כריכת הספר החדשהפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ דנה אמיר, Psychoanalysis on the Verge of Languageמהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, לרגל צאת ספרה החדש Psychoanalysis on the Verge of Language.

הספר "Psychoanalysis on the Verge of Language" עוסק בהבנה פסיכואנליטית של מקרי קצה, ובאופנים שבהם ניתן להשתמש בהמשגות מתחומי המוזיקה, הספרות והשפה כדי לשפוך אור על המבנים הייחודיים הנפשיים הללו ועל צורת הטיפול בהם. הפרקים השונים עוסקים, בין השאר, בממדים השונים של ההפרעה האובססיבית, בוריאציות מגוונות של חצייה מגדרית, בכפילות הממאירה של סצנת גילוי העריות ובצורות המיסוך של שפת המעוול האינדיבידואלי והקולקטיבי. מתוך ההקדמה של פרופ' ענר גוברין לספר (בתרגום לעברית): "לאורך פרקי הספר המגוון הזה אמיר חושפת פנים מגוונות של הזיקה בין תהליכים נפשיים לבין עקרונות השפה, בעודה מאירה מחוזות שאינם ניתנים לביטוי מילולי או אף שוללים ביטוי מילולי. חידושיה הקליניים, המבוססים על הבנתה העמוקה את נפתולי התחביר הנפשי, מוסיפים רובד חשיבה נועז ומקורי לקנון הפסיכואנליטי."

לדף הספר באתר ההוצאה לאור (בחלון חדש)

דנה אמירפרופ׳ דנה אמיר, מחוג לייעוץ והתפחות האדם, התראיינה בגלי צה״ל בתוכנית ׳ספרים רבותיי ספרים׳ על ספרה החדש ״אבני ריחיים״.

לשמיעת הראיון לחצו כאן (בחלון חדש, החל מדקה 25)

ציפורה שכטמןפרופ׳ (אמריטה) ציפורה שכטמן, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, טוענת במאמר במוסף מיוחד של אגודת ניצן בשיתוף עיתון ׳הארץ׳ שאין להתעלם מעולמו הרגשי של התלמיד ושימת דגש על הצורך העז במעורבות רגשית בין מורה לתלמיד היא שתוביל לשינוי במערכת החינוך ובחוויית הלמידה של התלמידים שלנו.

במוסף לקחו חלק חברי "פורום כיוונים חדשים בחינוך" המציגים זוויות שונות של למידה רגשית חברתית (SEL) במטרה להעניק לבתי הספר רעיונות שיפתחו בפניהם אפיקים ליישמה באופן יצירתי.

לחצו כאן - קישור לקריאה דיגיטלית (בחלון חדש)