חדשות החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך
השקת ספרה של ד׳׳ר נאוה בר
יותר ממאה אנשי חינוך: מנהלי בתי ספר, מנהלי מרכזי תמיכה ישוביים אזוריים (מתי"א), בכירים בחינוך המיוחד ומתמחים ומתמחות השתתפו לאחרונה בהשקת ספרה של ד"ר נאוה בר "במבוך החינוך המיוחד: מהאקדמיה להתמחות בהוראה" שיצא לאור ב-2022. האירוע התקיים בבית הסטודנט על ידי ההתמחות לתואר שני בפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך בחוג למדעי הלמידה וההוראה ובמגמה לניהול מערכות חינוך בחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך.
את האירוע פתח פרופ' אביהו שושנה, ראש החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך שקישר בין הספר של ד"ר נאוה בר לעשייה החשובה בתחום החינוך המיוחד בשדה החינוך. את האירוע הנחתה פרופ' לטם פרי-חזן מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך.
פרופ' אריה קיזל, סגן דיקן להוראה בפקולטה לחינוך וראש ההתמחות לפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך פתח את האירוע בהרצאה שקישרה בין הספר לבין השיח הקורבני של המורים בישראל. ד"ר דליה טל, בכירה לשעבר באגף החינוך המיוחד וכיום מרצה קישרה בין הספר לבין תוכניות הלימודים בחינוך המיוחד וד"ר מלי נץ, בכירה במשרד החינוך לשעבר דיברה בהרחבה על תפקיד מנהלת בית הספר כציר מרכזי בחינוך על האתגרים בו. מחברת הספר, ד"ר נאוה בר, הגיבה לכל הדוברים והצביעה על האתגרים של מחקרה לשדה החינוך כיום במיוחד בתחום קליטת המתמחות הצעירות.
לקריאת ההצגות של הדוברים (בחלון חדש): https://www.akizel.net/2022/12/blog-post.html
ראיונות של פרופ׳ פרי-חזן לגבי תקצוב החינוך החרדי ויישום תכנית הליבה בחינוך החרדי
פרופ' לטם פרי-חזן, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, התראיינה ביום ג' 27.12.2022 לתכנית "סדר יום" עם קרן נויבך ב׳כאן׳ רשת ב' בנושא משמעותם של ההסכמים הקואליציוניים העוסקים בתקצוב החינוך החרדי.
להאזנה לראיון משעה 10:36 (סימון שני) לחצו כאן (בחלון חדש)
כמו כן ביום ו' 30.12.2022 התראיינה פרופ' פרי-חזן בתכנית "כיכר העיר" ברדיו תל אביב בנושא מחקריה על יישום תכנית הליבה בחינוך החרדי.
כתבה על מחקרו של שי קציר, דוקטורנט בחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך
כתבה שפורסמה ב-Ynet סוקרת בהרחבה את מחקרו של שי קציר, שכותב דוקטורט בהנחיית פרופ' לטם פרי-חזן בחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך.
המחקר עסק באקטיביזם חרדי בניו יורק והינו חלק מעבודת הדוקטורט של שי קציר שעוסקת בשינויים בחינוך החרדי בישראל ובניו יורק.
לקריאת הכתבה לחצו כאן (בחלון חדש)
פרופ׳ אגבאריה זכה במענק Gerda Henkel Stiftung
הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ' אימן אגבאריה, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, אשר זכה יחד עם תלמיד הדוקטורנט שלו, עדו פלזנטל, במענק תחרותי ע״ס 24,000 יורו מטעם הקרן הגרמנית Gerda Henkel Stiftung.
הצעת המחקר עוסקת בחינוך האסלאמי ובחינוך הפוליטי בהגותם של מוחמד ארכון, עבד אלכרים סרוש, וטאריק רמדאן. שלושתם מההוגים המובילים במחשבת האסלאם כיום.
כותרת המחקר:
In the Intersection Between Islamic Education and Citizenship Education: The Educational Possibilities in The Work of Mohammed Arkoun, Abdolkarim Soroush and Tariq Ramadan
נוי אליהו, דוקטורנטית בחוג, נבחרה למנהלת החדשה של חטיבת הביניים עירוני א'
החוג למנהיגות ומדיניות בחינוך מברך את נוי אליהו, דוקטורנטית בחוג, המונחית על ידי פרופ׳ אנית סומך, לכבוד בחירתה למנהלת החדשה של חטיבת הביניים עירוני א'.
לאליהו תואר ראשון במתמטיקה ובחינוך מיוחד ותואר שני בניהול מערכות חינוך. היא בוגרת קורס הניהול "אבני ראשה", דוקטורנטית בחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך שבפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה וחברת נבחרת הדוקטורנטים המצטיינים של אוניברסיטת חיפה. כמורה חינכה אליהו כיתות במסגרות החינוך הרגיל והמיוחד, שהוא תחום התמחותה. בשיחה עם "כלבו – חיפה והקריות" היא מסבירה למה בחרה דווקא בעירוני א'.
עלי והצליחי נוי! גאים בך!
לקריאת הכתבה בנושא מינויה של נוי באתר כלבו לחצו כאן (בחלון חדש)
לקריאת הכתבה בנושא מינויה של נוי באתר 107.5 לחצו כאן (בחלון חדש)
הפקולטה לחינוך מדורגת במקומות 51-75 לפי מדד שנגחי 2022
על פי מדד שנחאי החדש, המדרג 1,800 מוסדות להשכלה גבוהה מרחבי העולם על פי תחומי לימוד, האוניברסיטה דורגה בטווח המקומות 51-75 בתחום החינוך.
ברכות לכל חברי הפקולטה, גאווה גדולה, המשקפת מחקר פורץ דרך ועבודה קשה של כולנו, הסגל האקדמי והסגל המנהלי!
לצפייה בדירוגים בתחום החינוך לחצו כאן (בחלון חדש)
להלן קטע מתוך כתבה שפורסמה בכלכליסט ב 22.7.22 (בחלון חדש)
״…מצפון ייפתח החינוך.
עובדה לא מוכרת היא שהפקולטה הטובה ביותר לחינוך בישראל היא זו של חיפה (51-75 בעולם). בכלל מצבנו בתחום לימודי החינוך לא רע. יש 6 אוניברסיטאות בין ה-200 הראשונות בעולם ועוד שתיים עד ה-400…״
כל הכבוד!
ד׳׳ר שירי לביא הובילה את מפגש החטיבה הבינלאומית לפסיכולוגיה חיובית בחינוך
ד"ר שירי לביא, מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, הובילה (בשיתוף עם קולגות מדנמרק ומפינלנד) את מפגש החטיבה הבינלאומית לפסיכולוגיה חיובית בחינוך, שהתקיים באיסלנד.
המפגש עסק בהיבטים שונים של positive schools ברחבי העולם, ברמת פדגוגיה, מורים, קהילה, וארגון.
פרופ' לטם פרי-חזן התראיינה לעיתון "הארץ" בנושא התכנית החדשה לתקצוב החינוך החרדי
תכנית חדשה של משרד האוצר מקנה לבתי ספר חרדיים לבנים מענק שנתי בתנאי שכשליש מתלמידיהם יצלחו מבחן במתמטיקה, אנגלית ומדעים.
פרופ' לטם פרי-חזן מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך התראיינה לעיתון "הארץ" והביעה ביקורת על תכנית זו.
לדבריה, במקום לדאוג שהמוסדות יעמדו במחויבות הנוכחית שלהם ללמד ליבה, מבטיחים להם תקצוב נוסף. כמו כן, הציעה פרופ' פרי-חזן לחזק את בתי הספר המשתייכים לחינוך הממלכתי החרדי בהם מתרחש שינוי חינוכי משמעותי.
נוי אליהו זכתה במקום השני בתחרות הפרס השנתית של האגודה הישראלית לחקר יחסי עבודה
ברכות חמות לנוי אליהו, מהתכנית לניהול מערכות חינוך, שעבודת התיזה שלה, בהנחיית פרופ' אנית סומך, זכתה במקום השני בתחרות הפרס השנתית של האגודה הישראלית לחקר יחסי עבודה.
נושא העבודה: Team Citizenship Pressure: How Does It Relate to OCB and Citizenship Fatigue.
פרופ׳ תמר כתריאל זכתה באות מפעל החיים של האגודה הישראלית לאנתרופולוגיה
הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ' תמר כתריאל (אמריטה), מהחוג למנהיגות ומדיניות בחינוך, לרגל זכייתה באות מפעל החיים של האגודה הישראלית לאנתרופולוגיה, בהוקרה על תרומתה הענפה למחקר האנתרופולוגי.
בהודעת הזכייה נכתב כך:
האגודה האנתרופולוגית הישראלית מתכבדת להעניק אות מפעל חיים לפרופ' תמר כתריאל בהוקרה על תרומתה הענפה למחקר האנתרופולוגי בישראל לאורך השנים. טקס הענקת האות יתקיים במסגרת מליאת הפתיחה החגיגית בכנס ה-50 של האגודה האנתרופולוגית.
"את הקול הייחודי של תמר כתריאל באנתרופולוגיה הישראלית אי אפשר להחמיץ. כתריאל "היגרה" בסוף שנות ה70 לתוך האנתרופולוגיה והפכה בה לבת בית ולמסמנת דרך של ממש. למרות התאזרחותה במרחב האנתרופולוגי, המשיכה תמר להחזיק באזרחויות כפולות ומרובות, בחינוך ובתקשורת למשל, ולימדה אותנו שיעור חשוב על המגבלות של הבחנות דיסציפלינאריות ומוסדיות. מעל ארבעה עשורים תמר מרחיבה ומעמיקה את הגומחה של האנתרופולוגיה, מעשירה במגוון של הקשרים אמפיריים את מלאכת ניתוח התרבות, ומעמידה בטבורה את חקר התקשורת, השפה והשיח. בניתוחים מקוריים ומבריקים, ובמוטת כנפיים מעוררת השראה, תמר כתריאל לוכדת רגעים, מצבים וביטויים לשוניים המעצבים את החברה הישראלית כחברה מדברת. לעבודות של תמר יש מקום של כבוד בקרוב וברחוק, החל בקורסי מבוא לאנתרופולוגיה וכלה בבמות בינלאומיות יוקרתיות. בכולן אפשר למצוא את טביעת האצבע הסגולית שלה: יושרה אינטלקטואלית נדירה ומעוף מחשבתי."
ועדת הפרס: ד"ר מיכל קרבאל-טוב, פרופ' תמר אלאור וחברות הוועד המנהל של האגודה האנתרופולוגית הישראלית.
מפגש עם חוקרי חינוך מ-University College of Northern Denmark
בשבוע שעבר קיימו תלמידי התכנית לניהול מערכות חינוך מפגש עם חוקרי חינוך מ- University College of Northern Denmark, בהובלת ד"ר שירי לביא וד"ר צפריר גולדברג.
החוקרים Dr. Maren Lytje, Dr. Thomas Stentz Mortensen, Dr. Soren Pjengaard הציגו פרספקטיבות שונות על החינוך בדנמרק, וענו על מגוון שאלות בנושאי מדיניות, פדגוגיה, מבנה המערכת ועוד.