המחלקה ללימודי המשך והתפתחות מקצועית בחינוך היא חלק אינטגרלי מהפקולטה לחינוך ופועלת בשיתוף פעולה עם החוגים השונים. יעודה של המחלקה הוא להוות מרכז למידה, צמיחה והתפתחות מקצועית למורים ולבעלי תפקידים במערכת החינוך, החל מראשית דרכם ובמהלך שנות עבודתם. במחלקה שלוש יחידות: היחידה להתמחות וכניסה להוראה, היחידה להתפתחות וצמיחה מקצועית והיחידה ללימודי תעודה. בכל אחת מהיחידות מתקיימים מגוון קורסים ותוכניות לעוסקים בחינוך ולעוסקים במקצועות המסייעים לתהליך החינוכי. הנושאים ותהליכי הלמידה נקבעים תוך דיאלוג מתמשך בין האקדמיה לבין צרכי השדה, והם מעודדים חדשנות, יישום, שיח וחקר של הפרקטיקה.
מרבית הקורסים מוכרים לגמול עם ציון הן ב"אופק חדש" והן ב"עוז לתמורה" וכן לשנת שבתון.

היחידה להתמחות וכניסה להוראה
מטרת היחידה להעצים מתמחים ומורים חדשים כמנהיגים חינוכיים, להעמיק את תחושת המסוגלות, לתמוך בגיבוש "האני מאמין" ולתת כלים להתמודד עם אתגרים בשלב הכניסה להוראה. במסגרת היחידה מתקיימים התהליכים הבאים : סדנת סטאז׳ – התמחות בהוראה, קורס למורים חדשים בראשית דרכם (לאחר שנת ההתמחות – שנה א), קורס למורים חונכים ומלווים.

היחידה להתפתחות וצמיחה מקצועית למורים ואנשי חינוך (אופק חדש ועוז לתמורה)
מטרת היחידה לקדם דיאלוג בין האקדמיה לבין צרכי השדה, ולעודד יישום וחקר של הפרקטיקה. במסגרת היחידה מתקיימים מגוון תהליכים לדוגמא: הכשרת רכזים פדגוגיים, הכשרת חונכים במערכת החינוך, חוכמת הדעת והלב, האצת קריאה, תוכנית אתגרים – פיתוח מנהיגות ביניים בחברה הערבית, מדברים ערבית - רכישת שפה מדוברת בגיל הרך, מענה לתלמידים מאתגרים בכיתה הטרוגנית, מדעי המחשב ורובוטיקה והתאמת מטפלים באומנויות לעבודה במערכות חינוך

תכניות ללימודי תעודה
ביחידה מתקיימות מספר תכניות שבסיום הלימודים בהן ניתנת תעודה מוכרת. למשל: התוכנית להכשרת מטפלים בביבליותרפיה (שנה ג'), פסיכותרפיה אינטגרטיבית, הכשרת מנחים להובלת תהליכי התפתחות באמצעות הטבע
תכנית מטפל/ת קבוצתי/ת

מבנה המחלקה:

ד"ר רחלי לוין פלד – ראש המחלקה
טל' 04-8240208
rachel.levinpeled@gmail.com
שעות הקבלה – בתיאום מראש.

גב' רויטל ודאי נמר - מרכזת המחלקה
טל' 04-8240868
rvadai@univ.haifa.ac.il

גב' אורטל האס - מזכירת המחלקה
טל' 04-8249368
ohaas@univ.haifa.ac.il

הלימודים מתקיימים בקמפוס הר הכרמל או לחילופין בקמפוס הנמל.

מפת הגעה לקמפוס הר הכרמל (לחץ להגדלה)

university-map

הוראות הגעה לקמפוס הנמל תמצאו כאן.