרב הקהילה הדתית לאומית בישראל
אוהד דוידוב
הערכה אפיסטמית של טיעונים בלתי-פורמאליים מקוונים: השוואה בין מומחי דיבייט אקדמי לבין טירונים בהשכלה גבוהה ובבית ספר תיכון
דנה טל סביר למפות את המיזוג: התרומה של מיפוי כפיגום למיזוג מקורות מידע מרובים
חן יערי לקיחת אחריות בתהליכי בניית ידע: תיווך הדדי בין מרחב לבין פיתוח רעיונות
רובא פאהום פיתוח יכולות מרחביות דרך בניית התנהגות רובוט בקרב ילדי גן
אלין פרי חשיבה עם מידול סטטיסטי בלתי פורמלי בקרב תלמידי חטיבת ביניים במסגרת פרויקט מדע אזרחי
חנה פרידמן התפתחות ידע אינטואיטיבי ומושגי אודות הקשר הכימי מתוך פעילות בסביבת למידה מעוגנת-גוף

רחל ואליעזר סילבר ז"ל ראו בהוראה ובחינוך אמצעי להשגה של עצמאות כלכלית ורוחנית, הן ברמה האישית והן ברמת הכלל, ופעלו לשם כך במהלך חייהם. קרן ההנצחה אשר הוקמה בשנת 2014 מתוך עזבונם, שמה לה למטרה לבטא את רוחם זו. לאור הישגיה האקדמיים יוצאי הדופן של המגמה לטכנולוגיות בחינוך, הישגים שבזכותם נבחרה על ידי משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה להוביל את מרכז המצוינות הישראלי (LINKS I-CORE) לחקר למידה בחברת המידע, בחרה בה קרן ההנצחה לשם מתן מלגות הצטיינות לתלמידי מחקר (תואר שני, שלישי ובתר-דוקטורט) זו השנה החמישית.

טקס הענקת המלגות יתקיים ביום רביעי, 12.6.2019 במסגרת היום הפתוח של המגמה לטכנולוגיות בחינוך (בחלון חדש) . הזוכות והזוכים ישתפו את הקהל בעבודות המחקר שלהם.

תמונה מאירוע השקת הספרביום רביעי 22.05.2019 נערכה השקה חגיגית לספרה החדש של פרופ׳ יעל קלי, מהחוג ללמידה, הוראה והדרכה Learning In a Networked Society: Spontaneous and Designed Technology Enhanced Learning Communities

ספר זה, בעריכת פרופ' יעל קלי, פרופ' אילת ברעם-צברי (הטכניון) ופרופ' עמית שכטר (אוניברסיטת בן גוריון), מציג את חלק מפירות המחקר של מרכז המצוינות LINKS בשש השנים האחרונות. פרופ' חנן אלכסנדר בירך את חברי המרכז לכבוד צאת הספר ואנשי רשות המחקר הצטרפו להרמת הכוסית לכבוד האירוע. ההשקה נערכה במסגרת סמינר המגמה לטכנולוגיות בחינוך במרחב הלמידה העתידי (ה-FLS ), בו הוצגו פוסטרים דיגיטליים של שבעה פרקים מתוך 13 פרקי הספר, והודגמו דרכי ההוראה והלמידה הייחודיות שפותחו במרכז. פרופ' קלי הציגה מסגרת רעיונית המתארת חמישה גלים של התפתחות תפיסת החברה לגבי המושגים של ידע ולמידה, המתכתבים עם התפתחויות טכנולוגיות בתחום המידע והתקשורת. מחקרי המרכז מייצגים בעיקר את הגל החמישי - למידה אאודאומינית בה הצמיחה האישית נמצאת בדיאלוג עם צמיחת החברה. את האירוע חתם ביקור של אורחי הכנס של מדעי הרוח הדיגיטליים שבאו להתרשם מהעשייה במרכז LINKS.

לצפייה בתמונות מהאירוע לחץ כאן (בחלון חדש)

לדף הספר באתר Springer (בחלון חדש)

לקריאת Front matter של הספר (בחלון חדש)

הדס ולילךפרס מאמר מצטיין בכתב העת The Journal of Holocaust Research הוענק לד"ר לילך אשולין ופרופ' הדס ויסמן, החוג לייעוץ והתפתחות האדם, בנושא:

Voices of Adult Offspring of Righteous Among the Nations: Wartime Experiences During the Holocaust

קולותיהם של ילדיהם הבוגרים של חסידי אומות העולם: חוויותיהם מזמן המלחמה והשואה

ד"ר לילך אשולין סיימה את הדוקוטורט בחוג לייעוץ והתפתחות האדם, הפקולטה לחינוך.

לקריאת המאמר המלא לחץ כאן (בחלון חדש)