לינה עפיפי

לינה עפיפי – בוגרת מחזור תשפ"ב (מחזור י"ז), תואר שני במסלול פרוייקט גמר

פברואר, 2025

לינה כותבת כך:

הלימודים בתוכנית היו עבורי חוויה מעשירה במיוחד. למדתי כלים חדשניים שתרמו רבות ליכולת שלי לשלב פתרונות יצירתיים ואפקטיביים בחינוך. העבודה המשותפת עם צוות המרצים והמורים האחרים הייתה מרתקת, ואפשרה לי להרחיב את תפיסת עולמי בתחום החינוך ובמיוחד להתאמתו לעידן הדיגיטלי.כיום, אני מדריכה ארצית  – פדגוגויה דגיטלית חברה ערבית- במזכירות הפדגוגית -אגף א פיתוח פדגוגי במשרד החינוך, מתמקדת בפיתוח חומרים דיגיטליים ותוכניות ללמידה מקוונת עבור מורים, ותלמידים.
  לאחר סיום לימודיי בתואר, הפכתי גם ליזמית בתחום החינוך, מתוך שאיפה להוביל שינוי משמעותי במערכת החינוכית. היוזמה שלי מתמקדת בהעצמת ילדים בגיל היסודי באמצעות פיתוח מיומנויות חברתיות-רגשיות (SEL) תוך שילוב טכנולוגיות מתקדמות. אני מאמינה שכדי להצליח בעולם המהיר והמשתנה של היום, ילדים צריכים לא רק לדעת להתמודד עם אתגרים אקדמיים, אלא גם להבין ולנהל את רגשותיהם, לפתח אמפתיה ולהגיב באופן מותאם חברתית. היוזמה שלי מציעה כלים חדשניים ומודולים חינוכיים המשלבים בין עקרונות SEL לבין פתרונות טכנולוגיים, במטרה להעניק לילדים את הכלים הרגשיים והחברתיים שהם צריכים כדי להתמודד עם אתגרי היום-יום ולהיות אזרחים מודעים, יצירתיים ורגישים.   
אני רואה את עצמי כסוכנת לשינוי מתוך תחושת אחריות עמוקה לדור הבא. בתקופה שבה הבינה המלאכותית משנה את פני החברה והחינוך, אנו ניצבים בלב מהפכה שמחייבת אותנו להיות מובילים ולהכין את הדור החדש להתמודדות מושכלת ואחראית עם הטכנולוגיות החדשניות הללו. אני מאמינה שהשילוב בין מודעות עצמית, מיומנויות טכנולוגיות וחדשנות ייצור דור של לומדים ומורים מוכנים לאתגרי המחר.