חדשות הפקולטה לחינוך
צריך להפסיק עם הישיבה בבתים מול המסכים
גני הילדים חזרו לפעול השבוע ובשלב זה עדין לא יודע מתי יחזרו ללימודים תלמידי בתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים והתיכונים. פרופ' אריה קיזל מהחוג ללמידה, הוראה והדרכה התראיין בנושא לעיתון "ידיעות אחרונות" והציע בין היתר להיפרד מהמושג "קפסולה" כדי לאפשר לכל מחנך.ת להפוך ל'מנהיג.ת הקהילה החינוכית'.
ד׳׳ר לטם פרי-חזן השתתפה בדיון ועדת החינוך של הכנסת
ד"ר לטם פרי-חזן מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך השתתפה בדיון ועדת החינוך של הכנסת ביום 19.10.2010 בנושא "התמודדות ואתגרים עם ההגבלות במוסדות החינוך החרדיים" והציגה את מחקרה בנושא ציות בתי ספר חרדיים לצווי הקורונה. המחקר, שנערך בשיתוף ד"ר נטע ברק-קורן מהאוניברסיטה העברית, התבסס על נתונים שנאספו בגל הראשון של הקורונה ובחן תפיסות של מנהלי בתי ספר חרדיים לבנים לגבי יחסי הגומלין בין משפט, מדע ונורמות דתיות. מסקנות המחקר סוקרו גם בתחילת החודש וגם השבוע בעיתון הארץ נוכח הדיווחים הרבים על בתי ספר חרדיים שנפתחו בניגוד להנחיות.
בוגרת הפקולטה לחינוך התקבלה לעבוד בסמינר הקיבוצים בתפקיד ניהולי-אקדמי של הקמת מרכז חדשנות וכחברת סגל בתכנית טכנולוגיות לחינוך לתואר שני
ברכות לד"ר עינת גיל, בוגרת הפקולטה לחינוך, שהתקבלה לעבוד בסמינר הקיבוצים בתפקיד ניהולי-אקדמי של הקמת מרכז חדשנות וכחברת סגל בתכנית טכנולוגיות לחינוך לתואר שני. ד"ר גיל תעמוד בראש פרויקט פיתוח מרחבי חדשנות פדגוגית בסמינר הקיבוצים. לפני כן היתה ראש היחידה לחדשנות במכללת לוינסקי לחינוך. עינת השלימה את עבודת הדוקטורט שלה בשנת 2014 בחוג לחינוך מתמטי בהנחיית פרופ' דני בן-צבי. ברכות הצלחה לך, עינת, אנו גאים בך!
פרופ' קיזל נבחר לוועדה המדעית בקתדרת אונסק"ו לפילוסופיה עם ילדים
ברכות לפרופ' אריה קיזל מהחוג ללמידה, הוראה והדרכה על מינויו לחבר הוועדה המדעית העליונה של קתדרת אונסק"ו לפילוסופיה עם ילדים תחת הכותרת Philosophy Practices with Children: An Educational Base for Intercultural Dialogue and Social Transformation.
פרופ' קיזל נבחר לתפקיד יחד עם שורת מומחים בתחום פילוסופיה של החינוך ופילוסופיה עם ילדים מרחבי העולם. וועדה זו מלווה את הקתדרה בפעילויות שלה ברחבי העולם להטמעת דיאלוג בין תרבותי ושינוי חברתי באמצעות קהילות חקירה פילוסופיות של ילדים ומתבגרים וכן באמצעות פעילויות בעולם המתפתח.
פרופ' קיזל משמש מאז 2017 נשיא ICPIC האגודה הבינלאומית לפילוסופיה עם ילדים.
׳׳אנחנו מגדלים פה ילדים ללא מיומנויות חברתיות׳׳
ד׳׳ר אדר בן אליהו, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, צוטטה בכתבה באתר דבר לגבי המחלוקת על הפעלת מערכת החינוך ומתווה החזרה לשיגרה.
דיווח על מחקרה של ד׳׳ר לטם פרי-חזן בעיתון ׳׳הארץ׳׳
כתבה שפורסמה בעיתון "הארץ" דיווחה על מחקרה של ד"ר לטם פרי-חזן שבחן את ציות בתי הספר החרדיים לצווי הסגירה בגל הראשון של הקורונה. המחקר, שנערך בשיתוף עם ד"ר נטע ברק-קורן מהאוניברסיטה העברית, מראה כי המדינה לא אכפה את צווי הסגירה. המסקנה המרכזית שעלתה מהמחקר היא כי תהליך הסוציאליזציה המשפטית הוא דו־כיווני: המנהיגים הפוליטיים של החברה החרדית לימדו – שוב – את המדינה כי החרדים אינם כפופים לנורמות החלות על כלל האזרחים, ואילו המדינה לימדה את החרדים כי היא מוכנה לכופף עבורם את החוקים, אפילו כשמדובר בהגנה על חיי אדם. מהראיונות עם המנהלים שצייתו לצווי הסגירה עלו תפיסות מורכבות באשר למערכות היחסים בין משפט, מדע ודת ורבים מהם הביעו ביקורת על הרבנים.
את הכתבה ניתן לקרוא באתר עיתון "הארץ" וכן בקובץ המצ"ב.
לזכרו של פרופ' פול מילר מהחוג לחינוך מיוחד
פרופ' פול מילר, מהחוג לחינוך מיוחד, היה חוקר יצירתי, איכותי ואמיץ. עבודתו המוקפדת והיסודית נקטה עמדה מקורית בהתפתחות האוריינות אצל כבדי שמיעה. פול היה לא רק חוקר של שפה וקריאה בקרב כבדי השמיעה, אלא גם יוצר של דרכי התערבות בקהילה.
תרומתו לחקר כבדות שמיעה עד חרשות משמעותית ביותר ואף תרמה לקידום אוכלוסייה זאת במובנים רבים.
פול כיהן כראש החוג לחינוך מיוחד בין השנים 2013-2019 ופעילותו רבת השנים בחוג הייתה מבורכת.
יהי זכרו ברוך
לקריאת הכתבה על מותו של פרופ׳ פול מילר מאתר כלבו (בחלון חדש)
חברים מהפקולטה זוכרים את פול (לחץ כאן לקריאת כל דברי התנחומים והזכרונות)
חינוך בעידן של ׳׳פוסט-אמת׳׳
ברכות לד׳׳ר שרית ברזלי (המגמה לטכנולוגיות בחינוך, החוג ללמידה, הוראה והדרכה), שערכה ביחד עם קלרק צ'ין (Rutgers University, USA) גיליון מיוחד של כתב העת היוקרתי Educational Psychologist בנושא חינוך בעידן של "פוסט-אמת". מטרת הגיליון היא להציע גישות חינוכיות מגוונות להתמודדות עם אתגרי העידן הזה, בדגש של סוגיות מדעיות וסוציו-מדעיות.
המאמרים בגיליון מתמודדים עם בעיות שונות כגון הפצה של מידע כוזב, הכחשה של המדע, "תאי הד", התנגשויות בין גישות אפיסטמולוגיות, ועוד. במאמר המבוא, העורכים סוקרים ומנתחים את התגובה החינוכית לבעיות "פוסט-אמת" כפי שהיא משתקפת במאמרי הגיליון ובספרות החינוכית בשנים האחרונות.
כל המאמרים זמינים להורדה חופשית עד ה-25 בספטמבר.
פרופ׳ אריה קיזל התראיין בתוכניתו של דודו ארז ב״כאן תרבות״
פרופ' אריה קיזל, ראש ההתמחות לתואר שני בפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך בחוג ללמידה הוראה והדרכה התראיין בתכניתו של דודו ארז ב"כאן תרבות (בחלון חדש)" ביום שלישי 1/9/2020 לרגל פתיחת שנת הלימודים. הוא שוחח על ההבדל בין מה שמכונה "העברת חומר והערכים" ל"למידה שמכוונת לרכישת מיומנויות". כמו כן, על האפשרויות הגלומות הלמידה מחוץ לכותלי בית הספר.
תחילת דבריו של פרופ׳ קיזל החל מהדקה 01:02:00
ד׳׳ר שירי לביא התראיינה בתקשורת בנושא פתיחת שנת הלימודים בעולם בצל משבר הקורונה
לקראת פתיחת שנת הלימודים, ד"ר שירי לביא מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך (המגמה לניהול מערכות חינוך) התראיינה במספר כלי תקשורת:
כאן להאזנה לראיון (בחלון חדש) בתכנית הבוקר של קלמן ליברמן ברשת ב', בנושא פתיחת שנת הלימודים בעולם בצל משבר הקורונה. על הפתרונות, המשמעויות, השונות – והדמיון בין מדינות.
לחץ כאן לצפיה בראיון ב-Ynet (בחלון חדש) בנושא החזרה ללימודים בעולם – בדגש על דנמרק, אוסטרליה וארה"ב.
התמחות חדשה בפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך
ההתמחות מיועדת למעוניינים/ות להעשיר את הידע האקדמי והפרקטי שלהם בתחומי החינוך בהקשרים ארגוניים ופדגוגיים, לאנשי חינוך (מורים, מרכזים, מפקחים), לבוגרי תואר ראשון שאינם מתחום החינוך המבקשים להרחיב את מגוון לימודיהם בתחום החינוך.
ההתמחות שמה במרכז עיסוקיה את התוכן הפדגוגי של מערכות החינוך ואת האפשרות להעשירו ולפתחו בהתאמה לצרכי הזמן והמקום. לפיכך הלימודים בה יתרכזו בתוכן עדכני מהעולם החינוכי בארץ ובעולם שעוסק בתוכן הפדגוגי של מערכות חינוך בהיבט ישראלי ובהיבט בינלאומי.