חדשות החוג לחוג ללקויות למידה

סיום פרויקט אור במשרד החינוך

לאחר 3 שנות מחקר שנעשה ע"י פרופ' תמי קציר, ד"ר אורלי ליפקה וד"ר שלי שאול, מהחוג ללקויות למידה, בבאר שבע אשר מומן ע"י המדען הראשי של משרד החינוך ובחן את הטמעת המודל להכשרת מורים בתחום האוריינות ותגובה להתערבות בקרב ילדי כיתות ב'-ג', פורסם דוח מקיף אשר מציע כלי מיפוי ואיתור מהימנים ללומדים בכיתות ב' -ג' המתקשים בקריאה, מודל ל פיתוח מקצועי של מורים מבוסס על יסודות מודל "תגובה להתערבות", והערכה ארוכת טווח של לומדים ברמות שונות.

הדוח המלא מוצג בקישור הבא:  https://view.genial.ly/634172e925b464001870ce5c

 

פרופ׳ תמי קציר וד׳׳ר אורלי ליפקה זכו במענק מחקר מטעם המדען הראשי של משרד החינוך

הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ' תמי קציר וד"ר אורלי ליפקה, מהחוג ללקויות למידה, על זכייתן במענק מחקר מטעם לשכת המדען הראשי במשרד החינוך.

נושא המחקר: גישה רב-רכיבית לקידום הבנת הנקרא בשפה הערבית: בניית קהילות מורים לביסוס פרקטיקות בהבנת הנקרא.

ד׳׳ר יסמין שלהוב-עוואד זכתה במענק מחקר מטעם האקדמיה ללשון ערבית

הפקולטה לחינוך מברכת את ד"ר יסמין שלהוב-עוואד, מהחוג ללקויות למידה, על זכייתה במענק מחקר מטעם האקדמיה ללשון ערבית.

נושא המחקר: "תפקיד השורש בתהליך הקריאה ובארגון הלקסיקון המנטאלי בשפה הערבית".

מטרת המחקר לבחון את התפתחות עיבוד השורש בשפה הערבית מהקורא המתחיל עד לקורא המיומן בשתי מערכות הכתב (עם תשקיל ובלי תשקיל) בהתבסס על פרדיגת הפריימינג.

פרופ׳ אורלי רובינשטיין זכתה במענק מטעם קרן טרמפ

הפקולטה לחינוך מברכת את פרופ׳ אורלי רובינשטיין, מהחוג ללקויות למידה, על זכייתה במענק מטעם קרן טרמפ בנושא ״תכנית לניסוי הפעלת כלים קוגניטיביים בלימוד משימות של מתמטיקה שימושית מסדר גבוה בחטיבות הביניים״.

המענק מיועד לבחון פיתוח ויישום משימות בתחום המתמטיקה השימושית תוך הפעלת שני כלים קוגניטיביים: בקרה קשבית וויסות רגשי.

מאחלים הצלחה גדולה בעשייה המחקרית החדשנית, ותוצאות פורצות דרך!

הפקולטה לחינוך מדורגת במקומות 51-75 לפי מדד שנגחי 2022

על פי מדד שנחאי החדש, המדרג 1,800 מוסדות להשכלה גבוהה מרחבי העולם על פי תחומי לימוד, האוניברסיטה דורגה בטווח המקומות 51-75 בתחום החינוך.
ברכות לכל חברי הפקולטה, גאווה גדולה, המשקפת מחקר פורץ דרך ועבודה קשה של כולנו, הסגל האקדמי והסגל המנהלי!

לצפייה בדירוגים בתחום החינוך לחצו כאן (בחלון חדש)

  להלן קטע מתוך כתבה שפורסמה בכלכליסט ב 22.7.22 (בחלון חדש)

״…מצפון ייפתח החינוך.

עובדה לא מוכרת היא שהפקולטה הטובה ביותר לחינוך בישראל היא זו של חיפה (51-75 בעולם). בכלל מצבנו בתחום לימודי החינוך לא רע. יש 6 אוניברסיטאות בין ה-200 הראשונות בעולם ועוד שתיים עד ה-400…״

כל הכבוד!

יום העיון בנושא: "מעגלים נסגרים: מחקר, הערכה, הוראה"

בשבוע שעבר התקיים יום העיון השנתי של החוג ללקויות למידה ומרכז אדמונד י. ספרא לחקר המוח בלקויות למידה בנושא: "מעגלים נסגרים: מחקר, הערכה, הוראה".

פרופ' ענת פריאור הובילה את האירוע במסגרתו הוצגו המחקרים העדכניים הנערכים בחוג ובמרכז, וכן הוענקו פרסי הצטיינות לסטודנטיות בחוג: ד"ר הזאר אגבריה גנאמה זכתה בפרס על שם דינה פייטלסון ז"ל, שהוענק על ידי משפחתה; גב' קלודין אללי זכתה בפרס ספרא על מחקר דוקטורט מצטיין וגב' מיכל סדן זכתה בפרס ספרא על מחקר מאסטר מצטיין.

מר יאיר גרינברג, נציג קרן אדמונד י. ספרא, העניק מלגות לסטודנטיות בחוג. בנוסף, בטקס מרגש הוענק פרס ספרא למפעל חיים לגב' דליה הלוי דרזנר, מפמ"ר עברית בחינוך הקדם יסודי והיסודי במשרד החינוך, על תרומתה יוצאת הדופן לחינוך הלשוני והאורייני בישראל, ולטיפוח קשרי אקדמיה שדה.

לצפיה בגלריית התמונות מהאירוע לחצו כאן (בחלון חדש)

פרופ׳ תמי קציר בראיון בתכנית "גם כאן תרבות"

פרופ' תמי קציר, ראשת מרכז אדמונד י. ספרא לחקר המוח ומהחוג ללקויות למידה בפקולטה לחינוך, התראיינה בנושא ההשלכות האקדמיות והרגשיות של קריאה ממסכים לעומת מספרים מודפסים בתכנית "גם כאן תרבות" בכאן תרבות.

בראיון מוצגים מחקרים מוחיים והתנהגותיים המשווים את ההשפעות של קריאה ממסכים וההשלכות הרחוקות לכת של ירידה בקריאה בקרב צעירים ברחבי העולם.

להאזנה לראיון המוקלט לחצו כאן (בחלון חדש)

ילדים משכבות מוחלשות נפגעו במיוחד מהלמידה מרחוק

במחקרן החדש של ד"ר שלי שאול, פרופ' תמי קציר וד"ר אורלי ליפקה, מהחוג ללקויות למידה (מחקר מטעם המדען הראשי של משרד החינוך על הפערים שנוצרו בעקבות הקורנה בשטף קריאה והבנת הנקרא) נמצא שהקורונה הכפילה את הפערים בכל הקשור לקריאה ולהבנת טקסט בין תלמידי כיתות ב' מרקע סוציו-אקונומי גבוה ביחס לאלו מרקע נמוך יותר. זאת, כתוצאה מהלמידה בזום בשנה האחרונה

הלימודים מרחוק במהלך עידן הקורונה פגעו קשות בילדים רבים, מכל הגילים והשכבות. אך מחקר חדש מוכיח כי מי ששילמו את המחיר היקר ביותר של הלמידה בזום הם ילדים ממעמד סוציו־אקונומי נמוך יותר, שקיבלו ציונים נמוכים יותר באופן מובהק בקריאה ובהבנת הנקרא מאשר חבריהם לכיתה משכבות חזקות יותר.

לקריאת הכתבה על המחקר ב׳ידיעות אחרונות׳ (קובץ תמונה, בחלון חדש) וב-׳YNET׳ (בחלון חדש)

 

 שבןע פתוח לתואר שניבשבוע הבא בתאריך 22.6.20 נקיים יום פתוח בזום, שבו תוכלו להיפגש עם מרצים מהחוג ומזכירות החוג, ולשאול ולקבל מידע בתחומים המעניינים אתכם.

מפגש הזום יתקיים ביום ב', 22.6.20, בין השעות 16:00-18:00

קישור למפגש זום – לחץ כאן (בחלון חדש)

 
בחוג ללקויות למידה

  • מגוון תכניות המשלבות מחקר והתערבויות טיפוליות וחינוכיות בפסיכולוגיה, מדעי המוח וחינוך
  • תכנית לימודים של יומיים וחצי
  • מרצים וחוקרים מובילים בתחומם

 

אתם מוזמנים להירשם בקישור המצורף מצ"ב קישור להרשמה : https://openday.haifa.ac.il  

נשמח אם תוכלו לשלוח גם אלינו את פרטיכם לידי יעל רשף yreshef@staff.haifa.ac.il

פרופ׳ תמי קציר בין 7 החוקרים שהוזמנו להרצות בוותיקן

ברכות חמות לפרופ' תמי קציר, תמי קציר לוחצת את ידו של האפיפיורמהחוג ללקויות למידה והחוג לחינוך מיוחד, אשר הוזמנה להרצות בוותיקן במסגרת הסדנא:

Education: The Global Compact – At the Pontifical Academy of Social Sciences in the Vatican

לסדנא זו הוזמנו 7 חוקרים בלבד מרחבי העולם וזהו כבוד גדול לפקולטה שלנו שתמי ביניהם.
יישר כוח!

הדוקטורנטית רזאן סילאווי זכתה במלגת הצטיינות של ות"ת לסטודנטים מצטיינים מבני המיעוטים

הפקולטה לחינוך מברכת את גב׳ רזאן סילאווי, דוקטורנטית בהנחייתה של ד״ר ענת פריאור, מהחוג ללקויות למידה (בשיתוף עם ד"ר תמר דגני מהחוג להפרעות בתקשורת) לרגל זכייתה במלגת הצטיינות של ות"ת לסטודנטים מצטיינים מבני המיעוטים. זוהי מלגה תחרותית ויוקרתית ביותר (רק 14 זוכים בה בכל שנה).

פרופ׳ תמי קציר, ד׳׳ר שלי שאול וד׳׳ר אורלי ליפקה זכו במענק מחקר מטעם משרד החינוך בנושא השפעת תהליכי התערבות מוקדמת על רכישת הקריאה

הפקולטה לחינוך מברכת את שלוש חברות הסגל, פרופ' תמי קציר, ד"ר שלי שאול וד"ר אורלי ליפקה, מהחוג ללקויות למידה על זכייתן במענק מחקר מטעם משרד החינוך בנושא: השפעת תהליכי התערבות מוקדמת על רכישת הקריאה.

מאחלים לכן עבודה פורייה, מהנה ותובנות מרתקות וחשובות.

יישר כוח!