מתן גזית

סמנכ"ל שותפויות, קרן אדמונד דה רוטשילד

בן 41, מתגורר כיום בקריית טבעון, נשוי לנעמה ואבא של אלון ומאיה. למד תואר שני בחוג למדיניות ומנהיגות בחינוך באוניברסיטת חיפה ולימד בעבר תואר ראשון בחינוך חברתי קהילתי במכללת אורנים. במהלך התואר פרסם מספר מאמרים בהנחייתה של פרופ' לטם פרי -חזן.  כמו כן ייעץ למנהלי מסגרות לנוער בסיכון ולתהליכי שיתוף ציבור של בני נוער. בתפקידים קודמים ריכז את פעילות הנוער העובד בשכונות באזור חיפה וניהל את פרויקט "כתובת רחוב" של עמותת עלם בשכונת הדר בחיפה. בעשור האחרון עבד בעיריית חיפה כמנהל מרכז נוער רב תחומי ולאחר מכן כמנהל מרכז קהילתי בשכונת בת גלים בחיפה. החל משנת 2022 ניהל תוכניות צוערים לשלטון מקומי בשותפויות אדמונד דה רוטשילד וכיום מנהל את כל תוכניות הארגון בשלטון המקומי והמרכזי.

מה היה הדבר המשמעותי ביותר שלקחתם אתכם מהלימודים בתכנית/בית הספר?

הדבר המשמעותי ביותר הוא רשת הקשרים שנוצרה במהלך התואר, הקשרים בין התלמידים, הקשרים בין המגמה לשדה והקשרים עם המרצים/חוקרים.

כיצד הלימודים השפיעו על הקריירה/ההתפתחות המקצועית שלכם?

אני חושב שהלימודים ביססו אצלי הבנת רוחב של שדה החינוך, כלים למדידה והערכה, יכולת לקשור בין תכנים לטובת כתיבת מדיניות. אלו כלים שאני משתמש בהם מידי יום בתפקידי בארגון.

שתפו אותנו בהישג או פרויקט שאתם גאים בו במיוחד מאז סיום הלימודים.

הקמת תוכנית אפיקים לחינוך – תוכניות פוסט דוקטורט יישומי לקידום מדיניות חינוך מבוססת מחקר בהובלת המדענית הראשית של משרד החינוך.

איזו עצה הייתם נותנים לסטודנטים שמתחילים כעת את דרכם?

לראות את הלימודים כהזדמנות שיכולה לתרום באפיקים שונים, הן בהיבט האקדמי והן בהיבט המקצועי. לבוא עם ראש פתוח.