חדשות החוג לחוג לחינוך מיוחד
הפקולטה לחינוך מדורגת במקומות 51-75 לפי מדד שנגחי 2022
על פי מדד שנחאי החדש, המדרג 1,800 מוסדות להשכלה גבוהה מרחבי העולם על פי תחומי לימוד, האוניברסיטה דורגה בטווח המקומות 51-75 בתחום החינוך.
ברכות לכל חברי הפקולטה, גאווה גדולה, המשקפת מחקר פורץ דרך ועבודה קשה של כולנו, הסגל האקדמי והסגל המנהלי!
לצפייה בדירוגים בתחום החינוך לחצו כאן (בחלון חדש)
להלן קטע מתוך כתבה שפורסמה בכלכליסט ב 22.7.22 (בחלון חדש)
״…מצפון ייפתח החינוך.
עובדה לא מוכרת היא שהפקולטה הטובה ביותר לחינוך בישראל היא זו של חיפה (51-75 בעולם). בכלל מצבנו בתחום לימודי החינוך לא רע. יש 6 אוניברסיטאות בין ה-200 הראשונות בעולם ועוד שתיים עד ה-400…״
כל הכבוד!
סטודנטיות מהחוג לחינוך מיוחד זכו במלגה של קרן שלם
הפקולטה לחינוך מברכת את הסטודנטיות מור אברהם ותנוויר מולחם-מדלג' מהחוג לחינוך מיוחד על זכייתן במלגת קרן שלם על עבודות הדוקטורט והתזה שלהן:
עבודת דוקטורט בביצועה של מור אברהם – ״וויסות רגשי של הורים לילדים עם צרכים מיוחדים״ בהנחיית ד"ר ג'וי בנטוב וד"ר נוגה כהן.
עבודת תזה בביצועה של תנוויר מולחם-מדלג' – ״שימוש בווידאו לשיפור יכולות תעסוקה בקרב מבוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ברמה בינונית עד בינונית-נמוכה שגרים במעון פנימייה״ בהנחיית ד"ר שרית שפירו.
אפשר לקיים קשרים וירטואליים בין ילדים/ות ישראלים, יהודים ופלסטינים
ההשפעות של משחקי וידאו וירטואליים טרם נחקרו במסגרת הקשרים בין קבוצות עוינות ובקרב ילדים/ות בבתי ספר. ב'משחקים לשלום' משתפים ד"ר ג'וי בנטוב מהחוג לחינוך מיוחד ושותפיה את מחקרם שאפשר לקיים קשרים וירטואליים בין ילדים/ות ישראלים, יהודים ופלסטינים.
לשם קירוב לבבות והפחתת סטריאוטיפים ודעות קדומות, ילדים ישראלים יהודים ופלסטינים שיחקו יחד במשחק המחשב מיינקראפט. המחקר, שנעשה בשיתוף עם עמותת ׳משחקים לשלום׳, כלל תוכנית התערבות בית ספרית היברידים במסגרתה התקיימו 8 מפגשים (6 מרחוק מחדר מחשב בבית הספר, ו-2 מפגשים פנים אל פנים), התלמידים מבית ספר יהודי וערבי שיחקו יחד במשימות שונות במשחק המיינקראפט, ובנו יחד מבנים.
פרופ׳ חדד בראיון לעיתון הארץ בנוגע למחקר שנערך על תוכים ורכישת שפה
במחקר שפורסם לאחרונה בו נבחן לראשונה הלהג של גוזלי תוכים, נמצא שהתופעה בקרב תוכים ירוקי חזה (Forpus passerinus) דומה למתרחש בקרב תינוקות אנושיים יותר מאשר התהליכים שעוברות ציפורי שיר.
בראיון בנושא לעיתון "הארץ" אמרה פרופ' בת שבע מנצור חדד, ראש החוג לחינוך מיוחד, כי במחקר נמצא מתאם חיובי בין רמות של הורמוני סטרס שנמדדות בבוקר ברוק של תינוקות ופעוטות לבין איכות השינה של התינוקות, וכי איכות השינה קשורה באופן חזק להתפתחות קוגניטיבית, שכוללת התפתחות זיכרון ושפה.
תושבי בית אקשטיין במעבדתה של פרופ’ בתשי חדד
החוג לחינוך מיוחד באוניברסיטת חיפה מברך את ששת מסיימי הקורס מבית אקשטיין!
תושבי בית אקשטיין המאובחנים על הספקטרום האוטיסטי, השתתפו בקורס ״האדם וחיות אחרות: ההיסטוריה התרבותית של חיות הבית״ של פרופ’ גיא בר עוז ועבדו במעבדתו בפיקיניג בהנחייתה של הסטודנטית נופר שמיר. בחלקו השני של הקורס, השתתפו הדיירים בקורס במעבדתה של פרופ’ בתשי חדד בהנחייתה של הדקוטורנטית מריסה הרטסטון בו פיתחו ביחד שאלה מחקרית הנוגעת לאספקט תפקודי באוטיזם.
פרויקט זה הינו חלק מהגשמת יעדי חינוך איכותי תוך צמצום פערי אי שיוויון באוכלוסיה, המוגדרים כיעדי פיתוח וקיימות על ידי האום (SDG).
לקריאת הפוסט בפייסבוק בית אקשטיין לחצו כאן (בחלון חדש)
ד״ר ג׳וי בנטוב בראיון לאתר Ynet
ביטול מתווה הבידודים במערכת החינוך יוצא בימים אלה לדרך. ד"ר ג'וי בנטוב מהחוג לחינוך מיוחד התראיינה לאתר YNET בשפה האנגלית על השפעות הבידודים והלמידה מרחוק על התלמידים.ות.
לדבריה תקופת הקורונה הביאה לעיכוב ופערים ברכישת מיומנויות אקדמיות, רגשיות וחברתיות, בשל הסגרים והבידודים.
פרופ׳ בת-שבע חדד זכתה במענק מחקר מטעם ה-BSF
ברכות חמות לפרופ' בת-שבע חדד, ראש החוג לחינוך מיוחד, על זכייתה במענק היוקרתי Binational Science Foundation – BSF למחקר בנושא:
The Development of Inferred perception in ASD
המחקר בשיתוף Dr. Natalie Russo and Dr. Micheal Kalish from Syracuse University, USA
סקרנים לדעת את התשובות על שאלות המחקר פורצות הדרך!
בהצלחה בהמשך תהליך המחקר!
פרופ׳ בת-שבע חדד זכתה במענק מחקר מטעם ה-BSF
הפקולטה לחינוך מברכת את ד״ר יפית גבאי, מהחוג לחינוך מיוחד, על זכייתה במענק מחקר מטעם הקרן Joy Ventures למחקר בנושא:
Overcoming Habits by Stimulating the Brain’s Gaze Control Network
המחקר ייערך בשיתוף פרופ׳ שי גבאי מביה״ס למדעי הפסיכולוגיה וד״ר אורי הרץ ממדעי הקוגניציה.
מאחלים לכם גילויים מחקריים מעניינים והנאה גדולה!
ד״ר רעות ארבל וד״ר נגה כהן זכו במענק מהקרן Joy Ventures
ברכות חמות לד״ר רעות ארבל, מהחוג לייעוץ והתפתחות האדם, וד״ר נגה כהן, מהחוג לחינוך מיוחד, על זכייתן במענק מהקרן Joy Ventures למחקר בנושא:
The Caring Project: Identifying Factors Underlying the Benefits of Emotional Support Provision for the Supporter
יישר כוח!
ד״ר נגה כהן זכתה במענק מחקר מטעם המכון הלאומי לפסיכוביולוגיה בישראל
הפקולטה לחינוך מברכת את ד״ר נגה כהן, מהחוג לחינוך מיוחד, על זכייתה במענק מחקר מטעם המכון הלאומי לפסיכוביולוגיה בישראל, למחקר בנושא:
How emotion regulation strategies influence the physiological reaction to food In women with Bulimia nervosa
הזכייה משותפת עם ד"ר נועם ויינבך, מהחוג לפסיכולוגיה.
אנו מאחלים לך בהצלחה בהמשך תהליך המחקר
מחקרן של ד״ר ג׳וי בנטוב, ד״ר נגה כהן ומור אברהם ב׳ידיעות אחרונות׳
אחד מכל שלושה הורים לילדים במערכת החינוך סבלו מרמות בינוניות עד גבוהות של דיכאון במהלך הסגר השני. עלייה משמעותית של כמות הסובלים מדיכאון ביחס לסגר הראשון נרשמה בקרב הורים לילדים בחינוך הרגיל, לעומת הורים לילדים בחינוך המיוחד, ש"שמרו" על אותם אחוזים של סובלים מדיכאון.
לקריאת עיקרי המחקר של ד"ר נוגה כהן וד"ר ג'וי בנטוב לחץ כאן (בחלון חדש)
או בכתבה שפורסמה ב׳ידיעות אחרונות׳ וב-׳YNET׳ (בחלון חדש)