חדשות הפקולטה לחינוך

ספר חדש לפרופ׳ אדיר כהן: ״שאלה היא התשובה״

הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ אדיר כהן לרגל צאת ספרו החדש: ״שאלה היא התשובה״ – שירים ומחשבות.

הַחַיִּים הֵם שְׁאֵלָה
שֶׁלְּעוֹלָם לֹא תִּמְצָא פִּתְרוֹנָהּ
אַךְ נַמְשִׁיךְ לִשְׁאֹל אוֹתָהּ
וְלַחְתֹּר לִתְשׁוּבָה
שֶׁלְּעוֹלָם לֹא תִּנָּתֵן,
אוּלָם עֶצֶם הַשְּׁאֵלָה
הִיא חַיֵּינוּ
וְהִיא הַתְּשׁוּבָה.

ראיון עם פרופ' זביגנייב מרצ'יניאק, אוניברסיטת ורשה

בנושא אוריינות מתמטית בחטיבת הביניים: סיפור ההצלחה בפולין ותובנות באשר להישגי ישראל בפיזה
במסגרת יום עיון על אוריינות מתמטית בחטיבת הביניים, 21.9.2022, בחסות היוזמה – מרכז לידע ולמחקר בחינוך וקרן טראמפ.

https://www.youtube.com/watch?v=JLwSH4AxM1A

פרופ׳ רוזה לייקין בכנס באוניברסיטה American-European Summit of talent development

פרופ' רוזה לייקין, דיקן הפקולטה לחינוך, השתתפה בכנס באוניברסיטה American-European Summit of talent development  בו השתתפו 14 חוקרים/ות מובילים בתחום מחוננות ויצירתיות בעולם. משתתפי/ות הכנס דנו בשאלות פתוחות באפיון ילדים/ות ומבוגרים/ות בעלי יכולות גבוהות, כשתפיסת המפתח שהוצגה היא שמאפיינים רגשיים, חברתיים וקוגניטיביים של ילדים/ות מחוננים חייבים להלקח בחשבון במערכת החינוך.

לאתר הכנס לחצו כאן (בחלון חדש)

לצפייה בגלריית התמונות מהכנס לחצו כאן (בחלון חדש)

פרופ׳ אגבאריה זכה במענק Gerda Henkel Stiftung

הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ' אימן אגבאריה, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, אשר זכה יחד עם תלמיד הדוקטורנט שלו, עדו פלזנטל, במענק תחרותי ע״ס 24,000 יורו מטעם הקרן הגרמנית Gerda Henkel Stiftung.

הצעת המחקר עוסקת בחינוך האסלאמי ובחינוך הפוליטי בהגותם של מוחמד ארכון, עבד אלכרים סרוש, וטאריק רמדאן. שלושתם מההוגים המובילים במחשבת האסלאם כיום.

כותרת המחקר:

In the Intersection Between Islamic Education and Citizenship Education: The Educational Possibilities in The Work of Mohammed Arkoun, Abdolkarim Soroush and Tariq Ramadan

נוי אליהו, דוקטורנטית בחוג, נבחרה למנהלת החדשה של חטיבת הביניים עירוני א'

החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך מברך את נוי אליהו, דוקטורנטית בחוג, המונחית על ידי פרופ׳ אנית סומך, לכבוד בחירתה למנהלת החדשה של חטיבת הביניים עירוני א'.

לאליהו תואר ראשון במתמטיקה ובחינוך מיוחד ותואר שני בניהול מערכות חינוך. היא בוגרת קורס הניהול "אבני ראשה", דוקטורנטית בחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך שבפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה וחברת נבחרת הדוקטורנטים המצטיינים של אוניברסיטת חיפה. כמורה חינכה אליהו כיתות במסגרות החינוך הרגיל והמיוחד, שהוא תחום התמחותה. בשיחה עם "כלבו – חיפה והקריות" היא מסבירה למה בחרה דווקא בעירוני א'.

עלי והצליחי נוי! גאים בך!

לקריאת הכתבה בנושא מינויה של נוי באתר כלבו לחצו כאן (בחלון חדש)

לקריאת הכתבה בנושא מינויה של נוי באתר 107.5 לחצו כאן (בחלון חדש)

פרופ׳ אורלי רובינשטיין זכתה במענק מטעם קרן טרמפ

הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ אורלי רובינשטיין, מהחוג ללקויות למידה, על זכייתה במענק מטעם קרן טרמפ בנושא ״תכנית לניסוי הפעלת כלים קוגניטיביים בלימוד משימות של מתמטיקה שימושית מסדר גבוה בחטיבות הביניים״.

המענק מיועד לבחון פיתוח ויישום משימות בתחום המתמטיקה השימושית תוך הפעלת שני כלים קוגניטיביים: בקרה קשבית וויסות רגשי.

מאחלים הצלחה גדולה בעשייה המחקרית החדשנית, ותוצאות פורצות דרך!

חברי הסגל הזוכים במענקי מחקר מהקרן הלאומית למדע

הפקולטה לחינוך מברכת את הזוכים והזוכות במענקי מחקר מהקרן הלאומית למדע, על ההישג המחקרי המרשים!

ד״ר יפית גבאי, מהחוג לחינוך מיוחד, עבור מענק בנושא: ״חקר למידה קטגוריאלית פרספטואלית בדיסלקציה התפתחותית״.

פרופ׳ יאיר זיו וד״ר רעות ארבל, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, עבור מענק בנושא: ״חקר תהליכי ההעברה הבינדורית של דפוסי עיבוד מידע חברתי מהורים לילדיהם: הקשר להסתגלות חברתית בעת המעבר מגן החובה לכיתה א'״.

פרופ׳ דני בן-צבי, מהחוג למדעי הלמידה וההוראה יחד עם דינה ציבולסקי מהפקולטה לחינוך טכנולוגי ומדעי בטכניון, עבור מענק בנושא: ״יחסי הגומלין בין חשיבה סטטיסטית, חשיבה מדעית והבנה אודות מהות המדע במדע אזרחי״.

ד״ר שרית שפירו, מהחוג לחינוך מיוחד, עבור מענק בנושא: ״כיצד למידה תפיסתית משנה את התפיסה הסובייקטיבית?״

מאחלים לכם ולכן עשייה מחקרית מרתקת, רוויה גילויים מפתיעים ומלאת השראה, כפי שראוי לכולכם.ן

הפקולטה לחינוך מדורגת במקומות 51-75 לפי מדד שנגחי 2022

על פי מדד שנחאי החדש, המדרג 1,800 מוסדות להשכלה גבוהה מרחבי העולם על פי תחומי לימוד, האוניברסיטה דורגה בטווח המקומות 51-75 בתחום החינוך.
ברכות לכל חברי הפקולטה, גאווה גדולה, המשקפת מחקר פורץ דרך ועבודה קשה של כולנו, הסגל האקדמי והסגל המנהלי!

לצפייה בדירוגים בתחום החינוך לחצו כאן (בחלון חדש)

  להלן קטע מתוך כתבה שפורסמה בכלכליסט ב 22.7.22 (בחלון חדש)

״…מצפון ייפתח החינוך.

עובדה לא מוכרת היא שהפקולטה הטובה ביותר לחינוך בישראל היא זו של חיפה (51-75 בעולם). בכלל מצבנו בתחום לימודי החינוך לא רע. יש 6 אוניברסיטאות בין ה-200 הראשונות בעולם ועוד שתיים עד ה-400…״

כל הכבוד!

ספר חדש לפרופ׳ אדיר כהן: ״להתקרב אל האש״

הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ אדיר כהן לרגל צאת ספרו החדש: ״להתקרב אל האש״.

כְּכָל שֶׁכְּנָפַי

הִתְקָרְבוּ אֶל

מְקוֹר הָאֵשׁ

וּכְבָר יָכֹלְתִּי

לָחוּשׁ בַּחֲרִיכָתָן,

כָּךְ הִרְגַּשְׁתִּי

שֶׁאֲנִי קָרוֹב

לְמִמּוּשׁ חַיַּי.

כריכת להתקרב אל האש

סטודנטיות מהחוג לחינוך מיוחד זכו במלגה של קרן שלם

הפקולטה לחינוך מברכת את הסטודנטיות מור אברהם ותנוויר מולחם-מדלג' מהחוג לחינוך מיוחד על זכייתן במלגת קרן שלם על עבודות הדוקטורט והתזה שלהן:

עבודת דוקטורט בביצועה של מור אברהם – ״וויסות רגשי של הורים לילדים עם צרכים מיוחדים״ בהנחיית ד"ר ג'וי בנטוב וד"ר נוגה כהן.
עבודת תזה בביצועה של תנוויר מולחם-מדלג' – ״שימוש בווידאו לשיפור יכולות תעסוקה בקרב מבוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ברמה בינונית עד בינונית-נמוכה שגרים במעון פנימייה״ בהנחיית ד"ר שרית שפירו.

ד׳׳ר שירי לביא הובילה את מפגש החטיבה הבינלאומית לפסיכולוגיה חיובית בחינוך

ד"ר שירי לביא, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוךשירי לביא בפגישה עם שותפים, הובילה (בשיתוף עם קולגות מדנמרק ומפינלנד) את מפגש החטיבה הבינלאומית לפסיכולוגיה חיובית בחינוך, שהתקיים באיסלנד.

המפגש עסק בהיבטים שונים של positive schools ברחבי העולם, ברמת פדגוגיה, מורים, קהילה, וארגון.

טקס הענקת תעודות מ׳׳א בחוג למדעי הלמידה וההוראה

מתוך דברים שנשאה מוריה ברגמן, בשם הבוגרים והבוגרות של החוג למדעי הלמידה וההוראה בטקס הענקת תעודות מ"א:נעמה

קונפוציוס תיאר שלוש דרכים בהן האדם רוכש חכמה: דרך החיקוי, שהיא הדרך הקלה ביותר; דרך הניסיון, שהיא הדרך המרה ביותר; ואילו הדרך האצילה ביותר – היא על ידי מבט פנימה. זאת היא הדרך, שבה אוניברסיטת חיפה הוליכה אותנו.

בזכות סגל מרשים של טובי המרצים והמרצות, זכינו למבט פנימה משמעותי על מהות ההוראה והלמידה, על מהות המקצוע, שאנו עוסקים בו ביום יום. השיעורים שלמדנו, עוררו בנו סקרנות, יצירתיות, מחלוקות, ספקות, דיונים ומחשבות. בלימודים יצרנו חברויות חדשות, נחשפנו לחוויות חדשות, וזכינו בכלים אמיתיים-פרקטיים, שאותם אנו מיישמים בעבודתנו. מרווה קולינס – מורה אפרו-אמריקנית שהיתה לאגדה מהלכת – אמרה, שתמצית ההוראה היא להפוך את הלמידה למדבקת – לגרום לרעיון אחד להצית אחר. ואני חושבת שכולנו "נדבקנו" בלמידה. היה יפה לראות איך השיעורים השונים קשורים בסופו של דבר זה לזה ואיך קיבלנו מיומנויות בשיעור אחד והשתמשנו בהן בשיעור אחר, ואחר כך גם בעבודתנו כמורים, גננות ואנשי חינוך בכלל.

אני רוצה להודות לכם צוות המרצים והמרצות, שדחפתם כל אחד ואחת הכי רחוק שהוא יכול ואז עוד קצת. לימדתם אותנו לראות את הדברים אחרת ולחשוב שונה. לא ויתרתם, דרשתם, תמכתם, הקשבתם. ראיתם בכל אחד מאיתנו את מלוא יכולותיו והובלתם אותנו למימושן.

קבלת התואר היא נקודת ציון חשובה ומרגשת, אבל הדרך שעשינו היא המהות של הלימודים והיא שהוסיפה עוד נדבך לאישיותנו ולתפקידנו כאנשי חינוך. אנו נמצאים בתקופה סוערת, שבה החינוך עולה לכותרות ודורש עיון במהותו, בחשיבותו, בכלים ובערכים שאנו מנחילים לילדים. אני גאה במיוחד להיות מורה ומחנכת עכשיו, וזכיתי להכיר אנשי חינוך משכמם ומעלה, שלמדו איתי פה, ולמדתי מהם רבות. ואני אומרת בלב שלם שיש לנו במדינה אנשי חינוך טובים, ושזו גאווה להיות מורה.

אני מאחלת לנו שנדע לפעול ולחיות לפי הכלים והערכים, שרכשנו כאן באוניברסיטה, שכן "כשאנחנו מביעים תודה, לעולם אסור לנו לשכוח, שההערכה הגבוהה ביותר היא לא להשמיע מילים, אלא לחיות על פיהן (ג'ון קנדי).