חדשות הפקולטה לחינוך
ד׳׳ר אימן אגבאריה התראיין לעיתון ׳׳הארץ׳׳ לרגל צאת ספרו ׳׳חובות אבודים׳׳
ד״ר אימן אגבאריה, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, בראיון נרחב לעיתון ״הארץ״ לרגל צאת ספרו ״חובות אבודים״.
ספר חדש לפרופ׳ אדיר כהן: ״לחבר חלומות ומציאות יחדיו, על החיים הטובים״
הפקולטה לחינוך מברת את פרופ׳ אדיר כהן לרגל צאת ספרו החדש: ״לחבר חלומות ומציאות יחדיו, על החיים הטובים״.
מקום חשוב נודע לתפיסת החיים הטובים, השמחה, היופי, האופטימיות, התקווה, הן בעצבנו את חיינו, הן בהתמודדותנו עם קשייים ומצוקות, הן באיזוננו הנפשי, הן בהעשרת חויותינו ומעורבותנו בחיים, הן בעבודתנו על עצמנו ובתרגמנו חלומתינו למציאות.
בפרקים השונים של הספר אבחן את ההיבטים הפילוסופיים, הפסיכולוגיים, החווייתיים והיצירתיים של תחומים אלה; אציע כלים טיפוליים למצוא את השלווה בתוכנו ולגלות את ההנאה ולא לפחד לגעת בה, לחוות את השמחה ולהגשים חלומות.
מכאן הספר אינו רק הגותי-תיאורטי, אלא שואף להיות מיתרגם למציאות; להציע תבחינים ושאלונים; ציור מפות חיים; כלים מעשיים ודרכי הפעלתם; בחינות שיטתיות ודרכים לפירושן; הדגמות מהחיים והספרות, שיתוף בלמידתנו את עצמנו ובבחירתנו דרכים לחתירתנו אל החיים הטובים.
המחבר פרופ. אדיר כהן, פרופ. לחינוך ולביבליותרפיה באוניברסיטת חיפה, שימש ראש החוג לחינוך במיכללת עמק יזרעאל, עמד בראש בית-הספר לחינוך, בראש החוג לחינוך ובראש לימודי התרפיות בעזרת יצירה והבעה באוניברסיטת חיפה. מייסד לימודי הביבליותרפיה והתרפיה הפילוסופית וממטפחיהם בישראל ובעולם. הוא מחברם של ספרים רבים בביבליותרפיה, פילוסופיה של החינוך, ספרות וספרות ילדים. עורכם של כתבי-עת בתחומים הללו וחתן פרסים רבים, ישראליים ובין לאומיים.
הפעילות המוחית שמנבאת מה תזכרו
פעילות מוגברת ברשת מוחית הקשורה לקשב ושליטה קוגניטיבית כמה שניות לפני שמתרחש ארוע תקבע האם נזכור אותו או לא. כך עולה ממחקר בינלאומי חדש שנערך באוניברסיטת חיפה ביחד עם מכון ויצמן, ואוניברסיטאות קיימברידג', קולומביה וציריך. את המחקר הובילה ד״ר נוגה כהן, מהחוג לחינוך מיוחד, והוא פורסם בכתב העת cerebral cortex.
לאתר המעבדה של ד״ר נגה כהן (בחלון חדש)
ד״ר שי אולשר זכה במענק יוקרתי מקרן טראמפ
הפקולטה לחינוך מברכת את ד"ר שי אולשר, מהחוג לחינוך מתמטי, לרגל זכייתו במענק היוקרתי מקרן טראמפ למשך 5 שנים עבור מחקר על פיתוח ויישום של משימות הנמקה מתמטית לטיפוח חשיבה ברמה גבוהה.
שי, מאחלים לך הצלחה רבה, ועבודה מהנה עם תובנות מרתקות וחשובות.
יישר כוח!
ספר חדש לד״ר דנה אמיר
ברכות חמות לד"ר דנה אמיר, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, לרגל צאת ספרה: "קדיש על חשיכה ועל אור" בהוצאת אפיק.
יישר כוח והמשך עשייה ברוכה!
לצפיה בדף הספר באתר מגדלור לחץ כאן (בחלון חדש)
הדוקטורנטית רזאן סילאווי זכתה במלגת הצטיינות של ות"ת לסטודנטים מצטיינים מבני המיעוטים
הפקולטה לחינוך מברכת את גב׳ רזאן סילאווי, דוקטורנטית בהנחייתה של ד״ר ענת פריאור, מהחוג ללקויות למידה (בשיתוף עם ד"ר תמר דגני מהחוג להפרעות בתקשורת) לרגל זכייתה במלגת הצטיינות של ות"ת לסטודנטים מצטיינים מבני המיעוטים. זוהי מלגה תחרותית ויוקרתית ביותר (רק 14 זוכים בה בכל שנה).
ספר שירים חדש לד׳׳ר אימן אגבאריה: ׳׳חובות אבודים׳׳
הפקולטה לחינוך מברכת את ד״ר אימן אגבאריה, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, לרגל צאת ספרו ״חובות אבודים״.
שירתו של אימן כאמל אגבאריה, משקפת בספרו חובות אבודים קול אישי, המצייר עולם שפועל לפי חוקים פנימיים משלו, ומתמיד לשלב בין ריאליזם ופנטזיה. השירים בספר זה נובעים מהמציאות היומיומית של החיים בחברה הערבית בישראל, וגולשים למרחבים תרבותיים רחבים יותר ואוניברסאליים בהרבה.
אין זו שירת מחאה, הוודאות הבולטת בשירים היא היות האדם אדם, שאינו ממיר תרבות בתרבות, אלא מכיל את המציאות על מגוון פניה וניגודיה.
דווקא מתוך הקונפליקט, בוחר אימן ליצור שילוב של קשב אינטימי בין האדם לבין עצמו ובין האדם וסביבתו.
זוהי שירה נקייה מהתייפייפות לשונית וחודרת ללב דווקא מתוך פשטות האמירה, ההומור העצמי, והחיבור למקורות.
ד׳׳ר אריה קיזל נבחר לכהונה נוספת כנשיא האגודה הבינלאומית לפילוסופיה עם ילדים
ברכות לד"ר אריה קיזל ראש המגמה לפיתוח מערכות חינוך בחוג ללמידה, הוראה והדרכה על בחירתו לכהונה נוספת כנשיא האגודה הבינלאומית לפילוסופיה עם ילדים ICPIC.
ד"ר קיזל מכהן כנשיא האגודה מאז 2017 ובבחירות שהתקיימו השבוע בחרו בו שוב חברי האגודה מכל רחבי העולם לכהונה שנייה עד 2021.
סיגל רותם, דוקטורנטית בחוג לחינוך מתמטי, זכתה במלגת עזריאלי
ברכות חמות לסיגל רותם, דוקטורנטית בחוג לחינוך מתמטי, בהנחייתן של פרופ' רוזה לייקין וד"ר מיכל איילון, לרגל זכייתה במלגת עזריאלי.
מחקרה של ד״ר לטם פרי-חזן בנושא שיטת המימון לחינוך דתי בישראל צוטט בהרחבה ב׳כלכליסט׳
ד"ר לטם פרי-חזן, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, פרסמה לאחרונה מחקר המשווה את שיטת המימון לחינוך דתי בישראל לזו הנהוגה בשלושה ריכוזים חרדיים גדולים אחרים: ארצות הברית, אנגליה ובלגיה. כאמור, בארצות הברית הדרך להגביל חינוך ללא ליבה היא בכך שאין כמעט מימון לחינוך פרטי. בחלק מהמדינות בארצות הברית נהוג לדרוש כתנאי לרישיון לבית הספר פיקוח על תוכני הלימוד ויש דרישות ליבה, למרות שאין מימון. החוק במדינת ניו יורק, שבה הריכוז החרדי הגדול ביותר, קובע כי על תוכנית הלימודים בבתי הספר הפרטיים להיות דומה באופן מהותי לתוכנית הלימודים המחייבת.
מחקר זה צוטט בהרחבה בכתבה באתר ׳כלכליסט׳.
קישור לכתבה ב׳כלכליסט׳ (בחלון חדש)
ד׳׳ר מיה בניש-וייסמן זכתה במענק מחקר BSF
הפקולטה לחינוך מברכת את ד׳׳ר מיה בניש-וייסמן, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, לרגל זכייתה במענק מחקר BSF, בשותפות עם פרופסור סט שוורץ מביה׳׳ס לרפואה באוניברסיטת מיאמי.
שם ההצעה הזוכה הוא:
Mom, that`s not how things work here: Parent-youth acculturation discrepancies and their effects on family functioning and adjustment among immigrant families in the US and Israel
מאחלים לכם עבודה פורייה, מהנה ותובנות מרתקות וחשובות.
יישר כוח!