ברכות חמות לתלמידי המגמה לטכנולוגיות בחינוך אשר זכו במלגות על שם רחל ואליעזר סילבר וכן במלגה ובציון לשבח על שם יעקב דון ז"ל לשנת תשע"ח

מדליהתלמידי ותלמידות המגמה אשר זכו במלגות על שם רחל ואליעזר סילבר לשנת תשע"ח, הם:

Epistemic Thinking in the Context of a Strategy Game: The Roles of Gaming Expertise and Disciplinary Expertise

נעמה אדרי

פיתוח אוריינות חישובית באמצעות פעילויות מחשב ללא מחשב בקרב ילדי גן

ביאן מסארוה

למידת ביולוגיה בגישת מערכות מורכבות באמצעות חקר מודלים המייצגים חמש רמות במדרג הביולוגי בקרב תלמידי חטיבת ביניים

שני גולדשטיין

ביטויי אי וודאות של תלמידים צעירים במהלך הסקה סטטיסטית בלתי פורמלית ומידול

אורנה וקנין

הבנת הקשר בין התנהגויות נהיגה ודפוסי תנועה בצפיפות: השוואה בין למידה באמצעות התנסות בסימולציה שיתופית לבין למידה בשיטה מסורתית

תמר גבאי

למידת תיאוריה דרך מעשה: טרנספורמצית למידה ברמת תואר שני דרך נקודת מבט של מייקרס

בוריס איבינדר

חומר רב בתנועה: למידת מדעים מתוך בנייה של מודלים חישוביים של מערכות מורכבות

ג'נאן סאבא

הטמעת חדשנות בבתי ספר: כיצד לתמוך בדינמיקה פרודוקטיבית של שותפויות עיצוב בין חוקרים לצוותי חינוך

מאיה בנישו

הבנייה של זהויות אישיות וחברתיות בלימודי תרבות יהודית-ישראלית

איתן כהן

התפקיד של השוואת מודלים בשיקולי החשיבה של לומדים צעירים עם מודלים ומידול סטטיסטיים בלתי פורמאלים

מיכל דביר

תלמידות המגמה לטכנולוגיות בחינוך, אשר זכו במלגה ובציון לשבח על שם יעקב דון ז"ל לשנת תשע"ח, הן:

שירה זיליקוביץ זכתה במלגה ע"ש יעקב דון ז"ל על פרוייקט הגמר שעיצבה: "טוב לכתוב"

סיגל נוימן זכתה בציון לשבח ע"ש יעקב דון ז"ל על פרוייקט הגמר שעיצבה: "סיפורי סבתא"

רחל ואליעזר סילבר ז"ל ראו בהוראה ובחינוך אמצעי להשגה של עצמאות כלכלית ורוחנית, הן ברמה האישית והן ברמת הכלל, ופעלו לשם כך במהלך חייהם. קרן ההנצחה אשר הוקמה בשנת 2014 מתוך עזבונם, שמה לה למטרה לבטא את רוחם זו. לאור הישגיה האקדמיים יוצאי הדופן של המגמה לטכנולוגיות בחינוך, הישגים שבזכותם נבחרה על ידי משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה להוביל את מרכז המצוינות הישראלי (LINKS I-CORE) לחקר למידה בחברת המידע, בחרה בה קרן ההנצחה לשם מתן מלגות הצטיינות לתלמידי מחקר (תואר שני, שלישי ובתר-דוקטורט) זו השנה הרביעית.

יעקב דון ז"ל היה מורה ואיש משפחה מסור, תלמיד לקראת דוקטורט בפקולטה לחינוך, אוניברסיטת חיפה, במגמה לחינוך, חברה ותרבות, בהנחייתו של ד"ר אורן גולן. יעקב נרצח בפיגוע ירי בח' בכסלו תשע"ו (19.11.2015).
קרן דון, לזכרו של יעקב דון ז"ל הוקמה בשנת 2017 במטרה להנציח את יעקב דון ז"ל, ולבטא את רוחו של יעקב, שהיה איש חינוך בכל רמ״ח איבריו. אהב חינוך ומעל לכל אהב את תלמידיו. "איש של חינוך וחיוך", כפי שמתארים אותו חבריו.

טקסי הענקת המלגות יתקיימו עם סיום שנת הלימודים, ב 13.6.2018, במסגרת ה"יום הפתוח" של המגמה לטכנולוגיות בחינוך. הזוכים והזוכות ישתפו את הקהל במחקריהם ובפרוייקטי הגמר שעיצבו בקצרה.