חדשות הפקולטה לחינוך

ספר חדש לפרופ׳ דנה אמיר

הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ דנה אמיר, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם,Psychoanalysis on the Verge of Language לרגל צאת ספרה החדש Psychoanalysis on the Verge of Language.

הספר "Psychoanalysis on the Verge of Language" עוסק בהבנה פסיכואנליטית של מקרי קצה, ובאופנים שבהם ניתן להשתמש בהמשגות מתחומי המוזיקה, הספרות והשפה כדי לשפוך אור על המבנים הייחודיים הנפשיים הללו ועל צורת הטיפול בהם. הפרקים השונים עוסקים, בין השאר, בממדים השונים של ההפרעה האובססיבית, בוריאציות מגוונות של חצייה מגדרית, בכפילות הממאירה של סצנת גילוי העריות ובצורות המיסוך של שפת המעוול האינדיבידואלי והקולקטיבי. מתוך ההקדמה של פרופ' ענר גוברין לספר (בתרגום לעברית): "לאורך פרקי הספר המגוון הזה אמיר חושפת פנים מגוונות של הזיקה בין תהליכים נפשיים לבין עקרונות השפה, בעודה מאירה מחוזות שאינם ניתנים לביטוי מילולי או אף שוללים ביטוי מילולי. חידושיה הקליניים, המבוססים על הבנתה העמוקה את נפתולי התחביר הנפשי, מוסיפים רובד חשיבה נועז ומקורי לקנון הפסיכואנליטי."

לדף הספר באתר ההוצאה לאור (בחלון חדש)

שני מאמרים של פרופ' קיזל ועמיתים בעיתון הארץ

פרופ' אריה קיזל פירסם לאחרונה, יחד עם עמיתים, שני מאמרים בעיתון "הארץ".
האחד, משותף לד"ר סיגל נאור-פרלמן מתוכנית "דרך רוח", פורסם במדור המאמרים של עיתון הארץ ב-1 בספטמבר 2021 ומתח ביקורת על התמקדות היתר של מערכת החינוך במיומנויות רגשיות-חברתיות. בין השניים כותבים השניים: "הטעות המערכתית גרמה לכך שבתי הספר הפכו למוסדות קליניים והצוות הבית ספרי לפסוודו-מטפלים שתפקידם "לשלב" ו"להכיל" את התלמידים בסביבה "פסיכו-פדגוגית" וב"סטינג" מתאים. זו שפה חדשה שהזניחה במידה רבה את האיזון הנכון הנדרש מבית הספר כמוסד מטפח תרבות ואינטלקט לצד מיומנויות אזרחיות רחבות".

לנוסח המלא של המאמר לחצו כאן (בחלון חדש)

המאמר השני פורסם על ידי פרופ' קיזל ואלון ירושלמי, תלמיד מחקר ומנהל בית ספר בחדרה. הוא פורסם במוסף השבועי של "הארץ" ב-17 בספטמבר 2021. תחת הכותרת "לאן נעלמו הנשים מספרי הלימוד באזרחות?" פורסים קיזל וירושלמי לקט ממצאים ממחקר רחב שבוצע ואשר בדק את ייצוגן של נשים בספרי הלימוד באזרחות. המחקר הכיל שלושה ממדים: ממד כמותי, ממד איכותני וממד ויזואלי ותוצאותיו המלאות יפורסמו בגיליון הקרוב של כתב העת "עיונים בחינוך". ב"מוסף הארץ" הם פורסם חלק מהממצאים הבולטים וקוראים לשרת החינוך, ד"ר יפעת שאשא-ביטון למנות צוות שיבדוק את יצוגן של אוכלוסיות נוספות בישראל בספרי הלימוד.

לנוסח המלא של המאמר לחצו כאן (בחלון חדש)

ברכות למאסטרנט עדי הדרי על מלגה ממכללת תל חי

ברכות לתלמיד המחקר לתואר שני, עדי הדרי, על זכייה במלגת תמיכה (בסך 6,000 ₪) ממכללת תל חי.
עדי הדרי כותב עבודת תזה בנושא: "דיאלוג חינוכי בבתי חולים: עבודתם החינוכית של מורים במחלקות אנקולוגית-ילדים" בהנחיית פרופ' אריה קיזל מהחוג למדעי הלמידה וההוראה וד"ר מירב חן, ראש החוג לפסיכולוגיה במכללת תל חי.

הפקולטה לחינוך מברכת את ד״ר לטם פרי-חזן, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, שנבחרה כ-Co-convenor של רשת זכויות ילדים בחינוך ב- European Educational Research Association

ברכות לנעמה סמהאר, דוקטורנטית בחוג לחינוך מתמטי, נעמה בכנסבהנחייתה של ד"ר מיכל איילון, אשר הציגה את מחקרה בתוכנית קיץ לדוקטורנטים ופוסט דוקטורנטים באיטליה.

פרופ׳ (אמריטה) ציפורה שכטמן, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, טוענת במאמר במוסף מיוחד של אגודת ניצן בשיתוף עיתון ׳הארץ׳ שאין להתעלם מעולמו הרגשי של התלמיד ושימת דגש על הצורך העז במעורבות רגשית בין מורה לתלמיד היא שתוביל לשינוי במערכת החינוך ובחוויית הלמידה של התלמידים שלנו.

במוסף לקחו חלק חברי "פורום כיוונים חדשים בחינוך" המציגים זוויות שונות של למידה רגשית חברתית (SEL) במטרה להעניק לבתי הספר רעיונות שיפתחו בפניהם אפיקים ליישמה באופן יצירתי.

לחצו כאן – קישור לקריאה דיגיטלית (בחלון חדש)

הפקולטה לחינוך מברכת את ד״ר מהא נאטור, מהחוג לחינוך מיוחד, על זכייתה בפרס המחקר על העדה הדרוזית, על עבודת הדוקטורט שלה ״היבטים נרטיביים ותרפויטיים של נוטוק: היזכרות ודיבור על גלגול קודם בקרב דרוזים בישראל״.

הפרס מטעם הפקולטה למדעי הרוח הוא תרומת המרכז למורשת הדרוזים בישראל ולשכת הרקטור.

הפקולטה לחינוך מברכת את חברי הסגל אשר זכו במענק מחקר מטעם האקדמיה הלאומית למדע:

ד"ר מיכל איילון וד"ר טלי רווה מהחוג לחינוך מתמטי על המחקר תפקידן של פונקציות ניהוליות בגיאומטריה של כיתה ח': גישה מולטי – דיסיפלינרית

פרופ' אביבה ברקוביץ-אוחנה מהחוג למדעי הלמידה ומהחוג ליעוץ והתפתחות האדם על המחקר גמישות המוח האנושי להתמודדות עם המוות: מיינדפולנס ופסיכדליה כמקדמי חוסן אקזיסטנציאליסטי דרך שינוי בתפיסת העצמי

פרופ' לורי רובל מהחוג לחינוך מתמטי בשיתוף עם וד"ר ג'והיינה עואודה-שחברי, מכללת אלקאסמי-מכללה אקדמית לחינוך על המחקר מתמטיקה, מגדר, ומורים: תפיסות והטיות

פרופ' אביהו שושנה מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך על המחקר היעשות אליטה: אתנוגרפיות של חינוך, מעמד וסובייקטיביות בבתי ספר תיכוניים פרטיים בחברה הערבית והיהודית בישראל (לאביהו זאת זכיה במענק ISF רביעית ברציפות)     

בשם כול חברי הפקולטה: שמחים עמכן.ם, גאים בכן.ם, ומאחלים לכן.ם המון גילויים מפתיעים והנאה רבה מתהליך החקר והגילוי.

חגי קופרמינץהפקולטה לחינוך מברכת את ד׳׳ר חגי קופרמינץ, מהחוג למדעי הלמידה וההוראה, על זכייה במענק מחקר מקרן יד הנדיב לפיתוח וליווי מחקרי של מאגר כלי הערכה ללמידה רגשית חברתית, בשותפות עם ד"ר דפנה קופלמן-רובין מהמרכז הבינתחומי.
    
פרויקט חשוב מאוד. אנו מקווים שהכלים שיפותחו לפרויקט יהיו נגישים לכול חברי הפקולטה.

החוג לחינוך מתמטי מברך את חברות סגל החוג לרגל זכייתן במענקי ISF הקרן הלאומית למדע:

  1. ד״ר טלי רוה וד״ר מיכל איילון שזכו במענק של-ISF הקרן הלאומית למדע, לפרויקט ״תפקידן של פונקציות ניהוליות בגיאומטריה של כיתה ח': גישה מולטי ־דיסיפלינרית״
  2. פרופ׳ לורי רובל ובוגרת החוג ד״ר ג׳והיינה שחברי ממכללת אלקאסמי שזכו במענק של-ISF הקרן הלאומית למדע, לפרויקט ״מתמטיקה, מגדר, ומורים: תפיסות והטיות״

החוג לחינוך מתמטי מברך את מצטיינות מחזור המוסמכים לשנה׳׳ל תשפ"א:על הפודיום בטקס
סולי קדוש – הצטיינות יתרה
אסתי מן – מצטיינת הדיקן ללימודים מתקדמים
לוגין סבאג – מצטיינת הדיקן ללימודים מתקדמים
ליבנת מימון – הצטיינות
קמר אבו אליהיג'א – הצטיינות
מיכל אוסטרוב – הצטיינות
שירי כהן  – הצטיינות
אנו גאים בכן ומאחלים הצלחה והצטיינות גם בהמשך דרככן!

לצפייה בתמונות נוספות מטקס המוסמכים לחצו כאן (בחלון חדש)