חדשות הפקולטה לחינוך

סגן יו׳׳ר הפרלמנט הבווארי: נמשיך לתמוך בפרויקט בראשות ד׳׳ר קיזל

מר קארל פרלר, סגן יו"ר הפרלמנטתמונה מהמפגש של מדינת בוואריה בגרמניה (מימין בתמונה) הגיע באחרונה לפגוש את ראש המגמה לפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך בחוג ללמידה, הוראה והדרכה, ד"ר אריה קיזל (משמאל) ולדון יחד ברעיונות להרחבת תכנית "טקסטים מתוקשרים" שקיזל מנהל בשנים האחרונות בגרמניה וישראל ושמטרתו הרחבת הכלים הדיאלוגים ביחידות הוראה בשתי המדינות. מר פרלר אמר כי התוכנית היא חשובה להמשך שיתוף הפעולה בין מורים בשתי המדינות וכי ממשלת בוואריה תתמוך בה גם בשנים הקרובות. המשך הדיונים יתקיימו בגרמניה בספטמבר הקרוב לשם מוזמן קיזל לכתיבת המשך התכנית שכבר תוקצבה על ידי ממשלת בוואריה. התכנית מתקיימת זו השנה השלישית בשיתוף קרן הנס זיידל.

ד״ר שרונה ט.לוי התמנתה לסגנית עורכת של כתב העת Journal of the Learning Sciences

הפקולטה לחינוך מברכת את ד"ר שרונה ט.לוי, מהחוגים למידה, הוראה והדרכה והחוג לייעוץ והתפתחות האדם, לרגל מינוייה לסגנית עורכת של כתב העת Journal of the Learning Sciences.

ברכות לד״ר תמר אלמוג לרגל צאת ספרה Generation Y – Generation Snowflake?


כריכת הספרהפקולטה לחינוך מברכת את ד"ר תמר אלמוג, מהחוג ללמידה, הוראה והדרכה, לרגל צאת ספרה החדש: ״Generation Y – Generation Snowflake?״, אשר נכתב ביחד עם פרופ' עוז אלמוג
ספר זה הוא גרסה אנגלית של רב המכר בעברית: דור ה-Y כאילו אין מחר.

קישור לאתר ההוצאה לאור (בחלון חדש)

 Generation Y (Millennials), born in the 1980s and 1990s, came of age during a period of unprecedented accelerated economic growth. These young secular women and men were shaped by a society that was fast becoming more self-critical and cynical, conflictual, entrepreneurial, consumer and media-oriented, individualistic and globalized. This is a generation characterized by its pervasive permissiveness, sociability, sense of humour, openness and easygoing outlook on life. They live in ‘urban tribes’ and are slow to assume responsibility. They are the self-centred children of the digital age, raised as princes and princesses, shielded by their teachers and parents' words of praise and affirmation. They were promised they would be able to realize their dreams if only they so desired. They are in no rush to spread their wings because they see the world around them as increasingly exploitative and unstable and also they wish to have room for flexibility. They flock to purchase degrees whose job-market value and intellectual worth are declining. Their lives are replete with trauma growing up in the shadow of missiles and terror attacks and because the media exposes them to daily disasters and tragedies around the world. They are anxiety-ridden and confused. They have difficulty coping with stress and they are slaves to the infinite information and constant stimuli that flows from all directions. Generation Y is different to previous generations in almost every way: work, study, media consumption, leisure and entertainment habits, raising their children and more. What is the cultural DNA of today's youth? Why did this generation emerge and how is it influencing the West? Based on extensive research this book provides answers to these key questions. Although it concentrates on Israeli society, most of the generational traits and their sociological interpretations are applicable all over the western world.

תלמידות ותלמידי המגמה לטכנולוגיות בחינוך, אשר זכו במלגת סילבר לשנת תשע"ט

אנחנו שמחים לבשר על תלמידות ותלמידי המגמה לטכנולוגיות בחינוך, אשר זכו במלגת סילבר לשנת תשע"ט:

 
ליאור אלגדהקשר בין יכולת של מוטוריקה גסה הבאה לידי ביטוי בסביבת למידה של משחק וירטואלי, ובין יכולת של מוטוריקה עדינה ויכולת קשב של ילדים עם התפתחות טיפוסית
אסנת אטיאסחיזוק החינוך המדעי באמצעות מדע אזרחי :בנייה של שותפויות הדדיות בין בתי ספר למדענים
עקיבא ברגרהבניית סמכות דתית באינטרנט: למידה דתית אפיסטמית בקרב הקהילה הדתית לאומית בישראל
אוהד דוידוב
הערכה אפיסטמית של טיעונים בלתי-פורמאליים מקוונים: השוואה בין מומחי דיבייט אקדמי לבין טירונים בהשכלה גבוהה ובבית ספר תיכון
דנה טל סבירלמפות את המיזוג: התרומה של מיפוי כפיגום למיזוג מקורות מידע מרובים
חן יערילקיחת אחריות בתהליכי בניית ידע: תיווך הדדי בין מרחב לבין פיתוח רעיונות
רובא פאהוםפיתוח יכולות מרחביות דרך בניית התנהגות רובוט בקרב ילדי גן
אלין פריחשיבה עם מידול סטטיסטי בלתי פורמלי בקרב תלמידי חטיבת ביניים במסגרת פרויקט מדע אזרחי
חנה פרידמןהתפתחות ידע אינטואיטיבי ומושגי אודות הקשר הכימי מתוך פעילות בסביבת למידה מעוגנת-גוף
 
 

רחל ואליעזר סילבר ז"ל ראו בהוראה ובחינוך אמצעי להשגה של עצמאות כלכלית ורוחנית, הן ברמה האישית והן ברמת הכלל, ופעלו לשם כך במהלך חייהם. קרן ההנצחה אשר הוקמה בשנת 2014 מתוך עזבונם, שמה לה למטרה לבטא את רוחם זו. לאור הישגיה האקדמיים יוצאי הדופן של המגמה לטכנולוגיות בחינוך, הישגים שבזכותם נבחרה על ידי משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה להוביל את מרכז המצוינות הישראלי (LINKS I-CORE) לחקר למידה בחברת המידע, בחרה בה קרן ההנצחה לשם מתן מלגות הצטיינות לתלמידי מחקר (תואר שני, שלישי ובתר-דוקטורט) זו השנה החמישית.

טקס הענקת המלגות יתקיים ביום רביעי, 12.6.2019 במסגרת היום הפתוח של המגמה לטכנולוגיות בחינוך (בחלון חדש) . הזוכות והזוכים ישתפו את הקהל בעבודות המחקר שלהם.

הגב׳ רוית אברם זכתה בפרס הדיקן ללימודים מתקדמים

הפקולטה לחינוך והחוג לחינוך מיוחד מברכים את הגב׳ רוית אברם על הזכייה בפרס הדיקן ללימודים מתקדמים, ואת המנחה שלה ד"ר בת שבע חדד-מנצור.

פרס יוקרתי זה הוענק לרוית על ידי וועדה מקצועית מטעם האוניברסיטה על כתיבת עבודת גמר מחקרית (תזה) מצטיינת בהנחייתה של ד"ר בת שבע חדד-מנצור.

נושא העבודה: "ארגון תפיסה ויזואלית בקרב אנשים עם ASD" .

רוית יקרה, אנחנו רואים בך דוגמה לכל תלמיד/ה לתואר שני בפקולטה לחינוך ובחוג לחינוך מיוחד, שרואה את ייעודו/ה בקידום הידע האנושי בדרך של מחקר מקורי ושיטתי. סטודנטים כמוך הם ההבטחה שהעולם שבתוכו אנחנו חיים יהפוך בהדרגתיות לעולם מובן יותר ובכך לעולם מותאם יותר לכל מי שחיי בו. סטודנטים כמוך הם גם דור העתיד של האקדמיה, דור שביום מן הימים ינחה את הדור הבא אחריו להישגים ראויים. ובדרך לשם אין לנו אלא לאחל לך שהצמא לדעת, שהניע אותך עד כה, ימשיך להניע אותך לעבר עתיד כדאי ומוצלח.

מברכים אותך בשם הפקולטה ובשם החוג לחינוך מיוחד,

פרופ' חנן אלכסנדר, דיקן הפקולטה

פרופ' פול מילר, ראש החוג לחינוך מיוחד

ד׳׳ר אדר בן-אליהו הרצתה במרכז הלאומי לחקר וידע מצבי אסון

ד׳׳ר אדר בן-אליהו מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם הוזמנה להרצות במרכז הלאומי לחקר וידע מצבי אסון. ניתן לצפות בהרצאתה "ילדים בחירום" בקישור זה (בחלון חדש)

ההרצאה מתחברת לנושא חשוב העוסק בילדים במצב חירום של מלחמה/טרור וגם נוגעת בנושא של ילדים בשגרת חירום. הנושא קשור לקונסורציום של נוער/ילדים בשגרת חירום אותו הקימה ד"ר בן-אליהו כחלק מהיותה חברה במרכז הלאומי לחקר וידע מצבי אסון.

אירוע ההשקה החגיגי לספרה החדש של פרופ׳ יעל קלי

ביום רביעי 22.05.2019 נערכה השקה חגיגית לספרה החדש של פרופ׳ יעל קלי, מהחוג ללמידה, הוראה והדרכה Learning In a Networked Society: Spontaneous and Designed Technology Enhanced Learning Communities

ספר זה, בעריכת פרופ' יעל קלי, פרופ' אילת ברעם-צברי (הטכניון) ופרופ' עמית שכטר (אוניברסיטת בן גוריון), מציג את חלק מפירות המחקר של מרכז המצוינות LINKS בשש השנים האחרונות. פרופ' חנן אלכסנדר בירך את חברי המרכז לכבוד צאת הספר ואנשי רשות המחקר הצטרפו להרמת הכוסית לכבוד האירוע. ההשקה נערכה במסגרת סמינר המגמה לטכנולוגיות בחינוך במרחב הלמידה העתידי (ה-FLS ), בו הוצגו פוסטרים דיגיטליים של שבעה פרקים מתוך 13 פרקי הספר, והודגמו דרכי ההוראה והלמידה הייחודיות שפותחו במרכז. פרופ' קלי הציגה מסגרת רעיונית המתארת חמישה גלים של התפתחות תפיסת החברה לגבי המושגים של ידע ולמידה, המתכתבים עם התפתחויות טכנולוגיות בתחום המידע והתקשורת. מחקרי המרכז מייצגים בעיקר את הגל החמישי – למידה אאודאומינית בה הצמיחה האישית נמצאת בדיאלוג עם צמיחת החברה. את האירוע חתם ביקור של אורחי הכנס של מדעי הרוח הדיגיטליים שבאו להתרשם מהעשייה במרכז LINKS.

לצפייה בתמונות מהאירוע לחץ כאן (בחלון חדש)

לדף הספר באתר Springer (בחלון חדש)

לקריאת Front matter של הספר (בחלון חדש)
     

סדנא מוצלחת על חקר התודעה בהנחיית ד׳׳ר אביבה ברקוביץ-אוחנה

ד׳׳ר אביבה ברקוביץ-אוחנה קיימה סדנא על חקר התודעה: פרספקטיבות שונות שנועדו לגשר בין תפיסות נוירוביולוגיות, פילוסופיות ובודהיסטיות, תוך כדי תרגולי מדיטציה קצרים למשתתפים, במטרה לייצב את תחום חקר המדיטציה בתוך השיח הרחב של חקר התודעה, ולהביא לשיח את החשיבות של התפתחות פוסט-קונבנציונלית של התודעה. הסדנא קשורה למחקר הבסיסי שד"ר ברקוביץ-אוחנה עורכת, שנותן את הבסיס התיאורטי למחקרי התערבות ולשיח על השפעות תרגול מדיטציה על התפתחות האדם בכלל, ובחינוך בפרט.
הסדנא היתה מוצלחת ביותר, וכבר מתוכננת סדנת המשך.

ד׳׳ר אימן אגבאריה הוזמן לאוניברסיטת אוקספורד להשתתף בתכנית העמיתים

ברכות חמות לד׳׳ר אימן אגבאריה אשר הוזמן לאוניברסיטת אוקספורד להשתתף בתכנית העמיתים: Israel and Ione Massada Fellowships Programme.

בנוסף ד׳׳ר אגבאריה הוזמן להרצאות Keynote  בשני כנסים בינלאומיים.

הראשון בהולנד באוניברסיטת Groningen:

International Conference Religious Heritage in a Diverse Europe, New Directions in Practice, Policy & Scholarship

והשני בישראל במכללת לוינסקי:

CULTURAL DIVERSITY IN MUSIC EDUCATION INTERNATIONAL CONFERENCE 2019 – CDIME XIV

כמו כן, ד"ר אגבאריה הוזמן לקחת חלק בפסטיבל מטולה לשירה בישראל.

יישר כוח והמשך עשייה ברוכה!

פרופ׳ דני בן-צבי ושותפיו זכו במענק מקרן Minerva Stiftung הגרמנית

הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ דני בן-צבי ושותפיו על זכייתם במענק מקרן Minerva Stiftung הגרמנית להקמת 'בית-ספר מינרווה' גרמני-ישראלי (German-Israeli Minerva School) על הנושא:

“Future Data Pedagogies and Digital Tools to Nurture Citizens’ Reasoning with Models and Modeling in the Big Data Era“

בתי ספר מינרווה נועדו להפגיש מדענים ישראלים וגרמנים צעירים באמצעות כנסים וסדנאות. בתי הספר מכוונים במיוחד לתלמידי דוקטורט ופוסט דוקטורט ומיועדים לאפשר בניית קשרים ראשוניים, חילופי מידע מדעיים וכן הידברות עם מבחר מדענים בכירים. כספי המענק הינם למעשה הון התחלתי כדי ליצור שיתופי פעולה מדעיים חדשים. זאת היא הפעם הראשונה שבה מוקם בית ספר מינרווה בתחום החינוך, מאז הוקמו בתי ספר מינרווה בשנת 1997 (מדי שנה מוקם בית ספר אחד על ידי הקרן).

בית הספר הנ"ל יערך בישראל בספטמבר 2020, ויאפשר שיח בין-תחומי בנוגע לפוטנציאל הפדגוגי של מידול נתונים בעידן המידע. הוא יחתור לאפיין את הצרכים של הלומדים של היום ואזרחי המחר וליצור קהילה חוצת תחומי דעת, שתבחן את תפקידם של כלים דיגיטליים קיימים, במטרה לאתר צרכים פדגוגיים שאינם מקבלים מענה, ולנסח תובנות בנוגע לטכנולוגיות המחר הנדרשות לאזרח בעידן המידע.

הזוכים במענק הם: פרופ' דני בן-צבי, ד"ר קרן ארידור (דוקטורנטית של דני לשעבר), מיכל דביר (דוקטורנטית של דני בהווה) ועמיתיהם בגרמניה: Dr. Daniel Frischemeier and Dr. Susanne Podworny  מאוניברסיטת Paderborn בגרמניה.

 שאו ברכה ובהצלחה!

ד׳׳ר לילך אשולין ופרופ' הדס ויסמן זכו בפרס מאמר מצטיין

פרס מאמר מצטיין בכתב העת The Journal of Holocaust Research הוענק לד"ר לילך אשולין ופרופ' הדס ויסמן, החוג לייעוץ והתפתחות האדם, בנושא:

Voices of Adult Offspring of Righteous Among the Nations: Wartime Experiences During the Holocaust

קולותיהם של ילדיהם הבוגרים של חסידי אומות העולם: חוויותיהם מזמן המלחמה והשואה

ד"ר לילך אשולין סיימה את הדוקוטורט בחוג לייעוץ והתפתחות האדם, הפקולטה לחינוך.

לקריאת המאמר המלא לחץ כאן (בחלון חדש)

יום העיון השנתי של המגמה לחקר החינוך האלטרנטיבי 2019

ביום רביעי ה-1.5.19, התקיים יום העיון השנתי המגמה לחקר החינוך האלטרנטיבי בחוג ללמידה, הוראה והדרכה. יום העיון התמקד בנושא החינוך הפרוגרסיבי, תוך שילוב למידה סדנאים בסיור חוייתי. יום העיון התקיים בתיכון החברתי בקריית אתא. לאחר דברי פתיחה ומדיטציה קצרה עם מארגנת יום העיון, ד"ר אביבה ברקוביץ'-אוחנה ראש המגמה לחקר החינוך האלטרנטיבי, יום העיון נפתח בשיחה עם מנהלת בית הספר, קרן ברנס. קרן לוקחת חלק בהתנסות של הקמת בי"ס אלטרנטיבי פורמלי ברוח בלתי פורמלית "יצירתית"ברוח משנתו הדו-שיחית של מרטין בובר, כחלק מרשת דרור בתי חינוך השייכת לתנועת דרור ישראל בה קרן חברה. היום המשיך בסיור מודרך בביה"ס בקבוצות קטנות עם המתחנכים בני הנוער, והמשיך לשיחה עם המנהלת, היועצת ומורים נוספים בביה"ס. בהמשך היום התקיימה סדנא עם אסף סטי אל-בר בנושא "הקפה והנכחה: מהתנסות חווייתית להמשגה". לבסוף הסטודנטיות של שנה ב, חולוד שנבור ורותם לוינסון ספרים, הנחו דיון שהתמקד בניתוח ביקורתי של טקסטים פילוסופיים לאור ההתנסות בביה"ס. יום העיון הסתיים ברב שיח בהשתתפות הסטודנטים וחברי דרור ישראל על חשיבות החוויה הדיאלוגית בשדה החינוכי.

לצפייה בתמונות מיום העיון לחצו כאן (בחלון חדש)