תוכנית ייחודית לתואר שני במגמה לפיתוח מערכות חינוך (בחוג ללמידה, הוראה והדרכה) יחד עם לימודים לתעודת הוראה לבית הספר היסודי תיפתח בשנת הלימודים הקרובה (תשע"ו) בפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה. התכנית מהווה פריצת דרך אקדמית בתחום הכשרת המורים ובה, לראשונה בישראל, תעניק האוניברסיטה תואר שני בחינוך יחד עם תעודת הראה לחינוך בבית הספר היסודי.
לתוכנית יתקבלו בוגרי תואר ראשון מאוניברסיטאות ומכללות שיעמדו בתנאי הסף ואשר רואים את עצמם משתלבים בתחום החינוך היסודי. הם ילמדו יום בשבוע לתואר שני ויום נוסף לתעודת הוראה באוניברסיטת חיפה. את ההתנסות המעשית שלהם - בדגם חדשני של אימונים אינטנסיביים בהוראה בבית ספר היסודי "אילנות" בחיפה הם יעשו במשך שני חצאי ימים. במסגרת זו הם ילמדו כקהילה דיאלוגית שתשים דגש על היבטים רבים בתחום החינוך וההוראה ובהם פדגוגיה מתקדמת לבית הספר היסודי, הגברת יכולות החשיבה והלמידה של הלומדים הצעירים, יצירת אקלים כיתה מקבל וחיובי וכמובן השתלבות בצוות בית הספר היסודי כעמית הוראה.
המתקבלים לתוכנית יזכו למלגה.

פרטים נוספים בקישור