הדוקטורנטית היאם נסרלאדיןברכות להיאם נסראלדין, דוקטורנטית מהחוג ללמידה הוראה והדרכה, בהנחיית פרופ' לילי אורלנד-ברק וד"ר צפריר גולדברג על זכייתה ב"מלגת המדען הראשי ע"ש זלמן ארן לדוקטורנטים מצטיינים בחינוך". לאחר תהליך מיון קפדני שכלל הצגת המחקר בפני ועדת שיפוט, זכתה היאם במלגת קיום יוקרתית.
מחקרה של היאם עוסק בקשר בין למידת מורים חדשים וביצועי הוראה מתוך נקודת מבט אקולוגית.
תכנית "מלגות המדען הראשי ע"ש זלמן ארן לדוקטורנטים מצטיינים בחינוך" הינה תכנית המופעלת על-ידי משרד החינוך באמצעות לשכת המדען הראשי. מטרת התכנית פיתוח תשתיות ידע עדכניות אשר יתנו מענה לאתגרי המעשה החינוכי במאה ה-21 ויתמכו בקידום מדיניות משרד החינוך.

צילום כריכת הדוחברכות חמות לפרופ' יעל קלי, פרופ' דני בן-צבי, ד"ר שרית ברזלי, ד"ר חגי קופרמינץ, ד"ר יותם הוד וד"ר אורנית שגיא על פרסום דו"ח בנושא פדגוגיות חדשניות - Innovating Pedagogy 2017.
הדו"ח הינו תוצר של שיתוף פעולה בין מרכז המצויינות LINKS-ICORE ובין האוניברסיטה הפתוחה באנגליה בהשתתפות חוקרים בינלאומיים נוספים.
פרסום זה הינו הדו"ח השישי בסדרה של דו"חות המתמקדים בצורות חדשות של למידה, הוראה והערכה, במטרה להדריך מורים וקובעי מדיניות בעידן של חדשנות. הדו"ח מציע עשר פדגוגיות חדשניות הקיימות כבר, אך עדיין אין להן השפעה מעמיקה על עולם החינוך. הוא מכיל את המידע העכשווי ביותר בתחום קהילות למידה בעידן המידע והטכנולוגיות.
הדו"ח מתורגם בימים אלו לעברית ולסינית.

לצפייה בדוח המלא:Innovating Pedagogy 2017 (קובץ PDF בחלון חדש)

לצפייה בגרסה מקוצרת של הדו"ח (בחלון חדש)

קישור להודעה הרשמית על הדו"ח מטעם האוניברסיטה הפתוחה באנגליה (בחלון חדש)

כתבה על הדו"ח בTimes Higher Education (בחלון חדש)

ד״ר אריה קיזלברכות לראש החוג ללמידה, הוראה והדרכה, ד׳׳ר אריה קיזל שנבחר לנשיא ICPIC האגודה הבינלאומית לפילוסופיה עם ילדים.
ICPIC הוא הארגון הבינלאומי המרכזי, העיקרי והחשוב לפילוסופיה עם ילדים והוא מאגד בתוכו מאות אקדמאים ומומחים בתחום חקירה פילוסופית של ילדים מכל רחבי העולם. הארגון הוא המטריה הבינלאומית לארגונים המקומיים-לאומיים העוסקים בתחום והוא מארגן מדי שנתיים את הכנס המרכזי שבו מוצגות מיטב עבודות המחקר ועבודות השדה בתחום וכן מוציא את כתב העת המרכזי Childhood and Philosophy ויוזם שורה ארוכה של פעילויות נוספות.
ד"ר אריה קיזל קיבל את הידיעה המשמחת על בחירתו ברוב גדול על ידי חברי האגודה מכל רחבי העולם בעת שהציג עבודת מחקר שלו בכנס האירופי לפילוסופיה עם ילדים באוסטריה וימים ספורים לפני שהוא עומד להוביל את הסדנא הבינלאומית השנתית לפילוסופיה עם ילדים.

לאתר האגודה הבינלאומית לפילוסופיה עם ילדים (בחלון חדש)

לאתר האישי של ד"ר אריה קיזל לחץ כאן (בחלון חדש)

לכתבה מה"ג'רוזלם פוסט" אודות המינוי (בחלון חדש)