ד״ר שרית ברזליברכות לד׳׳ר שרית ברזלי (המגמה לטכנולוגיות בחינוך, החוג ללמידה, הוראה והדרכה), שערכה ביחד עם קלרק צ'ין (Rutgers University, USA) גיליון מיוחד של כתב העת היוקרתי Educational Psychologist בנושא חינוך בעידן של "פוסט-אמת". מטרת הגיליון היא להציע גישות חינוכיות מגוונות להתמודדות עם אתגרי העידן הזה, בדגש של סוגיות מדעיות וסוציו-מדעיות.

המאמרים בגיליון מתמודדים עם בעיות שונות כגון הפצה של מידע כוזב, הכחשה של המדע, "תאי הד", התנגשויות בין גישות אפיסטמולוגיות, ועוד. במאמר המבוא, העורכים סוקרים ומנתחים את התגובה החינוכית לבעיות "פוסט-אמת" כפי שהיא משתקפת במאמרי הגיליון ובספרות החינוכית בשנים האחרונות.

כל המאמרים זמינים להורדה חופשית עד ה-25 בספטמבר.

אריה קיזלפרופ' אריה קיזל, ראש ההתמחות לתואר שני בפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך בחוג ללמידה הוראה והדרכה התראיין בתכניתו של דודו ארז ב"כאן תרבות (בחלון חדש)" ביום שלישי 1/9/2020 לרגל פתיחת שנת הלימודים. הוא שוחח על ההבדל בין מה שמכונה "העברת חומר והערכים" ל"למידה שמכוונת לרכישת מיומנויות". כמו כן, על האפשרויות הגלומות הלמידה מחוץ לכותלי בית הספר.

תחילת דבריו של פרופ׳ קיזל החל מהדקה 01:02:00

איילת בכרברכות לבוגרת החוג, ד"ר איילת בכר, על קבלת משרה במסלול אקדמי בדרגת מרצה באוניברסיטה הפתוחה

איילת בכר ערכה מחקר לתואר שלישי בהנחיתה של פרופ' לילי אורלנד-ברק, בנושא:

Dynamics of knowledge supply and demand between university and workplace bodies in professional education curricula: The cases of teaching and social work.

נאחל הצלחה רבה לאיילת במשרה החדשה.

אנו גאים בך!

שולחן משרדי עמוס ציודההתמחות מיועדת למעוניינים/ות להעשיר את הידע האקדמי והפרקטי שלהם בתחומי החינוך בהקשרים ארגוניים ופדגוגיים, לאנשי חינוך (מורים, מרכזים, מפקחים), לבוגרי תואר ראשון שאינם מתחום החינוך המבקשים להרחיב את מגוון לימודיהם בתחום החינוך.

ההתמחות שמה במרכז עיסוקיה את התוכן הפדגוגי של מערכות החינוך ואת האפשרות להעשירו ולפתחו בהתאמה לצרכי הזמן והמקום. לפיכך הלימודים בה יתרכזו בתוכן עדכני מהעולם החינוכי בארץ ובעולם שעוסק בתוכן הפדגוגי של מערכות חינוך בהיבט ישראלי ובהיבט בינלאומי.

לאתר ההתמחות לחץ כאן (בחלון חדש)

אריה קיזלבמסגרת הכנס הבינלאומי על "חינוך בעידן של אי ודאות" שמתקיים השבוע באוניברסיטת חיפה פרופ' אריה קיזל ומר גיא אורן דנו על פילוסופיה עם לומדים צעירים ככלי לפיתוח חשיבה בעידן של אי ודאות.

לחץ כאן לצפייה בהקלטת הדיון שהיה (בחלון חדש)