ד׳׳ר אריה קיזל בראש תכנית ׳׳טקסטים מתוקשרים׳׳ בשיתוף קרן הנס זיידל

ד״ר אריה קיזלברכות לראש החוג ללמידה, הוראה והדרכה, ד׳׳ר אריה קיזל, על שנבחר לעמוד בראש תכנית Communicating Text (טקסטים מתוקשרים) בשותפות ובמימון קרן הנס זיידל הגרמנית.
התכנית הוא המשך להמלצות הוועדה הישראלית-גרמנית לחקר ספרי לימוד שד"ר קיזל עמד בראשה בין השנים 2010 - 2015. מטרתה ליצור פלטפורמות אינטרנטיות שעליהן יוטענו טקסטים שנכתבים על ידי מורים מגרמניה וישראל ואשר מטרתן לעודד את מיומנויות הלמידה העצמאית של תלמידי תיכון משתי המדינות.
בשלב הראשון של התכנית נפגשו בישראל מורים מבית הספר Ignaz-Taschner-Gymnasium שבעיר דכאו בגרמניה יחד עם מורים להיסטוריה ואזרחות מבית הספר הריאלי העברי בחיפה ובמשך שבוע - בהנחייתו של ד"ר קיזל - למדו יחד וגם החלו בפיתוחן של יחידות לימוד שמטרתן להכין את התלמידים בשיטת "הכיתה ההפוכה" לקראת שיעורי אזרחות והיסטוריה.
בשלב השני שהתקיים לאחרונה נפגשו שתי קבוצות המורים במינכן ובבוואריה להמשך התכנית והחלו בהפקתן של יחידות הלימוד. במהלך הביקור בגרמניה ביקרו שתי הקבוצות גם בפרלמנט הבווארי במינכן וכן נפגשו עם ראשי קרן הנס זיידל ובכירים אחרים כמו ראש עיריית דכאו וראש מחוז דכאו. הם גם נפגשו עם תלמידים בבית הספר Ignaz-Taschner-Gymnasium.

לקריאת כתבה על הביקור בגרמניה מהעיתון הגרמני Sueddeutsche Zeitung לחץ כאן (בחלון חדש)