חדשות הפקולטה לחינוך
פרופ׳ תמר כתריאל זכתה באות מפעל החיים של האגודה הישראלית לאנתרופולוגיה
הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ' תמר כתריאל (אמריטה), מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, לרגל זכייתה באות מפעל החיים של האגודה הישראלית לאנתרופולוגיה, בהוקרה על תרומתה הענפה למחקר האנתרופולוגי.
בהודעת הזכייה נכתב כך:
האגודה האנתרופולוגית הישראלית מתכבדת להעניק אות מפעל חיים לפרופ' תמר כתריאל בהוקרה על תרומתה הענפה למחקר האנתרופולוגי בישראל לאורך השנים. טקס הענקת האות יתקיים במסגרת מליאת הפתיחה החגיגית בכנס ה-50 של האגודה האנתרופולוגית.
"את הקול הייחודי של תמר כתריאל באנתרופולוגיה הישראלית אי אפשר להחמיץ. כתריאל "היגרה" בסוף שנות ה70 לתוך האנתרופולוגיה והפכה בה לבת בית ולמסמנת דרך של ממש. למרות התאזרחותה במרחב האנתרופולוגי, המשיכה תמר להחזיק באזרחויות כפולות ומרובות, בחינוך ובתקשורת למשל, ולימדה אותנו שיעור חשוב על המגבלות של הבחנות דיסציפלינאריות ומוסדיות. מעל ארבעה עשורים תמר מרחיבה ומעמיקה את הגומחה של האנתרופולוגיה, מעשירה במגוון של הקשרים אמפיריים את מלאכת ניתוח התרבות, ומעמידה בטבורה את חקר התקשורת, השפה והשיח. בניתוחים מקוריים ומבריקים, ובמוטת כנפיים מעוררת השראה, תמר כתריאל לוכדת רגעים, מצבים וביטויים לשוניים המעצבים את החברה הישראלית כחברה מדברת. לעבודות של תמר יש מקום של כבוד בקרוב וברחוק, החל בקורסי מבוא לאנתרופולוגיה וכלה בבמות בינלאומיות יוקרתיות. בכולן אפשר למצוא את טביעת האצבע הסגולית שלה: יושרה אינטלקטואלית נדירה ומעוף מחשבתי."
ועדת הפרס: ד"ר מיכל קרבאל-טוב, פרופ' תמר אלאור וחברות הוועד המנהל של האגודה האנתרופולוגית הישראלית.
ראיון עם ד״ר מיכל איילון ברשת ב' בתכנית סדר יום עם תמר אלמוג
ראיון עם ד״ר מיכל איילון ברשת ב' בתכנית סדר יום עם תמר אלמוג, 15.5.222
על התמודדות עם מבחנים בינלאומיים והזדמנויות ללמידת מתמטיקה בבית הספר, היבטים תכניים, רגשיים וחברתיים.
מדקה 48: https://www.kan.org.il/radio/player.aspx?ItemId=249069
תלמידת הדוקטורט קטיה בלוך זכתה בפרס ויניקוט 2022 על כתיבה פסיכואנליטית
הפקולטה לחינוך מברכת את תלמידת הדוקטורט, קטיה בלוך, בהנחייתה של פרופ׳ דנה אמיר, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, על זכייתה בפרס ויניקוט 2022, על כתיבה פסיכואנליטית. מדובר בפרס רציני ומוערך ביותר.
במכתב הזכייה נאמר שעבודתה של קטיה, ״מה טראומטי בטראומה – על הטראומתי והעבודה הקלינית עמו באמצעות שירה״, קיבלה את הדירוג הגבוה ביותר וראוייה לקבל את פרס מרכז ויניקוט 2022.
פרופ׳ זיידנר במקום ה-13 בדירוג החוקרים בתחום הפסיכולוגיה בישראל לשנת 2022
הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ (אמריטוס) משה זיידנר, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, על בחירתו במקום ה-13 בישראל בדירוג החוקרים בתחום הפסיכולוגיה בישראל, על ידי האתר Research.com לשנת 2022.
לצפייה בדירוג הישראלי המלא לחצו כאן (בחלון חדש)
עדי קנטור זכתה במלגה נשיא המדינה למצויינות וחדשנות מדעית
הישג מרשים של עדי קנטור דוקטורנטית (בהנחיית פרופ׳ הדס ויסמן) בחוג לייעוץ והתפתחות האדם, שזכתה במלגה נשיא המדינה למצויינות וחדשנות מדעית.
מלגת נשיא המדינה למצויינות ולחדשנות מדעית בנושא: "בין ישראל לעמים: זיכרון והגות לאור השואה והשפעותיה", הוענקה לגב' עדי קנטור, הכותבת עבודת דוקטורט בחוג לייעוץ והתפתחות האדם, בפקולטה לחינוך, אוניברסיטת חיפה, בנושא: "הפיל שבחדר": מקום השואה ופשעי "הרייך השלישי" בקרב "דור הנכדים" בשיח המשפחתי הבין-דורי הגרמני.
המלגה הוענקה לגב' עדי קנטור על ידי נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס בבית הנשיא שהתקיים ב- 24.4.22.
המנחה: פרופ' הדס ויסמן.
פרופסורים מגרמניה אורחי הפורום לפילוסופיה עם ילדים

פרופ' הדס ויסמן ופרופ' דנה אמיר מובילות דרך בפסיכותרפיה בישראל
הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ' הדס ויסמן ופרופ' דנה אמיר מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, על בחירתן, לכבוד יום האישה, כמובילות דרך בפסיכותרפיה בישראל.

ד״ר אימן אגבאריה נבחר לתכנית עמיתים באוניברסיטת אוקספורד
הפקולטה לחינוך מברכת את ד״ר אימן אגבאריה, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, לרגל בחירתו לתכנית עמיתים באוניברסיטת אוקספורד היוקרתית:
MASSADA VISITING FELLOWSHIPS PROGRAMME WORCESTER COLLEGE, UNIVERSITY OF OXFORD
ד״ר אגבאריה יחד עם פרופ׳ מוטי גולני מאוניברסיטת תל-אביב ישמשו עמיתים בתכנית ויכתבו במסגרת שהותם עבודה מחקרית משותפת:
Facing the Roaring Lion of Tel Hai and the Remains of the Uprooted Village of Ma’alul: Arab and Jewish education leaders discussing the boundaries and ethics of commemoration.
פרופ' אורלנד-ברק נבחרה כעמיתת מחקר (Fellow) של ה-AREA לשנת 2022
הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ לילי אורלנד-ברק אשר נבחרה כעמיתת מחקר (Fellow) של ה-AREA לשנת 2022
Prof. Lily Orland Barak was elected 2022-AREA-Fellow for exceptional contributions to, and excellence in, education research.
“We are thrilled to honor the 2022 AERA Fellows for their exceptional scholarship and significant contributions to the field,” said AERA Executive Director Felice J. Levine. “AERA Fellows demonstrate the highest standards of excellence. We welcome the class of 2022 to these prestigious ranks.”
לקריאת ההודעה המלאה לחצו כאן (בחלון חדש)
לילי יקרה, את השראה גדולה. גאים בך ומתרגשים איתך!
בשם כל חברי הפקולטה
פרופ׳ תמי קציר בראיון בתכנית "גם כאן תרבות"
פרופ' תמי קציר, ראשת מרכז אדמונד י. ספרא לחקר המוח ומהחוג ללקויות למידה בפקולטה לחינוך, התראיינה בנושא ההשלכות האקדמיות והרגשיות של קריאה ממסכים לעומת מספרים מודפסים בתכנית "גם כאן תרבות" בכאן תרבות.
בראיון מוצגים מחקרים מוחיים והתנהגותיים המשווים את ההשפעות של קריאה ממסכים וההשלכות הרחוקות לכת של ירידה בקריאה בקרב צעירים ברחבי העולם.
מאמר דעה של ד״ר לטם פרי-חזן בדה מרקר
במאמר דעה שפורסם באתר דה-מרקר טוענים ד״ר לטם פרי-חזן, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, ועו״ד הרן רייכמן, שתוכניתו החדשה של האוצר תחת אביגדור ליברמן מעדיפה לתקצב מוסדות חרדיים פרטיים תמורת לימודי ליבה במקום לקדם את החינוך הממלכתי החרדי (ממ"ח). כמו כן, נטען שההיסטוריה מלמדת כי קל לתמרן את תוצאות מבחני ההישגים במקצועות הליבה הנדרשים, ולעקוף את הפיקוח. התוכנית גם מנציחה קיפוח והדרת מזרחים בחינוך החרדי.