עופר אלקובי

לפני כשש שנים החלטתי לחזור לחינוך ולהוראה. נרשמתי ללימודי תעודת הוראה באוניברסיטת חיפה החוג ללמידה , הדרכה והוראה. הקורסים היו מעניינים, אך בעיקר שירתו אותי ברמה הפרקטית של לימוד " ניהול כיתה נכון" במסגרת הקורס של  ד''ר אריה קיזל ודגשים בשיטות הוראה חדשות והתפתחות פדגוגית מידי הד''ר צפריר גולדברג ומרצים אחרים. המסגרות הללו ושיתוף הפעולה עם בית הספר הראלי הכווינו אותי בדרכי החדשה ואף סייעו בידי לפסוע ולהבין את הצרכים הפדגוגיים הדרושים להוראת הדור החדש של התלמידים והנה היום בזכות הבסיס הפדגוגי החדשני שרכשתי בלימודי, אני מורה להיסטוריה ומוביל  אשכול המקצועות ההומניים בבית הספר הראלי העברי ,תיכון הדר . נרשמתי ללימודי תואר שני במסלול של תיזה בנושא  של פיתוח מערכות פדגוגיות.
אני ממליץ בחום. הירשמו עכשיו!

שני סוויסה

לאחר השלמת לימודי ת' הוראה באנגלית באוניברסיטת חיפה אני יכולה להמליץ בחום על המסלול הזה. אני יכולה לומר שהמרצים בחוג הם אנשים מקצועיים מאוד שנולדו להדריך את דור ההמשך. עם לא מעט מהם אני בקשר עד היום. תכנית הPDS  הייחודית של האוניברסיטה היא פלטפורמת הורדת לחצים, למידה והכנה משמעותית לקראת תחילת קריירת ההוראה.
תודות למסלול ואנשי המקצוע המלווים שלו הצלחתי להשתלב ללא עיכובים בבית ספר שש שנתי כמורה מן המניין.
אני מודה לצוות שליווה אותי וממליצה לכל סטודנט שמעוניין להיות מורה בישראל להרשם למסלול ההוראה של האוניברסיטה.

יעל ניסלבאום-עמית

למדתי במסלול הדו-שנתי להסבת אקדמאים להוראת
אנגלית באוניברסיטת חיפה בין השנים 2014-2016. הלימודים במסלול היו מעניינים ומעשירים ובעיקר נתנו לי כלים לבחון את עצמי כמורה ואת עבודת ההוראה באופן ביקורתי. לא עוד הוראה בתפיסת המורה כבעל הידע המוחלט, אלא הוראה יצירתית וחדשנית יותר. השיבוץ להתנסות המעשית בבית הספר היה נוח מבחינת הקירבה למקום מגוריי והצוות בבית הספר בו שובצתי היה מקצועי ותומך מאוד. המשכתי לעבוד בבית הספר כמורה לאנגלית עם סיום לימודי התעודה. אני ממליצה בחום על המסלול באוניברסיטת חיפה למעוניינים ברכישת כלים תיאורטיים ופרקטיים איכותיים, מעשירים ושימושיים.

דיאנה בהאאלדין
שלום, שמי דיאנה בהאאלדין מדאלית אל-כרמל.
בעלת תואר ראשון ושני לשפה וספרות ערבית אוניברסיטת חיפה, ותעודת הוראה והתמחות בהוראה גם מאוניברסיטת חיפה.
ותק שלי בהוראה 5 שנים.
אני מלמדת בבית ספר תיכון עתיד דאלית אל-כרמל, כאשר הייתי האחרונה שנכנסה למערכת אבל הראשונה שקבלה קידום משמעותי.
עד הרגע הזה אני בטוחה שמורה מצויין הוא נולד להיות מורה מהלידה מצויין אבל יש גורמים שמסייעים לנו בהתחלת הדרך ומעצבים לנו את ההתחלה בכך שתהיה התחלה עצומה עבור עצמנו או המערכת.
הבחירה שלי ללמוד אצל האנשים הכי מקצועיים בחוג ללמידה והדרכה הייתה הכי נכונה עבורי, הרווחתי הרבה דברים כמו:
כלים להוראה, אסטרטיגיות למידה, בניית מערכי שיעורים הכי מתאימים לעולם התלמיד המודירני, עמידה מול תלמידים ועוד המון דברים..
תוך כדי הלמידה שלי בחוג להוראה הגשתי מועמודות לתיכון בכפר שלי ובאותה שנה התקבלתי על סמך האמונה במקום תעודת ההוראה שלי וגם התואר הראשון שלי אז.
התחלתי בשליש מסרה אבל ההתחלה שלי הרשימה כל ההנהלה כולל המנהלת בבית הספר.
שנה שנייה שלי קיבלתי משרה מלאה כולל חינוך כיתה.
שנה שלישית שלי משרה מלאה, חינוך כיתה ורכזת פרוייקט תפנית.
שנה רביעית שלי משרה מלאה, חינוך כיתה, רכזת תפנית וחלק מצוות חינוך חברתי.
השנה החמישית שלי מורה, מחנכת כיתה, חלק מצוות חינוך חברתי ורכזת שכבת י'.
בסוף אני אומרת לכולם התחלות טובות הן התחלות בעלות עוצמה, מודה לאל שההתחלה שלי בהוראה התחילה מהחוג ללמידה והדרכה.