שרונה לויהפקולטה לחינוך מברכת את ד"ר שרונה ט.לוי, מהחוגים למידה, הוראה והדרכה והחוג לייעוץ והתפתחות האדם, לרגל מינוייה לסגנית עורכת של כתב העת Journal of the Learning Sciences.
אדר בן אליהוד׳׳ר אדר בן-אליהו מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם הוזמנה להרצות במרכז הלאומי לחקר וידע מצבי אסון. ניתן לצפות בהרצאתה "ילדים בחירום" בקישור זה (בחלון חדש)

ההרצאה מתחברת לנושא חשוב העוסק בילדים במצב חירום של מלחמה/טרור וגם נוגעת בנושא של ילדים בשגרת חירום. הנושא קשור לקונסורציום של נוער/ילדים בשגרת חירום אותו הקימה ד"ר בן-אליהו כחלק מהיותה חברה במרכז הלאומי לחקר וידע מצבי אסון.
דני בן צביהפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ דני בן-צבי ושותפיו על זכייתם במענק מקרן Minerva Stiftung הגרמנית להקמת 'בית-ספר מינרווה' גרמני-ישראלי (German-Israeli Minerva School) על הנושא:

“Future Data Pedagogies and Digital Tools to Nurture Citizens’ Reasoning with Models and Modeling in the Big Data Era“

בתי ספר מינרווה נועדו להפגיש מדענים ישראלים וגרמנים צעירים באמצעות כנסים וסדנאות. בתי הספר מכוונים במיוחד לתלמידי דוקטורט ופוסט דוקטורט ומיועדים לאפשר בניית קשרים ראשוניים, חילופי מידע מדעיים וכן הידברות עם מבחר מדענים בכירים. כספי המענק הינם למעשה הון התחלתי כדי ליצור שיתופי פעולה מדעיים חדשים. זאת היא הפעם הראשונה שבה מוקם בית ספר מינרווה בתחום החינוך, מאז הוקמו בתי ספר מינרווה בשנת 1997 (מדי שנה מוקם בית ספר אחד על ידי הקרן).

בית הספר הנ"ל יערך בישראל בספטמבר 2020, ויאפשר שיח בין-תחומי בנוגע לפוטנציאל הפדגוגי של מידול נתונים בעידן המידע. הוא יחתור לאפיין את הצרכים של הלומדים של היום ואזרחי המחר וליצור קהילה חוצת תחומי דעת, שתבחן את תפקידם של כלים דיגיטליים קיימים, במטרה לאתר צרכים פדגוגיים שאינם מקבלים מענה, ולנסח תובנות בנוגע לטכנולוגיות המחר הנדרשות לאזרח בעידן המידע.

הזוכים במענק הם: פרופ' דני בן-צבי, ד"ר קרן ארידור (דוקטורנטית של דני לשעבר), מיכל דביר (דוקטורנטית של דני בהווה) ועמיתיהם בגרמניה: Dr. Daniel Frischemeier and Dr. Susanne Podworny  מאוניברסיטת Paderborn בגרמניה.

שאו ברכה ובהצלחה!

yotam hodד"ר יותם הוד הוא הזוכה בפרס על שם מרדכי ניסן של האוניברסיטה העברית בירושלים לחוקרי חינוך מצטיינים בתחילת דרכם.
פרופ' מרדכי ניסן היה פסיכולוג ואיש חינוך, חבר סגל ומנהל ביה"ס לחינוך של האוניברסיטה העברית בירושלים וממייסדי ומובילי בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית. הוא פרסם עשרות מאמרים וחיבר פרקים רבים בפסיכולוגיה ההתפתחותית והחינוכית. תחומי המחקר העיקריים שלו היו המוטיבציה האנושית, התנהגות והתפתחות מוסרית, וחקר הזהות.

לזכרו של פרופ' ניסן יוענק פרס ההצטיינות בטקס שיתקיים במהלך ב- 21 במאי 2019 באוניברסיטה העברית, בו יציג יותם את תרומתו מדעית.

ברכות לך יותם! אין ראוי ממך לזכיה בפרס חוקר חינוך מצטיין בתחילת דרכו, גאים אנו בך ובהישגיך!