מרכזים ומעבדות

מרכזי מחקר ויישום

 מרכז SPARK

SPARCsparc logo הוקם מתוך מחשבה ורצון עז לשלב מחקר וחברה. אנו כמדענים וחוקרים רואים את החשיבות של מתן מענה לקהילת הצרכים המיוחדים ולמשפחות המקיפות את אנשים אלו.

תחום המחקר חשוב ורלוונטי בעל פוטנציאל גדול להרחיב את הידע שלנו ואת היכולת שלנו לעזור ולסייע לאוכלוסיות מיוחדות. מתוך מחשבה זו ברצוננו להיות מרכז שאליו חוקרים שונים יוכלו לבוא ולהיעזר בנו כבסיס למחקר שלהם. בנוסף רצונינו לשלב אנשים עם צרכים מיוחדים לחקור איתנו.

מתן אפשרויות של שילוב בעזרת פעילויות שונות עם גורמים שונים יאפשר לאנשים מאוכלוסיות אלו לגלות ולהשתלב בתחומים חדשים שאולי לא הייתה להם האפשרות לחקור ולגלות בעבר. גם משפחות של אנשים אלו יוכלו ליהנות בעצמם מפעילויות במרכז ולראות את יקיריהם משתלבים ומרגישים חלק ממשהו גדול יותר

לאתר המרכז (בקרוב…)

 
 המרכז לקידום מדע אזרחי בבית הספר

logo tcssמדע אזרחי (Citizen Science) משלב אזרחים בביצוע מחקר מדעי בנושאים ובתחומים מגוונים מעולם המדע. מחקרי מדע אזרחי תורמים הן למדע והן לאזרחים. המדענים זוכים למשל לעזרה באיסוף נתונים או בניתוחם והאזרחים זוכים, בין השאר, ללמוד נושאים חדשים ולהצטרף למעגל חברתי של העוסקים במדע. המרכז לקידום מדע אזרחי בבית הספר הינו מרכז מצויינות מחקרית הבוחן כיצד פריצה של גבולות מסורתיים בתוך בית הספר ובין בית הספר והחברה מעודדת למידה משמעותית. אנו עושים זאת בגישה היוצרת קשרים עמוקים בין תלמידים, מורים, מדענים ואזרחים, למידה פורמאלית ובלתי פורמאלית, אוריינות מדעית ומתמטית, סביבות למידה בית ספריות וחוץ בית ספריות, מרחבי למידה פיזיים ודיגיטאליים, בין טכנולוגיות מסוגים שונים, ובין עובדי הוראה וחוקרי חינוך.

לאתר המרכז (בחלון חדש)

 
 מרכז מצוינות: I-Core

למידה בקהילות מתוגברות טכנולוגיהlogo linksמרכז ישראלי למצוינות מחקרית בתחום חינוך וחברת המידע החדשה
(Israeli Center of Research Excellence – I-CORE)
ראש אקדמי: פרופ' יעל קלי
מנהלת היחידה: דבי הוק-טגליכט
אוניברסיטאות שותפות: אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בן גוריון, הטכניון והמרכז הבינתחומי הרצליה.המועצה להשכלה גבוהה בישראל בחרה באוניברסיטת חיפה להובלת המרכז הישראלי למצוינות מחקרית (I-CORE) בתחום "חינוך וחברת המידע החדשה". המרכז החדש LINKS – Learning In a NetworKed Society מאחד מומחים מתחומי חינוך, תקשורת, ניהול ידע, משפטים, אנתרופולוגיה וממשקי אדם מכונה, במטרה ליצור מאסה קריטית של מחקר, לגרום לשינוי פרדיגמתי בחקר החינוך ולהכין את הדורות הבאים לדרישות חברת המידע החדשה.מרכז LINKS מתמקד בלמידה בקהילות מתוגברות טכנולוגיה: מקהילות שקמות באופן ספונטני תוך שימוש בכלים טכנולוגיים זמינים לכל ועד קהילות שעושות שימוש בכלים טכנולוגיים ייעודיים להוראה ולחינוך. המחקר ב-LINKS מתמקד בשלושה תחומים עיקריים ובחפיפות ביניהם: א) חשיבה והבנה בקהילות למידה. ב) נורמות ופרקטיקות בקהילות. ג) שונות בתוך ובין קהילות.

פרטי קשר: links@edtech.haifa.ac.il

לאתר מרכז LINKS (בחלון חדש)

 
מרכז מורים ארצי למתמטיקה בחינוך היסודי
ראש המרכז – ד"ר אתי נוי
המרכז נועד לתרום להתפתחותם המקצועית של העוסקים בחינוך המתמטי בבתי הספר היסודיים ולטפח קהילה ומנהיגות מקצועית של המורים בתחום.
המרכז משרת את כל המגזרים – ממלכתי, ממלכתי-דתי, חרדי, מגזר דוברי ערבית וחינוך מיוחד, מכל חלקי הארץ.
המרכז עשיר במשאבי הוראה-למידה מסוגים שונים – ספרים, כתבי עת, מאמרים, משחקים, אמצעי המחשה ועוד.
מפעילויות המרכז: מתן השתלמויות, ייעוץ והדרכה, ארגון ימי עיון וכנסים ארציים, הפעלת אתר אינטרנט, הוצאה לאור של כתב עת דו-שנתי "מספר חזק 2000".
חדר: 242, בניין חינוך ומדעים
טלפון: 04-8240646
mathcntr@edu.haifa.ac.il
קישור לאתר מרכז המורים (בחלון חדש)
 
המרכז הארצי למורים למתמטיקה בחינוך העל יסודי
ראש המרכז – ד"ר חמוטל דוד
המרכז הארצי למורים למתמטיקה בחינוך העל יסודי נועד להכשיר, לפתח ולטפח מנהיגות מקצועית בחינוך המתמטי בחטיבת הביניים ובחטיבה העליונה. המרכז מקיים קורסים, סדנאות, ימי עיון וכנסים אזוריים וארציים, מפתח חומרי למידה בעברית ובערבית, מוציא לאור כתב עת למורי המתמטיקה (על"ה) ומפעיל אתר אינטרנט ורשת תקשורת למורים בחט"ע ובחט"ב.
חדר: 243, בניין חינוך ומדעים
טלפון: 04-8288351
פקס: 04-8240757
hmathcntr@edu.haifa.ac.il
קישור לאתר מרכז המורים (בחלון חדש)
 
מרכז מישא"ל
יו"ר – פרופ' שונית רייטר
מישא"ל הינו המרכז הישראלי האוניברסיטאי לנכויות – חינוך, העצמה ומחקר
חדר:524, בניין חינוך ומדעים
טלפון: 04-8249368
shunitr@edu.haifa.ac.il
 
"החממה" מרכז למחקר וחדשנות בחינוך מתמטי
פרופ' מיכל ירושלמי (קישור לאתר האישי, בחלון חדש)

המרכז למחקר וחדשנות בחינוך מתמטי הינו מכון מחקר שמטרתו  הבנת שינויים בלמידה והוראה המתאפשרים ומתחייבים מהמציאות של חברה טכנולוגית. תפיסתנו היא שלמידה, בית-ספרית או אחרת, צריכה להיבחן תוך הבנה של נורמות ותהליכים חברתיים משתנים. במכון מעוצבים ומפותחים כלי למידה חדשניים אשר יוצרים מצבי למידה חדשים שיכולים להתאים לטכנולוגיות מצויות כמו טלפונים ניידים, מחשבים אישיים או בית-ספריים, וטכנולוגיות רשת.

קישור לאתר המכון (בחלון חדש)

חדר:244, בנין חינוך ומדעים
טלפון:04-8249287
michalyr@edu.haifa.ac.il
 
הפורום האקדמי הישראלי לפילוסופיה עם ילדים
מייסד וראש אקדמי – פרופ' אריה קיזל

הפורום האקדמי הישראלי לפילוסופיה עם ילדים בפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה עוסק בארגון סמינרים, קורסים למורים, ייזום מחקרים ושיתופי פעולה עם השדה החינוכי בארץ ובעולם בתחום עידוד החשיבה הפילוסופית של ילדים ובני נוער. הפורום הוא ארגון-חבר באגודה הבינלאומית לפילוסופיה עם ילדים (ICPIC) והוא שותף בשורה של פרויקטים שמטרתם הכשרה והעמקת הידע האקדמי.

קישור לאתר הפורום (בחלון חדש)

מרכזים שמעוגנים ברשות המחקר

מכון שטרוכליץ לחקר השואה
פרופ' הדס ויסמן
מחקר פסיכולוגי-חברתי של זיכרון השואה.
 
מרכז בינתחומי לחקר הרגשות
פרופ' משה זיידנר
המרכז לחקר בין תחומי של רגשות נועד לקדם ולהעמיק את ההבנה השיטתית והאינטגרטיבית של רגשות, מתוך הסתמכות על שילוב של דיסציפלינות מחקריות.
המרכז תומך במחקר אשר עוסק ברגשות בסיסיים ותגובות רגשיות מורכבות לאורך זמן, תוך התמקדות באירועים חברתיים, פוליטיים, כלכליים וצבאיים בישראל.
כמו כן, המרכז מקיים ימי עיון וכנסים ארציים ובינלאומיים העוסקים בהיבטים שונים של חקר הרגשות.

טלפון: 04-8288259
פקס: 04-8288260
zeidner@research.haifa.ac.il

 
המרכז לחינוך יהודי ודמוקרטי
ד״ר לטם פרי-חזן
 המרכז לחינוך יהודי שם למטרה לחקור, לבחון ולקדם את נושא הזהות היהודית, הישראלית והדמוקרטית בישראל ובתפוצות.

 חדר: 05, בנין רב תכליתי
טלפון:04-8240537
פקס: 04-8249060
קישור לאתר המרכז (בחלון חדש)

aegosi@univ.haifa.ac.il

 
מרכז אדמונד י. ספרא לחקר המוח בלקויות למידה
 המרכז לחקר המוח ולקויות למידה באוניברסיטת חיפה, הראשון מסוגו בישראל, הוקם במטרה לשלב בין מחקר בסיסי ויישומי בתחומי מיומנויות הבסיס כמו קריאה , כתיבה חשבון ושפה שניה , מיומנויות קוגניטיביות כמו מוטוריקה, קשב, תפיסה וזיכרון ובתחומי הרגש והתנהגות הקשורים לתהליכי למידה ולקויות למידה בקרב אוכלוסיה רב גילית מהגיל הרך ועד מבוגרים . החוקרים השותפים במרכז באים מתחום הפסיכולוגיה, נוירופסיכולוגיה, רפואה ומדעי המחשב . המרכז כולל מעבדות מחקר שונות והן: המעבדה למחקר נוירוקוגניטיבי, מעבדה לדימות המוח, מעבדה לחקר הקריאה, יחידה לחקר לקויות חשבון ומתמטיקה ויחידת יה"ל לאבחון וטיפול בלקויות למידה מגיל הרך ועד מבוגרים.
עבודות המחקר המתנהלות במעבדות אלה משלבות תפיסה אינטרדציפלנרית המבוססת בין היתר על שיטות וגישות תיאורטיות שונות שפותחו לאורך השנים על ידי החוקרים במרכז. המחקרים במרכז מתנהלים באמצעות מדדים התנהגותיים , אלקטרופזיולוגים (EEG , ERP ושיטות שערוך מקורות ) , באמצעות fMRI ומיכשור לניתור תנועות עינים וניתוח קול. המרכז פועל בשיתוף פעולה עם חוקרים שונים ברחבי העולם, כולל שוויץ, הולנד, ארה"ב, גרמניה, צרפת, פינלנד ואנגליה.
למרכז מלגות לדוקטורט ולפוסט דוקטורט שהזכייה בהם היא על בסיס מצוינות ועניין.
טלפון: 04-8249005/8288664/8288093
פקס: 04-8249835
קישור לאתר המרכז (בחלון חדש)
 
מרכז חמ"ה – מרכז אינטרדיסציפלינרי לחקר מחוננות והצטיינות
פרופ' רוזה לייקין (לאתר האישי, בחלון חדש)
מטרות המרכז כוללות פיתוח וביצוע מחקר תיאורטי ויישומי בתחום מחוננות ומצוינות; תמיכה ביישומים של ממצאי המחקרים בתחום מצוינות ומחוננות אקדמית;קיום וטיפוח קשרים בינלאומיים עם מוסדות מקבילים ועם מדינות שמפעילות מערך זיהוי וטיפוח של מחוננים ומצטיינים.
המרכז אמור לסייע למשוך אוכלוסיה של תלמידים מצטיינים ותלמידים מחוננים ללימודים באוניברסיטת חיפה.
במסגרת המרכז מתקיים מחקר במעבדה ניורוקוגניטיבית לחקר יכולות, יצירתיות ומחוננות.

חדר: 307, בניין חינוך ומדעים

לבירורים אפשר לפנות למנהלת המרכז, גב׳ אורית גולדברג, בדוא״ל:  goldberg12@walla.co.il
 
המרכז למינהל ולהערכה בחינוך
פרופ' זהבה רוזנבלט (לאתר האישי, בחלון חדש)
 המרכז נוסד בשנת 1973, במטרה לקדם את הידע העיוני והמעשי בתחומי מינהל החינוך. כיום עומדת בראש המרכז ד"ר זהבה רוזנבלט. במסגרת המרכז הופעלו פרוייקטים חינוכיים שונים, סדנאות והרצאות למנהלים. המרכז מוציא לאור, מאז 1974 את כתב-העת "עיונים במינהל ובארגון החינוך", בעריכת ד"ר מיכאל כץ. בכתב העת מתפרסמים מאמרים מדעיים בתחום מנהל החינוך בארץ. המרכז מנוהל בעזרת וועד מנהל, הכולל נציגי האקדמיה באוניברסיטה, איש ציבור, ונציגי הנהלת האוניברסיטה. חברי הוועד המנהל מתמנים ע"י נשיא האוניברסיטה והרקטור על בסיס המלצה של דיקן הפקולטה וראש המרכז למינהל.
חדר: 533, בנין חינוך ומדעים
טלפון: 04-8240898
פקס: 04-8240911
zehavar@edu.haifa.ac.il
קישור לפרטים על המרכז (בחלון חדש)

מעבדות

מעבדת אמפלילב -ללמידה וטכנולוגיות סיוע
ד״ר שרית שפירו

המחקר במעבדה מתמקד במציאת דרכים חדשות להעצים את היכולות של אנשים באמצעות אימון וטכנולוגיה. המעבדה ייחודית בכך שהיא משלבת מחקר בסיסי וגם מחקר תפקודי (בעיות יום יום) באוכלוסיות טיפוסיות ומיוחדות. 
מטרה אחת של המעבדה היא לפתח את המחקר בתחום האינטראקציה בין אדם למחשב וטכנולוגיות סיוע – הצוות במעבדה בוחן דרכים חדשניות שבהן טכנולוגיות יכולות לעזור לאנשים עם מוגבלויות. המטרה של הטכנולוגיות שהצוות מאפיין ובוחן היא להשפיע על החיים מחוץ למעבדה. לשם כך, חברי הצוות מאפיינים את האתגרים האמיתיים שאנשים עם מוגבלויות מתמודדים איתם על מנת לפתח את הטכנולוגיות המסייעות היעילות ביותר (כגון קניות בסופר, קושי בניידות, ביקור במוזיאון, או בזיהוי הבעות פנים). המעבדה משתמשת בטכנולוגיות מציאות רבודה, מעקב על תנועות עיניים, וקול כדי לפתח טכנולוגיות שמשפרות אתגרים בחיים האמיתיים. בשנים האחרונות, המחקר במעבדה מתמקד באנשים כבדי ראייה. שיטות המחקר כוללות מחקר איכותני, שאלונים, בניית אבטיפוס של טכנולוגיה (למשל אפליקצייה למציאות רבודה), והערכה של אבטיפוס בשטח. 
מטרה נוספת של המעבדה היא לשפר את יכולות התפיסה החזותית באמצעות למידה וקשב באוכלוסיות שונות ולאורך החיים (ילדים, מבוגרים, זקנים אוטיזם וכד'). המעבדה בוחנת תהליכי תפיסה בסיסיים בגירויים פשוטים (למשל ראייה של כיוון תנועה, שמיעה של מילים) וכיצד הם משתנים באמצעות אימון ואיך הפלסטיות המוחית משתנה בין אוכלוסיות וגילאים שונים. שיטות המחקר כאן כוללות פסיכופיזיקה, מעקב עיניים ומודלים חישוביים כדי לחשוף כיצד המוח שלנו לומד לעבד מידע תפיסתי חדש.
חברי המעבדה מגיעים מרקעים שונים החל מחינוך מיוחד, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, מערכות מידע וכד'. 

https://amplilab.edu.haifa.ac.il

sarit.szpiro@edu.haifa.ac.il

 
המעבדה למוח וחינוך מתמטי
ד״ר טלי רווה

המעבדה למוח וחינוך מתמטי היא חלק מהחוג לחינוך מתמטי בפקולטה לחינוך של אוניברסיטת חיפה.
המחקר במעבדה מתמקד בעיקר ברכישת יכולות מתמטיות בסיסיות. אנו רוצים להבין איך המוח לומד חשבון, על מנת שנוכל ליישם את הידע הזה על מנת לשפר את תכניות הלימודים בחשבון בגיל הרך.

https://brainmathedu.edu.haifa.ac.il

talil@edu.haifa.ac.il

 
המעבדה לרגש
ד״ר נוגה כהן

המעבדה לרגש חוקרת את הדרכים בהן רגש, קשב, ובקרה קוגניטיבית משפיעים על התנהגות אנושית. אנחנו משתמשים בשיטות התנהגותיות, במדידות פסיכופזיולוגיות ובהדמיה מוחית על מנת להבין תהליכים של ויסות רגשי. אנחנו חוקרים תהליכים בסיסיים וכן מפתחים טכניקות התערבות במטרה לשפר בריאות נפשית אצל אוכלוסיות בריאות ואצל אנשים עם הפרעות רגשיות.

https://sites.google.com/edu.haifa.ac.il/emotion-lab

noga.cohen@edu.haifa.ac.il

 
המעבדה לקוגניציה וקשב חזותיים
ד״ר עמית ישר

המעבדה חוקרת תהליכי תפיסה קוגניציה וקשב חזותיים באוכלוסיות רגילות ומיוחדות. המעבדה מתמקדת בהבנת התהליכים הקובעים כיצד בני אדם מגלים ומזהים תכונות חזותית בססיות (למשל, קוים נטויים, צבע, תדירות מרחבית) שהם אבני הבניין של תהליכי תפיסה גבוהים כמו קריאה, זהיהוי פרצופים ואוביקטים. המטרה היא להבין כיצד קוגניציה ופלסטיות מוחית עוזרים לשפר תהליכים אלו באוכלסיות רגילות ומיוחדות. אנחנו משתמשים במעבדה במגוון כלי מחקר כולל פסיכופיזיקה, ניטור תנועות עיניים ומודלים חישוביים.

https://yasharlab.com

amit.yashar@edu.haifa.ac.il

 
המעבדה להתפתחות קוגניטיבית
ד״ר בת-שבע חדד

המעבדה עוסקת במחקר התפתחותי קוגנטיבי בילדים בעלי התפתחות תקינה ובאלו המאובחנים באוטיזם במטרה לזהות מנגנונים התפתחותיים בתהליכי תפיסה חזותיים. אנו בוחנים יכולות תפיסתיות שונות הכוללות יכולות בסיסיות ביותר כמו חוקי פסיכופיסיקה העוסקים ביחס בין הגרייה החיצונית לתפיסה הפסיכולוגית ויכולות תפיסתיות גבוהות יותר כמו זיהוי פנים.

https://hadadlab.edu.haifa.ac.il

bhadad@univ.haifa.ac.il

 
המעבדה לחקר למידה ושפה
ד״ר יפית גבאי

Language and Learning Lab logoהמחקר במעבדתינו מיועד לבחון אספקטים קוגניטיביים של למידת מיומנות וכיצד הם מושפעים בהפרעות נוירו-התפתחותיות. אנו מתמקדים בחקר שלבים שונים של תהליך הלמידה החל מרכישה ראשונית ועד לשלבי למידה מאוחרים יותר כדוגמת קונסולידציה ואחזור. חלק ארי מן המחקר הנערך במעבדה מיועד לבחון תהליכי למידה המעורבים ברכישה של מיומנויות שפה ודיבור. תחום מחקרי נוסף עוסק בתהליכי אדפטציה פרספטואליים בשפה בהפרעות נוירו-התפתחותיות . לצורך כך המחקר משלב בין דיספלינות שונות כדוגמת פסיכולוגיה קוגניטיבית, נוירופסיכולוגיה ותפיסת שפה.

חדר: 162, בנין חינוך ומדעים

ygabay@edu.haifa.ac.il

https://ygabay.haifa.ac.il

 
מעבדה לחקר דרמה ותיאטרון בחינוך
פרופ' שפרה שינמן

חדר:161, בנין חינוך ומדעים

טלפון:04-8249350

hifras@edu.haifa.ac.il

 
מעבדה לחקר תהליכים קוגניטיביים של למידה
פרופ' בילי עילם
 במעבדה מתבצעים מחקרים אשר הציוד בה מאפשר את ביצועם. במעבדה מספר מחשבים ותוכנות רלבנטיות, מצלמת וידאו, סטטיבים, אודיו-טייפים, מכשור רמקולים אישיים אלחוטיים לקליטת השיח בצילומי הוידאו וכד'.
חדר: 162, בניין חינוך ומדעים
 
מעבדה למחקר נוירוקוגניטיבי
 
המעבדה למחקר ניורוקוגניטיבי הינה אחת מהמעבדות המובילות בארץ בתחום חקר המוח בקרב אוכלוסיית ליקויי הקריאה.המחקר במעבדה למחקר נוירוקוגניטיבי מתמקד בחקר מיומנויות הלמידה התקינות ולקויות הלמידה בקרב צעירים ובוגרים עם דגש מיוחד על חקר תהליכי שטף בקריאה תקינה ובקרב דיסלקטים . באופן ספציפי המחקר מתמקד בחקר קצב עיבוד המידע בערוץ הוויזואלי האודיטורי והאינטגרציה בניהם. כמו כן גם בחקר תהליכי זכרון וקשב.

חדר: 286- 293, בניין חינוך ומדעים

טלפון:972-4-8249005

פקס: 972-4-8249835

 
מעבדה לחקר הלמידה התרבותית ובינתרבותית
פרופ' רבקה איזיקוביץ
 

חדר: 535, בנין חינוך ומדעים

טלפון:04-8240859

rivkae@edu.haifa.ac.il

 
המעבדה לחקר בין תרבותי של גורמי אישיות והבדלים אינדבדואלים
פרופ' משה זיידנר
המחקר הבסיסי של המעבדה, שנוסדה ע"י פרופ' משה זיידנר בשנת 1995, בוחן הבדלים בין-אישיים ובין- קבוצתיים באישיות, רגש, ובאנטליגנציה על מנת להאיר המשתנים אלה ואת ההשלכות של אותם הבדלים בהקשר חינוכי.
חדר: 241-242, בנין חינוך ומדעים
טלפון:04-8240485
zeidner@research.haifa.ac.il
 
מעבדה לחקר הקריאה, השפה וליקוי למידה
 פרופ' דוד שר
 
חדר: 268-272, בנין חינוך ומדעים
טלפון: 04-8249435
dshare@edu.haifa.ac.il
 
מעבדה לתקשורת תומכת וטכנולוגיה מסייעת
ד"ר אורית חצרוני
 
חדר: 251, בנין חינוך ומדעים
טלפון: 04-8249483
hetzroni@edu.haifa.ac.il
 
מעבדת תצפיות לחקר התפתחות האדם וחינוך
פרופ' מירי שרף
 
חדר: 233-238, בנין חינוך ומדעים
טלפון: 04-8249806
scharfm@edu.haifa.ac.il
 
מעבדה לספרות ילדים
פרופ' אדיר כהן
 
חדר: 133, בנין חינוך ומדעים
טלפון: 04-8240512
adirc@edu.haifa.ac.il
 
מעבדה לחשבון
ד"ר אירית פלד
מטרות המעבדה לחשבון הן תמיכה במחקר, פיתוח והוראה בתחום המתמטיקה של בית הספר.
המעבדה תומכת בחוקרים, סטודנטים של החינוך המתמטי, תלמידי מחקר, פרחי הוראה במתמטיקה, ופרחי הוראה מהחינוך המיוחד ולקויות למידה המתמקדים בחינוך מתמטי, בעיסוקם במחקר עדכני של הוראה אפקטיבית של מתמטיקה, ומקדמת את יצירת הקשר בין האקדמיה והשדה.
המעבדה מספקת מרחב מתאים להכרות אינדיווידואלית עם חומרי לימוד ולהוראת קורסים הנעזרת בחומרי לימוד אלו. היא מהווה מקום מפגש לחוקרים וסטודנטים לדיון והנחיה ומאפשרת לפרחי ההוראה הלומדים לתעודת הוראה במתמטיקה להתחיל לקשר בין התיאוריה והמעשה.
המעבדה מאפשרת ומעודדת קיום פרויקטים בתחום הוראת המתמטיקה ולמידתה. מזה כמה שנים מתקיים במסגרתה פרויקט של משרד החינוך של מרכז מורים ארצי למתמטיקה בחינוך היסודי.
חדר: 209, בנין חינוך ומדעים
טלפון: 04-8240646
mathcntr@edu.haifa.ac.il
 
מעבדה לחקר מוסר ומנהיגות ע"ש רודולף ורבה
פרופ' רות לין
המעבדה עוסקת בחקר קונפליקטים מוסריים בתקופות מלחמה ושלום, קבלת החלטות על ידי נשים וגברים, מנהיגים ו"אנשים רגילים" במצבי עמימות חברתית ומדינית.
חדר: 544, בנין חינוך ומדעים
טלפון: 04-8249390
rlinn@edu.haifa.ac.il
 
מעבדה נוירו-קוגניטיבית לחקר יכולות, יצירתיות ומחוננות
פרופ' מרק לייקין
המעבדה שייכת למרכז חמ"ה

חדר:565, בנין חינוך ומדעים

לפרטים: markl@edu.haifa.ac.il

 

קתדראות

הקתדרא לחינוך ולחברה ע"ש חנן ורחל בר-נצר
פרופ׳ דנה אמיר
 
הקתדרא לחינוך מיוחד ע"ש קונין לוננפלד
פרופ׳ מרק לייקין