כנסלאור המצב אנחנו נמנעים בתקופה הקרובה מארועים מרובי קהל.

במקום זאת, אנחנו מזמינים אתכם לחזור אל ארועים משמעותיים מהחודשים האחרונים.

כנס בינלאומי למשימות מאתגרות (בחלון חדש)

כנס בינלאומי לאנה ספרד (בחלון חדש)

מפגש אמצע שנה של קהילת המרא"ה (בחלון חדש)

פרופ יהודה שוורץפרופ' יהודה שוורץ Schwartz. L Judah ממסצ'וסטס, ארה"ב נפטר כתוצאה ממחלת קוביד 19 ב22 באפריל, 2020 .

יהודה הותיר מאחוריו את אשתו ג'ון ת'ורמן, ארבעה ילדים, ואחד עשר נכדים.

יהודה מותיר אחריו גם עמיתים, מונחים, מודרכים תלמידים רבים מכל רחבי העולם. בישראל היו ליהודה עמיתים רבים ובמיוחד בחוג לחינ וך מתמטי באוניברסיטת חיפה.

מצורפים דברי הספד מאת פרופ׳ מיכל ירושלמי ופרופ׳ דן חזן (בחלון חדש)

דני בן צביהפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ דני בן-צבי ושותפיו על זכייתם במענק מקרן Minerva Stiftung הגרמנית להקמת 'בית-ספר מינרווה' גרמני-ישראלי (German-Israeli Minerva School) על הנושא:

“Future Data Pedagogies and Digital Tools to Nurture Citizens’ Reasoning with Models and Modeling in the Big Data Era“

בתי ספר מינרווה נועדו להפגיש מדענים ישראלים וגרמנים צעירים באמצעות כנסים וסדנאות. בתי הספר מכוונים במיוחד לתלמידי דוקטורט ופוסט דוקטורט ומיועדים לאפשר בניית קשרים ראשוניים, חילופי מידע מדעיים וכן הידברות עם מבחר מדענים בכירים. כספי המענק הינם למעשה הון התחלתי כדי ליצור שיתופי פעולה מדעיים חדשים. זאת היא הפעם הראשונה שבה מוקם בית ספר מינרווה בתחום החינוך, מאז הוקמו בתי ספר מינרווה בשנת 1997 (מדי שנה מוקם בית ספר אחד על ידי הקרן).

בית הספר הנ"ל יערך בישראל בספטמבר 2020, ויאפשר שיח בין-תחומי בנוגע לפוטנציאל הפדגוגי של מידול נתונים בעידן המידע. הוא יחתור לאפיין את הצרכים של הלומדים של היום ואזרחי המחר וליצור קהילה חוצת תחומי דעת, שתבחן את תפקידם של כלים דיגיטליים קיימים, במטרה לאתר צרכים פדגוגיים שאינם מקבלים מענה, ולנסח תובנות בנוגע לטכנולוגיות המחר הנדרשות לאזרח בעידן המידע.

הזוכים במענק הם: פרופ' דני בן-צבי, ד"ר קרן ארידור (דוקטורנטית של דני לשעבר), מיכל דביר (דוקטורנטית של דני בהווה) ועמיתיהם בגרמניה: Dr. Daniel Frischemeier and Dr. Susanne Podworny  מאוניברסיטת Paderborn בגרמניה.

שאו ברכה ובהצלחה!