דני בן צביהפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ דני בן-צבי ושותפיו על זכייתם במענק מקרן Minerva Stiftung הגרמנית להקמת 'בית-ספר מינרווה' גרמני-ישראלי (German-Israeli Minerva School) על הנושא:

“Future Data Pedagogies and Digital Tools to Nurture Citizens’ Reasoning with Models and Modeling in the Big Data Era“

בתי ספר מינרווה נועדו להפגיש מדענים ישראלים וגרמנים צעירים באמצעות כנסים וסדנאות. בתי הספר מכוונים במיוחד לתלמידי דוקטורט ופוסט דוקטורט ומיועדים לאפשר בניית קשרים ראשוניים, חילופי מידע מדעיים וכן הידברות עם מבחר מדענים בכירים. כספי המענק הינם למעשה הון התחלתי כדי ליצור שיתופי פעולה מדעיים חדשים. זאת היא הפעם הראשונה שבה מוקם בית ספר מינרווה בתחום החינוך, מאז הוקמו בתי ספר מינרווה בשנת 1997 (מדי שנה מוקם בית ספר אחד על ידי הקרן).

בית הספר הנ"ל יערך בישראל בספטמבר 2020, ויאפשר שיח בין-תחומי בנוגע לפוטנציאל הפדגוגי של מידול נתונים בעידן המידע. הוא יחתור לאפיין את הצרכים של הלומדים של היום ואזרחי המחר וליצור קהילה חוצת תחומי דעת, שתבחן את תפקידם של כלים דיגיטליים קיימים, במטרה לאתר צרכים פדגוגיים שאינם מקבלים מענה, ולנסח תובנות בנוגע לטכנולוגיות המחר הנדרשות לאזרח בעידן המידע.

הזוכים במענק הם: פרופ' דני בן-צבי, ד"ר קרן ארידור (דוקטורנטית של דני לשעבר), מיכל דביר (דוקטורנטית של דני בהווה) ועמיתיהם בגרמניה: Dr. Daniel Frischemeier and Dr. Susanne Podworny  מאוניברסיטת Paderborn בגרמניה.

שאו ברכה ובהצלחה!

פרופ׳ אנה ספרד ומשתתפים אחרים בכנסב-17 לפברואר התקיים באוניברסיטה כנס בינלאומי לכבודה של פרופסור אנה ספרד. במסגרת הכנס אירח החוג לחינוך מתמטי בפקולטה לחינוך חוקרים ואנשי חינוך  מתמטי מובילים מהעולם בינהם – פרופסור ג'יל אדלר נשיאת ICMI, פרופסור דבורה בול, נשיאת AERA  לשעבר, פרופסור נטלי סינקלייר יושבת ראש המחקר בקנדה ללימוד מתמטיקה מוחשית באוניברסיטת סיימון פרייזר. בנוסף, השתתפו חברים וקולגות מכל האוניברסיטאות בארץ. את הכנס פתחו פרופסור רון רובין, פרופסור לילי אורלנד – ברק ופרופסור רוזה לייקין בברכות הוקרה והצלחה להמשך הדרך. בכנס נתנו הרצאות המתארות את הקשר בין מחקריהם של המרצים לתיאוריה הקומוגניטיבית אותה פיתחה פרופסור ספרד. כמו כן התקיים פאנל המתאר את התיאוריה הקומוגניטיבית והתפתחותה בעקבות מחקריהם של תלמידיה של פרופסור ספרד. בפאנל השתתפו פרופסור מיכל טבח מאוניברסיטת תל אביב, פרופסור בוריס קויצ'ו ד״ר גייסון קופר ממכון ויצמן, ד״ר עינת הד מצויינים מהטכניון, ד״ר טלי נחליאלי ממכללת לוינסקי ועירית לביא מאוניברסיטת חיפה. בסיום ערכו פרופסור ספרד ופרופסור אברהם הרכבי שיח עמיתים חברי.

לצפייה בתמונות מהכנס לחץ כאן (בחלון חדש)

למעבר לאתר הכנס לחץ כאן (חלון חדש)