סמל זכייהאנחנו שמחים לבשר על תלמידות המגמה לטכנולוגיות בחינוך, אשר זכו במלגת סילבר לשנת תש"ף:

רותי בן ישי - תלמידת דוקטורט בהנחייתם של ד"ר יותם הוד ופרופ' דני בן-צבי. מחקרה של רותי, "הפיתוח המשותף של זהויות אנשי החינוך הן כלומדים והן כמורים בעת השתתפותם בקהילות למידה", בוחן את אופן ההשתתפות של מורים בקהילות הומניסטיות בונות ידע, בהן הם לומדים על עצמם כלומדים, מעצבים את אופני ההוראה ואת הזהות שלהם בכיתה.

תבל זינזיק – תלמידת המגמה לטכנולוגיות בחינוך המונחית על ידי פרופ' אורית חצרוני (החוג לחינוך מיוחד). מחקרה של תבל עוסק בהשפעת השימוש בוידאו-מודלנג – תכנת מחשב חינוכית ודיונים קבוצתיים הכוללים סימולציות, ברכישת מיומנויות חברתיות-מיניות בקרב מתבגרים עם אוטיזם בתפקוד גבוה.

רחל ואליעזר סילבר ז"ל ראו בהוראה ובחינוך אמצעי להשגה של עצמאות כלכלית ורוחנית, הן ברמה האישית והן ברמת הכלל, ופעלו לשם כך במהלך חייהם. קרן ההנצחה אשר הוקמה בשנת 2014 מתוך עזבונם, שמה לה למטרה לבטא את רוחם זו. לאור הישגיה האקדמיים יוצאי הדופן של המגמה לטכנולוגיות בחינוך, הישגים שבזכותם נבחרה על ידי משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה להוביל את מרכז המצוינות הישראלי (LINKS I-CORE) לחקר למידה בחברת המידע, בחרה בה קרן ההנצחה לשם מתן מלגות הצטיינות לתלמידי מחקר (תואר שני, שלישי ובתר-דוקטורט) זו השנה השישית.

טקס הענקת המלגה יתקיים עם ביום רביעי, 24.6.2020 בשעה 16:00-17:00. הזוכות ישתפו את הקהל במחקריהן.

ברכות לזוכות,

סגל המגמה לטכנולוגיות בחינוך

אריה קיזלראש המגמה לפיתוח מערכות חינוך, פרופ' אריה קיזל פרסם בעמוד הדעות של "ישראל היום" (8.6.2020) מאמר הקורא למורים להתנער מהשיח הקורבני המאפיין אותם וליטול אחריות קולקטיבית על החינוך באופן מנהיגותי:

לקריאת המאמר לחץ כאן (בחלון חדש)

מדליהאנחנו שמחים לבשר על תלמידות ותלמידי המגמה לטכנולוגיות בחינוך, אשר זכו במלגה ובציון לשבח על שם יעקב דון ז"ל לשנת תש"ף:יעקב דון ז״ל

רות אדרי ושירן מלמן זכו במלגה ע"ש יעקב דון ז"ל על פרוייקט הגמר שעיצבו: "קלקלון קל לי בחשבון" - סביבה דיגיטלית שמיועדת לילדים בעלי מוגבלות שכלית התפתחותית בתפקוד גבוה בגילאי 10-21, אשר מטרתה לפתח מיומנויות חשבון בסיסיות ובעזרתן לפתח עצמאות אישית בפעילויות הכרוכות במיומנויות אלו בחיי היומיום.

מדה וולטר, ליאור וייסבלום ורינת אלטאוז זכו בציון לשבח על הפרוייקט - אמפטיה 2.0. מטרת סביבת הלמידה המקוונת לטפח אמפתיה בקרב תלמידי חטיבה. סביבת הלמידה מבוססת על המודל של אמפתיה של זיסמן העוסק בהדהוד אמפתי, הסקה אמפתית ותגובה אמפתית.

יעקב דון ז"ל היה מורה ואיש משפחה מסור, תלמיד לקראת דוקטורט בפקולטה לחינוך, אוניברסיטת חיפה, במגמה לחינוך, חברה ותרבות, בהנחייתו של ד"ר אורן גולן. יעקב נרצח בפיגוע ירי ב ח' בכסלו תשע"ו (19.11.2015).
קרן דון, לזכרו של יעקב דון ז"ל הוקמה בשנת 2017 במטרה להנציח את יעקב דון ז"ל, ולבטא את רוחו של יעקב, שהיה איש חינוך בכל רמ״ח איבריו. אהב חינוך ומעל לכל אהב את תלמידיו. "איש של חינוך וחיוך", כפי שמתארים אותו חבריו..

טקס הענקת המלגה והציון לשבח יתקיים עם ביום רביעי, 10.6.2020 במסגרת סמינר המגמה של המגמה לטכנולוגיות בחינוך. הזוכות והזוכים ישתפו את הקהל בפרוייקטי הגמר שעיצבו.

ברכות לזוכות ולזוכים.

אריה ולטםפרופ׳ אריה קיזל וד״ר לטם פרי-חזן במאמר דיעה באתר גלובס לגבי למידה מרחוק ומעמד המורים.

לקריאת המאמר לחץ כאן (בחלון חדש)