כריכת הספרברכות לד׳׳ר תמר אלמוג מהחוגכיכת הספר בגדול ללמידה הוראה והדרכה על צאת ספרה שנכתב בשותפות עם בן זוגה פרופ׳ עוז אלמוג: "כל שקרי האקדמיה" (ידיעות ספרים). הספר מסכם מחקר בהיקף חסר תקדים על משבר האקדמיה בעולם ועל התחליפים שבאופק. הזוג אלמוג דן בפרטי פרטים בבעיות ובקשיים סביב ניהול המוסדות להשכלה גבוהה, התארים האקדמיים, השיפוט המדעי, מדדי הדירוג והפוליטיזציה המקצועות ההומניים.

זהו מסמך שמעז לגעת בנושאים רגישים, שרבים נרתעו מלכתוב עליהם, כגון פרוצדורות הקידום בדרגות, התחרות על קרנות מחקר ונחיצותו של התואר האקדמי.

זהו ספר אמיץ, שובר מוסכמות ומיתוסים שכל אחד ואחת מאתנו חייבים לקרוא. אנו גאים שכתבו אותו חברי סגל מהאוניברסיטה שלנו ומשוכנעים שהוא יהווה בסיס לדיון עמוק ויסודי בשאלה הבוערת: לאן פנינו מועדות - בהשכלה ובמדע.

לצפייה בכריכת הספר לחץ כאן (בחלון חדש)

לקריאה נוספת על הספר באתר ״ידיעות ספרים״ לחץ כאן (בחלון חדש)

הסטודנטים דנים בנושאים שוניםבסיום הסמסטר ערכו תלמידי הקורס "סוגיות ומחלוקות במערכת החינוך בישראל" את אירוע המעמת הפומבי (דיבייט) המסכם את הקורס. הסטודנטים עמדו מול קהל, הציגו את עמדותיהם, והפנו שאלות וביקורות לעמיתיהם, בשורה של סוגיות חינוכיות, כגון תכנית לימודים אחידה מול למידה משמעותית, אינטגרציה מול בתי ספר ייחודיים, והתאמת הכשרת המורים בישראל לצרכי המערכת. המעמת הציבורי מהווה יישום למטרות הקורס שנועד לעודד סטודנטים לקחת חלק בדיון חינוכי, תוך התבססות על מחקר חינוכי וטיעון מנומק. הקורס כולל דרכי הוראה ולמידה מגוונות, החל מחקר רשת, דרך דיונים והצבעות מקוונות וכלה באימון חזור בהבעת עמדה בדיון ציבורי. בסרטונים ניתן לראות את משתתפי הקורס מציגים את טיעוניהם בשלל נושאים.

ליאור - מעמת מסכם - קורס סוגיות ומחלוקות (בחלון חדש)

ירין בדיבייט (בחלון חדש)

נטעלי ליפשיץ - מעמת מסכם - קורס סוגיות ומחלוקות (בחלון חדש)

אריה קיזלעיתון הארץ פרסם ב-12 בפברואר 2020 כתבה בעמוד הראשון של העיתון אודות קהילות חקירה פילוסופיות שפועלות במסגרת תכנית "דרך רוח" באוניברסיטת חיפה בשיתוף המגמה לפיתוח מערכות חינוך בחוג ללמידה, הוראה והדרכה ובהדרכת פרופ' אריה קיזל (ראש המגמה ונשיא האגודה הבינלאומית לפילוסופיה עם ילדים)

לקריאת הכתבה לחץ כאן (בחלון חדש)

ד״ר שרית ברזיליברכות מקרב לב לד"ר שרית ברזלי, מהחוג ללמידה, הוראה והדרכה, על קבלת הצטיינות בהוראה!

אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה, העניקה לד״ר ברזלי תעודת הוקרה, על היותה מרצה מעוררת השראה ומודל לחיקוי לסטודנטים, לשנה"ל תשע"ט.